WNC mee op kop na 2-0 zege tegen GJS

WAARDENBURG – WNC kwam zaterdag samen met LRC Leerdam en DUNO Doorwerth ongeslagen op kop in de eerste klasse. In Waardenburg werd door goals van Willem-Paul van der Heijden en Aimen Seqqal met 2-0 van GJS gewonnen. Het was voor WNC de vierde zege op rij. Debutant GJS blijft daardoor na vijf duels puntloos alleen onderaan.

Vijf minuten voor de rust gaf topscorer Willem-Paul van der Heijden met al zijn zesde competitiegoal WNC de leiding. Halfweg de tweede helft stelde Aimen Seqqal voor de thuisclub met 2-0 de winst veilig. De Tielse scheidsrechter Rick van Dee blies een goede partij, had het in de faire wedstrijd ook niet moeilijk en kon de kaarten dan ook op zak houden.

Tevreden
WNC-trainer Cor Prein was na afloop een tevreden man: “We zijn vanmiddag niet in grote problemen geweest en hebben ons ook voldoende kansen gecreëerd. Het was een degelijke en verdiende zege. Dertien punten uit vijf wedstrijden is natuurlijk een prima competitiestart. Aan eventuele kampioenskansen denken we nog helemaal niet maar WNC wil in eerste aanleg pieken in een periode. Dan is punten pakken het devies. We zien dan wel tot hoever het gaat reiken. Ook achterin staat het bij ons goed en GJS komt in deze klasse nog duidelijk wat tekort.”

GJS-trainer Cees Lagendijk beseft dat laatste ook wel: “Over de gehele wedstrijd is dit een terechte uitslag. WNC is in de breedte beter, maar veertig minuten lang deden we goed mee. Quincy Bartens kreeg zelfs de eerste kans van de wedstrijd. Als dat een doelpunt wordt, kan het heel anders lopen en weet ik niet of we zouden hebben verloren. Net als na de rust bij de kopkans voor Ruud Bos op de gelijkmaker. Maar het risico op de 2-0 van WNC neem je bewust en zat er daarna natuurlijk in.”

Eerste kans
De eerste kans was voor circa tweehonderd toeschouwers na negen minuten voor GJS. Keeper Arjen Kaasjager voorkwam bij de thuisclub echter dat Quincy Bartens vanaf links scoorde. Na een kwartier loste de soms voor GJS ongrijpbare WNC-vleugelspeler Aimen Seqqal na een solo een schot, maar GJS-keeper Raymon den Haan was paraat.

Een voorzet van Ruud Bos bood GJS een nieuwe mogelijkheid doch de ijverige Julien Dorrepaal miste. Na een half uur begon WNC steeds meer aan te dringen met veel hoekschoppen als eerste gevolg. Uit een corner van Senaid Jukic bracht een kopbal van Willem-Paul van der Heijden echter nog geen succes.

Vlotte aanval
Een vlotte aanval via Aimen Seqqal en Kevin Groffen mondde uit in een knal van Willem-Paul van der Heijden maar GJS-doleman Raymon den Haan maakte er weer een corner van. Vijf minuten voor rust was het voor WNC wel raak. Joel Sanaky lanceerde met een goede pass Willem-Paul van der Heijden die vanaf links laag en zuiver afrondde: 1-0.

Twee minuten later had de WNC-topscorer bijna al zijn zevende competitietreffer te pakken. Een fraaie verre knal van de WNC-spits ging slechts via de lat over het Gorkumse doel heen. Na rust was spits Louis Damen bij GJS vervangen door  Aman Habtesulus Ghebrezgabiher. Zo wilde trainer Lagendijk de WNC-broers Sanaky beter beteugelen en met Ruud Bos meer in de spits voor een grotere aanvalsdreiging zorgen.

GJS kon immers voor rust Louis Damen niet in stelling brengen en Damen miste volgens zijn trainer zelf diepgang om tegen twee sterke verdedigers zelfs iets te forceren. Maxim Kivaka en Michael Soepnel vormden bij WNC een sterk defensiecentrum.

