Zaterdag 04 november ontvangt WNC op Sportpark “De Korte Woerden” als tegenstander SVL (Sport Vereniging Langbroek).Toch weer een tegenstander van formaat, dus zal er zaterdag weer alles uit de kast gehaald moeten worden om de punten in Waardenburg te houden. SVL werd in het seizoen 2014-2015 nog kampioen in onze 1e klasse A. Na 1 jaar hoofdklasse degradeerde SVL al weer terug naar de 1e klasse A, waarin ze vorig seizoen in de middenmoot eindigden. Vorige week behaalde SVL hun 1e overwinning door thuis Montfoort met 3-1 te verslaan. Daarvoor had SVL twee maal gelijk gespeeld en twee maal verloren, en heeft het nog één inhaalduel tegoed. De verliespartijen waren tegen de koploper Duno D en LRC, dus kunnen we constateren dat SVL al vier teams, waaronder ook De Merino’s uit de huidige top vijf al als tegenstander gehad hebben, wat zeker te maken heeft dat ze toch wat te laag in de stand staan op dit moment. WNC zal zaterdag dan de vijfde tegenstander uit de top vijf van de ranglijst zijn als tegenstander van SVL. Maar zoals de club zelf al op hun website vermeld ,kijken ze nergens meer tegenop na de winst van vorige week, wat natuurlijk vertrouwen geeft voor de toekomst.

WNC daarentegen leed vorige week bij de kampioenskandidaat nummer één, koploper DUNO in Doorwerth zijn eerste nederlaag van dit seizoen 3-0, en raakte zijn ongeslagen status hierdoor kwijt. Desondanks behoud het wel een plekje bij de bovenste plaatsen. Het team van trainer Cor Prein die vorige week zijn contract bij WNC met twee jaar verlengde, werd grotendeels van de wedstrijd toch weggespeeld door de ex-profs van DUNO. Belangrijk is dat WNC zaterdag de draad weer oppakt en het vertrouwen van de weken ervoor weer terug vindt. Jammer is wel dat zaterdag middenvelder en aanvoerder Nehemia Sanaky geschorst is voor één duel. Toch moet de brede selectie van WNC dit verlies op kunnen vangen, misschien dat hierdoor onze topscorer van vorig seizoen, Vincent Verheul al vanaf het begin in de basis kan starten.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter M.R.G. Vink, geassisteerd door beide clubgrensrechters.

Wij wensen beide teams een leuke en sportieve wedstrijd toe !