WNC verliest topper van sterker DUNO D

DOORWERTH – WNC leed op bezoek bij DUNO D zijn eerste nederlaag van het seizoen. De thuisploeg eiste daarmee de koppositie voor zichzelf op.

De wedstrijd tussen twee ongeslagen koplopers was op papier weliswaar een topper, op het veld was daar weinig van te merken. DUNO D was simpelweg de betere ploeg. “Ze waren scherper en wonnen de slag op het middenveld”, zag trainer Cor Prein. “Wij konden geen vuist maken en hadden moeite om de rust te bewaren. DUNO heeft terecht gewonnen en daar kan ik dan ook mee leven.”

 

(foto: Joost van Mourik)

Gestaakt
De thuisploeg nam al vroeg de leiding en kwam vlak voor rust op 2-0. WNC kwam toen met tien man te staan toen Nehemia Sanaky zijn tweede gele kaart kreeg. Direct daarop staakte de scheidsrechter de wedstrijd voor korte tijd. “Er stond een aantal spelers van ons bij hem te protesteren. Hij zei dat hij moest kiezen tussen hen allemaal geel geven of even afkoelen. In die zin was dit wel een goede beslissing, al vind ik wel dat de kaarten wat te eenzijdig aan ons uitgedeeld werden”, legde Prein uit.

(foto: Joost van Mourik)

Geen recht op een punt
Met Vincent Verheul na rust in de ploeg probeerde WNC nog wel wat uit te richten, maar na de 3-0 was de wedstrijd wel gespeeld, ook nadat ook DUNO met tien man kwam te staan. “Jammer dat die 3-0 toen viel, want we kregen wel wat kansjes op de 2-1. Maar goed, we hadden hier ook geen recht op een punt”, gaf Prein toe.

BRON: Regio Voetbal

Duno wint topper van WNC en grijpt koppositie

DOORWERTH – Eersteklasser Duno deed zaterdagmiddag goede zaken. De Doorwerthers wonnen op eigen veld met 3-0 van medekoploper WNC uit Waardenburg, en zagen LRC Leerdam verrassend met 6-2 verliezen bij laagvlieger GRC 14. 

 

Het ambitieuze Duno heeft daarom na zes speeldagen de eerste plaats in 1C Zuid alleen in handen met 16 punten. Drie clubs volgen met 13; LRC Leerdam, WNC en De Merinos. Komende zaterdag reist Duno naar Leerdam voor de topper tegen LRC, en kan het bij winst een grote stap zetten richting de eerste periodetitel die over acht wedstrijden gaat.

Op de 3-0 zege tegen WNC viel niets af te dingen. Van begin af aan was Duno de bovenliggende partij. Na ruim tien minuten scoorde Roy Talsma na een fenomenale pass van Anass Aamri de belangrijke 1-0. Acht minuten voor rust verdubbelde de mee naar voren gekomen verdediger Renzo van Duren de marge.

Deze treffer leidde tot veel commentaar bij de bezoekers uit Waardenburg nabij Zaltbommel. En dat was niet voor eerst op deze middag. Nehemia Sanaky kreeg geel van arbiter Van den Bergen voor commentaar op zijn leiding. Hij bleef vervolgens doorgaan met commentaar leveren (‘rot op joh’), en kreeg vervolgens nogmaals een gele kaart en dus rood. De pas 24-jarige scheidsrechter, helemaal overgekomen uit Zeeland, had er schoon genoeg van en staakte de wedstrijd tijdelijk.

Na de een afkoelingsperiode van tien minuten kwam de arbiter met beide ploegen in zijn kielzog weer terug. Na rust werd het voor Duno nog even uitkijken nadat Renzo van Duren met twee gele kaarten (overtreding van achteren en handsbal) met rood van het veld moest. WNC was daarna twee keer dichtbij de aansluitingstreffer, maar keeper Patrick ter Mate reageerde bij twee vrije trappen uitstekend.

Nadien had de thuisploeg het heft wee volledig in handen. Het hoogtepunt kwam een kwartier voor tijd. Linkshalf Ahmed Lak stond bijna op de achterlijn, en gaf een als voorzet bedoelde bal. Maar deze ging tot zijn eigen verrassing bij de tweede paal binnen achter de verbouwereerde doelman Kaasjager: 3-0.

In het laatste kwartier had Duno met gemak de score kunnen uitbouwen. De bij vlagen uitstekende spelende thuisploeg liet echter via Kevin Sissing en invaller Shapoul Ali een handvol fraaie kansen onbenut.

BRON: De Gelderlander

Eerste nederlaag voor WNC in topper

WAARDENBURG In Doorwerth leed WNC zaterdag in de eerste klasse in de topper tegen DUNO met 3-0 de eerste competitienederlaag. Het sterke DUNO kwam door die duidelijke zege en ook het ruime verlies van LRC nu alleen en ongeslagen op kop. Komende zaterdag speelt WNC thuis tegen SVL uit Langbroek.

Na twaalf minuten kwam WNC met 1-0 achter. Acht minuten voor rust werd het uit een vrije trap 2-0. Meteen nadien werd Nehemia Sanaky bij WNC met zijn tweede gele kaart vanwege commentaar uit het veld gestuurd en laste de arbiter een korte afkoelingsperiode in. Bijna een kwartier voor tijd kreeg ook een DUNO-speler zijn tweede gele kaart en stonden beide teams dus met tien man. Vijf minuten voor afloop maakte DUNO er nog wel 3-0 van.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen