WAARDENBURG – Zeven jaar keepte hij op De Groote Wielen, maar inmiddels is Arjen Kaasjager (25) neergestreken bij WNC. ‘Een mooi clubje langs de A2’, zoals hij zelf zegt. “WNC is niet groot en heeft een beetje de uitstraling van een dorpsclub. Maar toch spelen we op vrij hoog niveau.” Morgen treft hij TGG in het districtsbekertoernooi.

Niet zelden komen profclubs als FC Den Bosch, FC Dordrecht en FC Oss tijdens de zomermaanden op bezoek in Waardenburg. “We hebben dan ook een prachtig hoofdveld”, zegt Kaasjager over de groene mat langs de A2.  “Er staat bij WNC een goede selectie. Met Bas Smulders en Vincent Verheul hebben we spelers die het verschil kunnen maken. En de broers Nehemia en Joel Sanaky, van TEC, zijn er dit seizoen bij gekomen.”

De doelman is zelf afkomstig van OJC Rosmalen, waar het hem niet lukte om eerste keus te worden. “Ik viel af bij RKC en kwam, via Wim van Oss, als eerstejaars B-junior bij OJC terecht. Daar heb ik, onder Berti van Balsfoort, heel de jeugd doorlopen en daarna nog drie jaar in de A-selectie gestaan. Toen waren Dennis Dekkers en Rick van Pinxteren mijn trainers. Ik had uitzicht op weinig speeltijd en besloot naar WNC te vertrekken. Ze speelden toen nog 2e klasse, maar in het eerste jaar zijn we gelijk gepromoveerd. In de 1e klasse konden we bij het debuut net handhaven, maar afgelopen seizoen ging het een stuk beter. We deden lang mee bovenin en speelden voor promotie naar de hoofdklasse.”

Links
Hoewel WNC net buiten de regio is gevestigd, ben je er vanuit Den Bosch zo en zijn er verschillende manieren om de club te linken aan het 073-gebied. “Theo van den Dungen, een bekende uit de regio, is bijvoorbeeld mijn keeperstrainer”, begint Kaasjager. “Verder kennen mensen misschien Giel Goesten, afkomstig van Roda Boys, of Nick Vijlbrief. Die woont in Kerkdriel. Vincent Verheul heeft daarnaast een FC Den Bosch-verleden.”

Toch zal de Waardenburgse club niet meteen een belletje doen rinkelen bij alle bezoekers van onze website. “Wij vallen wel onder Zuid I, maar zijn een zaterdagclub en meer richting Dordrecht en Rotterdam georiënteerd”, legt Kaasjager uit. “De enige derby’s zijn de wedstrijden tegen GJS, GRC’14 en LRC Leerdam.”

Gebleven
De niet bijster grote keeper komt oorspronkelijk uit het kleine plaatsje Tuil, net boven Zaltbommel. “Maar ik woon, sinds mijn ouders naar Rosmalen zijn verhuisd, in Waardenburg. Op loopafstand van WNC. Ik ben er een paar jaar geleden vertrokken, maar mijn ouders zijn gebleven bij OJC. Ze zijn nu zelfs fanatieke supporters geworden”, lacht Kaasjager. “Ik krijg elke zondag, als ik daar ga eten, een ruim wedstrijdverslag.”

Onbekend
Voor de doelman is TGG een vrij onbekende tegenstander. “Ik weet dat Bas van Zeelst er speelt, en Brian van der Steen tot voor kort. Met hen heb ik nog een jaartje in de jeugd gevoetbald. Bas, die nog steeds jeugdtrainer is bij OJC, had al tegen mijn vader gezegd dat ie tegen ons moest. We zullen zaterdag zien wie er als winnaar uit de strijd komt.” Inmiddels is bekend dat WNC – TGG  3-2 geworden is.