WAARDENBURG- Zaterdag 11 november staat er bij de KNVB een inhaal/bekerduel op het programma, wat voor WNC telt dat het in de districtsbeker Zuid1 moet aantreden voor de tweede ronde (knockoutfase) in en tegen Haaften. Volgens de kenners is het bijna 15 jaar geleden dat deze Feyenoord – AJAX van de Gemeente Neerijnen voor het laatst gespeeld werd, maar volgens WikipediA zou het in het seizoen 2004-2005 geweest moeten zijn in de 4e klasse D, toen WNC dat seizoen de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in Heukelum tegen Herovina won ,en hierdoor promoveerde naar de 3e klasse. Haaften eindigde dat seizoen op de 8e plaats, maar of deze info allemaal wel klopt zal nagekeken moeten worden in de plakboeken van de toenmalige spelers.

Groepsfase WNC

WNC plaatste zich voor deze tweede ronde door groepswinnaar te worden met 6 punten uit 3 wedstrijden. WNC begon de groepsfase slecht, met een 1-0 nederlaag uit bij 2e klasser IJFC in IJsselstein, daarna won het nipt thuis tegen TGG uit Den Bosch met 3-2. Het laatste duel thuis tegen VVIJ uit IJsselstein werd ruim gewonnen 5-0, waardoor WNC zich plaatste voor de volgende ronde, waar 3e klasser Haaften als tegenstander uit de koker tevoorschijn kwam.

Groepsfase Haaften

Haaften plaatste zich heel gemakkelijk voor deze tweede ronde door groepswinnaar te worden met drie ruim gewonnen duels, wat 9 punten opleverde. Haaften begon de groepsfase met een 3-0 thuisoverwinning tegen BZS uit Beusichem, daarna won het uit bij SCZ in Zoelen met dezelfde cijfers als het eerst duel in de groep 0-3. Het laatste duel voor Haaften in de groepsfase was thuis tegen buurman Rhelico uit Rumpt, deze nieuwe zaterdagclub werd met 6-0 naar huis gestuurd.

Favoriet

WNC zal zaterdag natuurlijk als favoriet van start gaan, maar zoals ex. WNC speler Jordy Perdon al aankondigde, zal Haaften zeker zijn huid duur verkopen. WNC trainer Cor Prein zal enkele basisspelers moeten missen met blessures, en zal ook eens andere spelers willen laten voetballen. Voor de supporters van beide clubs telt zaterdag alleen de winst, maar zal het fanatisme waarschijnlijk niet meer zo zijn als vroeger, zoals onze vaders zo mooi konden vertellen.

Wij hopen op een sportieve en leuke wedstrijd, zodat beide verenigingen reclame maken voor het voetbal. De wedstrijd Haaften1 – WNC 1 staat morgen onder leiding van scheidsrechter R.C.H. van Rijn, en de aftrap op Sportcomplex “Elzenbos” te Haaften vind plaats om 14:30 uur.