(foto: Joost van Mourik)

WNC sterker
Ook na de pauze bleef WNC echter duidelijk sterker. Een voorzet van back Jesse Wammes was net te scherp en een mooie WNC-aanval strandde op buitenspel van Senaid Jukic, die overigens ook te hoog mikte. Aimen Seqqal bleef GJS met zijn acties voor veel problemen stellen. Toch kregen de bezoekers na een vrije trap van Jan Paul Nieuwersteeg een serieuze kans, maar WNC-keeper Arjen Kaasjager keerde de kopbal van Ruud Bos.

Na een door Bos geforceerde GJS-hoekschop moest Joel Sanaky in de Waardenburgse doelmond redden. WNC stelde er een gevaarlijke  hoekschop tegenover, doch captain Nehemia Sanaky rondde niet af. Dat deed Aimen Seqqal in de 66ste minuut na een Gorkumse defensiefout beter. Willem-Paul van der Heijden lanceerde Seqqal goed en beheerst maakte Aimen Seqqal er 2-0 van.

Gave voorzet
Even later schoot hij nog eens net naast het doel, voordat hij en Nehemia Sanaky door routinier Jeffrey Weidema en Vincent Verheul werden vervangen. Bij zijn rentree na een lange schouderblessure kreeg Verheul meteen de aanvoerdersband. De jonge Remco de Bruijn voorkwam in de GJS-doelmond voor de gasten een ruimere achterstand. Toch bleven de bezoekers volhouden.

Jan Paul Nieuwersteeg mikte echter te hoog en WNC-keeper Arjen Kaasjager redde net voor Dorrepaal. Uit een gave voorzet vanaf links van Vincent Verheul werd een subtiel hakje van Senaid Jukic nog net op de Gorkumse doellijn gered. Bij WNC kwam Renaldo van Stijn tien minuten voor tijd nog als derde verse kracht binnen de lijnen.

Slotfase
Met scrimmages en corners kwam GJS in de slotfase toch nog soms dichtbij een tegentreffer. Bij een corner en een vrije trap van Nieuwersteeg was WNC-keeper Kaasjager ineens even onzeker. Zijn redding bij een nieuw schot van Nieuwersteeg in de korte extra tijd was echter prima. Zo bleef het 2-0 en kent WNC een prima competitiestart.

Ondanks het ontbreken van de voor een heel seizoen uitgeschakelde, zwaar geblesseerde verdediger Giel Goesten en de zaterdag wegens hamstring problemen afwezige middenvelder Bas Smulders. De fraaie WNC-resultaten zijn uiteraard tot groot genoegen van WNC-trainer Cor Prein: “Dit was vandaag weer een leuke en solide overwinning. We horen nu bij de drie ploegen die bovenaan staan.“

GJS-trainer Cees Lagendijk merkt met zijn pas gepromoveerde equipe het verschil tussen de tweede en eerste klasse terdege: “De intensiteit in de eerste klasse is veel groter. Dat kost de spelers veel energie. Maar komende zaterdag thuis tegen Woudenberg gaan we voor de eerste zege.”

Verslag: Anton van der Giessen

Verslaggever regio Leerdam

WNC rukt op naar gedeelde eerste plaats

WAARDENBURG – De zaterdageersteklasser WNC uit Waardenburg won op sportpark de Korte Woerden met 2-0 van GJS uit Dalem. WNC rukt door de winst op naar een gedeelde eerste plaats samen met LRC uit Leerdam. 

WNC op archiefbeeld

Foto: WNC op archiefbeeld

LRC heeft alleen een beter doelsaldo. Het nog puntloze GJS werd na veertig minuten door topscorer Willem-Paul van der Heijden op achterstand gezet: 1-0. Hiervoor hadden de voorwaartsen van WNC al enkele kansen laten liggen. Ook na rust kreeg de ploeg van trainer Cor Prein kansen, maar pas na twintig minuten maakte Aimen Seqqal er 2-0 van. WNC speelde gecontroleerd de wedstrijd uit en kwam nooit echt in gevaar.

