WNC VR1 – SC Everstein VR1

Zaterdag 11 november 2017
WAARDENBURG- Vandaag stond voor de vrouwen van WNC de wedstrijd tegen Everstein VR1 op het programma. Een bekende tegenstander van vorig seizoen toen er uit verloren werd van deze tegenstander en thuis gelijk gespeeld werd. Na de eerste vijf wedstrijden staat WNC nog altijd onderaan in het klassement met 0 punten, na twee keer terecht verloren te hebben van MVV’58  en Ophemert en een nogal geflatteerde nederlaag bij Well. Ook heeft WNC verloren van Sleeuwijk  en vorige week van Almkerk, terwijl ze daar toch echt heel goed voetbalde en eigenlijk de betere ploeg waren.
WNC begon vandaag vol goede moed aan de wedstrijd, die in de eerste helft gelijkwaardig op en neer ging. Hierin werden er vooral van beide kanten veel fouten gemaakt. Echt goede kansen werden er door beide ploegen niet gecreëerd. Maar door de vele foute kwamen er toch de nodige kansen. De grootste waren voor Everstein maar door een aantal keren goed ingrijpen van keepster Anouschka hield WNC het lang op 0-0. Ook de bij Everstein goed keepende  keepster hield er een paar goede ballen uit. En ook voorzetten greep ze een aantal keren goed uit de lucht. De WNC verdediging  bestaande uit Milou, Melanie, Callysta en Elise en de na een half uur spelen ingevallen Marit,  hielden zich een aantal keren goed staande. Maar drie minuten voor de rust werd er dan uiteindelijk toch een cruciale fout begaan, en deze werd goed afgestraft met een afstandsschot over onze keepster heen, door Everstein. Zo ging WNC helaas weer met een achterstand de rust in.
Nadat in de 2e helft Melanie er in was gekomen voor de moe gestreden Wendy, en Elise doorgeschoven was naar het middenveld ging WNC gretig op zoek naar de gelijkmaker. Emma en Denise wisten door het goed ondersteunende middenveld bestaand uit Julia, Mariska, Marieke en Elise veel druk uit te oefenen op de verdediging van Everstein. Een binnen vijf minuten waren de eerste twee grote kansen voor Emma, helaas was de keepster van Everstein opnieuw heel attent, en kon de bal goed keren. Hierna kreeg Everstein ook een kans maar deze bal ging net naast. Na ongeveer een kwartier spelen kwam de gelijkmaker toch op het scorebord, Mariska speelde de vrij lopende Julia aan, en die twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit. De bal vloog in de rechter bovenhoek en de keepster van Everstein was nu kansloos. WNC kreeg meer vertrouwen en ging op zoek naar meer doelpunten, deze volgde al vrij snel. Opnieuw een mooie aanval van WNC, en deze keer was het Emma die eerst de keepster passeerde en vervolgens overtuigend binnenschoot 2-1. Ook Everstein kreeg hierna nog een aantal kansjes maar de verdediging van WNC stond goed opgesteld of onze keepster Anouschka pakte de ballen er goed uit. Bijna een kwartier voor tijd kreeg WNC een corner, deze werd goed voorgeschoten en Emma stond goed voor de keepster opgesteld, waardoor uiteindelijk de inkomende Julia de bal binnenschoot 3-1. Hierna volgden er nog een aantal mooie aanvallen van WNC, de ene keer waren het Denise en Mariska die er al tikkend door heen gingen en de andere keer Elise en Denise of Emma en Julia. De speelsters van WNC vonden elkaar gemakkelijk, en konden de uitslag nog veel verder op laten lopen. Ook de verdediging behield de concentratie goed tot het einde van de wedstrijd, en zo werden uiteindelijk de eerste drie verdiende punten behaalt. Volgende week wacht HSSC’61 als tegenstander, dit is opnieuw een belangrijke wedstrijd, dus laten we hopen dat WNC de stijgende lijn van de laatst twee wedstrijden door kan zetten.
BRON: Trainer WNC VR1