WAARDENBURG: Zaterdag 28 oktober, aanvang 15:00 uur staat de topper in de eerste klasse C  DUNO Doorwerth – WNC op het programma. Beide teams staan in de ranglijst op plaats twee en drie, met een gelijk aantal punten (13). WNC staat op plaats twee met een iets beter doelsaldo, het verschil is maar één doelpunt. Bovenaan in deze 1e klasse C staat LRC Leerdam, dat weer één doelpunt meer heeft dan WNC, maar ook op 13 pnten staat. Volgende week is LRC de tegenstander van DUNO D in Leerdam, dus weer een topper voor de club uit Doorwerth.

DUNO D onbekend
Zaterdag éérste klasser DUNO uit Doorwerth, daar staat de ‘D.’ voor, is voor WNC een compleet onbekende tegenstander, want nooit eerder speelden de beide clubs tegen elkaar. Op zich niet zo verwonderlijk, want D(oor) U(ithouding) N(aar) O(verwinning), opgericht op 19 augustus 1948, pendelde voornamelijk in de laatste veertig jaar tussen de derde en vierde klasse in district oost. Ook in de beker kwam het door de verschillende district indelingen logischerwijs ook nog nooit tot een confrontatie.

Promoties 
Maar DUNO heeft die bescheidenheid in de laatste vijf seizoenen van zich afgeworpen door drie kampioenschappen, en daarmee dus de promotie van vierde naar eerste klasse. Vooral de eerste stap omhoog spreekt tot de verbeelding. In ’12-’13 werden ze ongeslagen kampioen in 4A met maar liefst 74 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 114 – 23. Terug in de derde klasse ging het opnieuw van een leien dakje, en in een ingekorte competitie was alleen streekgenoot Advendo ’57 een echte concurrent. Maar ook de Ederveners konden de mannen uit Doorwerth niet van de titel afhouden en met slechts één nederlaag op zak ging de vlag opnieuw in de top op sportpark De Waayenberg. Drie titels op rij zat er niet in, want het debuut in de tweede klasse vergde enige aanpassing en daarin eindigde men als negende.

Succes trainer Gerrit-Jan Barten nam in 2015 afscheid en werd opgevolgd door Lodewijk de Kruif, zelf vroeger een begenadigd voetballer voor o.a. FC Wageningen, TOP Oss, Spakenburg, Bennekom en Lunteren, en tevens internationaal voor het Nederlands amateurelftal. In zijn trainerscarrière was de 47-jarige De Kruif in dienst bij NEC, Almere City FC, Heartland FC (Nigeria) en bondscoach van Bangladesh, voordat hij DUNO onder zijn hoede nam. Het bleek direct een gelukkig huwelijk want onder De Kruif’s leiding werden de Doorwerthers overtuigend kampioen in de tweede klasse G, en promoveerde naar de eerste klasse.

De teams  

Met een goede mix van twintigers en een duo ervaren rotten maakt DUNO een meer dan uitstekende indruk in de eerste klasse C. Zonder enige twijfel is Purrel Fränkel de bekendste naam in het team van coach De Kruif. De ondertussen 41-jarig ex-prof van Telstar, De Graafschap en Vitesse speelde 19 seizoenen betaald voetbal voordat de liefhebber van het spelletje in 2012 aan de slag ging in Doorwerth, daar maakte hij de gehele opmars mee. Daarnaast heeft DUNO nog enkele oud prof voetballers in zijn team spelen. WNC maakt ook een uitstekende indruk dit seizoen, maar doet dit met meer jongere spelers in zijn team, natuurlijk heeft WNC ook wat ervaring in het team staan om het in balans te brengen. Wie morgen de favoriet zal zijn is moeilijk te zeggen als we naar de resultaten kijken van de afgelopen weken, daar zit weinig of geen verschil tussen. Duno heeft natuurlijk wel het bekende thuisvoordeel, en is volgens de kenners het team dat mee gaat strijden om het kampioenschap in deze 1e klasse C. Dus zullen de Waardenburgers met een punt al best tevreden zijn. Wij hopen in ieder geval op een mooie en sportieve voetbalmiddag, en wensen beide teams succes.

Volgende week zaterdag 4 november speelt WNC weer thuis, dan is de tegenstander SVL uit Langbroek.