EDE – WNC miste op bezoek bij DTS in Ede de kans om de eerste periodetitel te pakken. De Waardenburgers verloren met 2-1 en zagen dat Montfoort er met de eerste prijs van het seizoen vandoor gingen door DUNO te verslaan.

“Dat maakt het wel extra zuur”, vond trainer Cor Prein. “Ik had ook niet verwacht dat Montfoort van DUNO zou winnen, maar we wilden sowieso de tweede plek vast houden.” Dat neemt niet weg dat Prein tevreden is over de seizoensstart van zijn ploeg. “Die is gewoon prima. Dan is dit resultaat wel even een domper.”

WNC kwam in Ede niet goed voor de dag. “We hadden moeite met het harde kunstgrasveld. In de regen gingen de ballen heel hard, het leken wel raketten. We begonnen niet lekker aan de wedstrijd en dan ga je geforceerd voetballen.”

Ziek
De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong en vlak na rust viel ook de 2-0. Met de wegens ziekte op de bank gestarte Vincent Verheul in de ploeg ging WNC nog wel op zoek naar een goed resultaat. Bij een vrije trap van Nick Vijlbrief ging de DTS-doelman in de fout en maakte WNC de aansluitingstreffer. Kort daarna miste Joel Sanaky een grote kans op de 2-2. Hij raakte van dichtbij de paal.

“Als we die maken, kunnen we misschien zelfs nog winnen”, dacht Prein. “Dat was wel wat teveel van het goede geweest. Het zat er vandaag bij ons niet echt in.”

 BRON: Regio-Voetbal

WNC verliest met 2-1 in Ede

 WAARDENBURG WNC stelde teleur door in Ede met 2-1 verdiend van DTS te verliezen. Daarmee verzuimde WNC te profiteren van de eerste nederlaag van koploper DUNO. WNC liep zo de eerste periodetitel mis en speelt komende zaterdag thuis tegen LRC uit Leerdam.

Na ruim een kwartier kwam WNC in Ede met 1-0 achter. Kort na rust werd het 2-0. Een kwartier voor tijd verkleinde Nick Vijlbrief de achterstand tot 2-1 maar de paal stond even later de gelijkmaker van WNC nog in de weg. WNC had echter moeten winnen om periodekampioen te worden.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

WNC laat het afweten in Ede tegen DTS’35

WAARDENBURG – In Ede begon WNC veel te slap, ondanks dat er een periodetitel op het spel stond. Die gaat nu naar Montfoort, dat koploper DUNO (D) in een rechtstreeks duel versloeg met 1-2.

Bij winst van WNC zou de titel naar Waardenburg gegaan zijn. DTS’35 nam na zestig minuten de leiding. De ploeg van trainer Cor Prein mocht blij zijn, dat het daar bij bleef in de eerste helft. Na het theedrinken kon WNC de wedstrijd niet omkeren. Al na vijf minuten kwam DTS’35 op een 2-0 voorsprong. Even veerde WNC nog op, toen invaller Nick Vijfbrief een vrije trap binnenschoot: 2-1. WNC speelde in een te laag tempo om DTS’35 echt pijn te doen. Het bleef bij 2-1.

BRON: De Gelderlander