BRON: De Gelderlander

WNC koploper na 2-0 winst

WAARDENBURG WNC is zaterdag in de eerste klasse samen met LRC Leerdam en DUNO Doorwerth ongeslagen koploper geworden. Deze drie ploegen hebben na vijf duels allemaal dertien punten. Komende zaterdag is in Doorwerth de topper tussen DUNO en WNC.

Voor rust bleef het in Waardenburg heel lang 0-0. Vijf minuten voor de pauze nam WNC verdiend toch de leiding. Topscorer Willem-Paul van der Heijden rondde toen een pass van Joel Sanaky goed af: 1-0. Even later trof Van der Heijden ook nog eens de lat. Twintig minuten na de thee stelde WNC de zege veilig. Ditmaal gaf Van der Heijden de pass en schoot Aimen Seqqal raak: 2-0. Ook in de slotfase zag GJS geen kans om dichterbij te komen. Zo boekte WNC na het openingsgelijkspel in Bennekom al de vierde winst op rij.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

 Verslag GJS

GJS verliest na goede wedstrijd van WNC

WNC – GJS 2-0
Opnieuw moest GJS de punten inleveren, maar in vergelijking met de beide vorige
uitwedstrijden, LRC en Sliedrecht, kon GJS lange tijd goed meevoetballen en kreeg ook diverse
kansen. Uiteindelijk was de thuisclub net iets sterker en won toch wel verdiend.
De eerste kans in de eerste helft was voor GJS, toen Quincy Bartens na een goede aanval hard in de
korte hoek schoot, maar keeper Arjen Kaasjager stopte de bal. Enige tijd later soleerde Aimen Seqqal
door de verdediging van GJS, maar zijn schot werd keurig uit de hoek getikt door Raymon de Haan.
Het spel golfde aardig op en neer. Louis Damen schoot net over de kruising en Julien Dorrepaal wilde
een goede voorzet van Ruud Bos ineens op doel volleren, maar hij raakte de bal niet goed. Direct
hierna schoot Kevin Groffen aan de andere kant net naast. In de 34e minuut ging keeper Arjen
Kaasjager in de fout. Hij verspeelde de bal buiten het strafschopgebied aan Quincy Bartens, deze
schoot van verre afstand uit de draai ineens op doel, maar hij raakte de bal niet goed en deze ging
naast. In de volgende minuut schoot Willem-Paul van der Heijden van dichtbij hard op doel, maar
Raymon de Haan redde uitstekend. In de 41e minuut kwam de thuisclub toch op voorsprong toen
Willem-Paul van der Heijden een goede aanval beheerst afrondde. Twee minuten later schoot
dezelfde speler van grote afstand via de lat over het doel. Ruststand dus 1-0.
In de rust werd Louis Damen gewisseld voor Aman Habtesulus Ghebrezgabiher. Opnieuw was de
eerste kans voor GJS. Jan Paul Nieuwersteeg schoot een vrije trap keurig voor het doel waar Ruud
Bos hard inkopte, maar keeper Arjen Kaasjager redde uitstekend. Na ruim een kwartier werd een
gevaarlijke corner van Jan Paul Nieuwersteeg keurig weggewerkt. Uit het niets kwam de thuisclub in
de 67e minuut op 2-0. Op het middenveld werd een bal in de voeten van een WNC’er gespeeld, die de
bal vervolgens direct diep speelde. De overigens uitstekend spelende A-junior Remo de Bruijn wilde
de bal wegschieten maar trapte helaas mis. Hierdoor kreeg de thuisclub alle vrijheid om richting doel
te gaan en Aimen Saqqal zorgde voor de 2-0. Vervolgens werd de bal aan beide kanten een paar keer
van de lijn gehaald, maar de stand veranderde niet meer. Een doelpunt had GJS in deze wedstrijd
zeker wel verdiend. Na iets meer dan 90 minuten floot de uitstekend leidende scheidsrechter Rick van
Dee uit Tiel, bijgestaan door twee prima vlaggende neutrale assistenten (de heren Hoeksma en
Verstappen) voor het einde.