LRC runner-up na zege bij WNC

Verslag 25 nov 2017

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

WAARDENBURG – Dankzij een 2-1 overwinning in de derby bij WNC legde LRC beslag op de tweede plaats in de 1e klasse C. De Leerdammers legden voor rust de basis voor de zege. Een toen veel sterker LRC liet na de wedstrijd al te beslissen.

De 0-2 ruststand was namelijk een magere afspiegeling van de verhoudingen in het veld. Naast de twee treffers kreeg LRC nog tal van mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. WNC stelde daar slechts een overigens prima kopbal van Vincent Verheul (net naast) tegenover.

Trainer Koen Janssen was uitermate tevreden over de eerste helft van zijn ploeg. “Misschien wel onze beste eerste helft van dit seizoen. We hebben WNC toen in leven gehouden. Maar gelukkig maken we er nu in ieder geval wel twee, want tegen Woudenberg en GRC 14 begonnen we ook goed, maar maken we het juist niet af.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Geen vat
WNC-trainer Cor Prein kon alleen maar constateren dat LRC voor rust beter was dan zijn ploeg. “Zeker nadat zij op voorsprong kwamen, kwamen ze heel goed in de wedstrijd. We kregen geen vat op het middenveld en LRC kon daardoor prima opbouwen.”

Na een kwartier kwam LRC aan de leiding toen Wesley Swets het meest attent was bij een voorzet van Ali Yilmaz. Ansu Camara tekende daarna met een prachtig doelpunt voor de 0-2. Vanuit de draai knalde hij de bal in de verre kruising.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Tumultueus
Doordat het slechts 0-2 stond, hield WNC hoop op een goed resultaat. Dat bleek niet onterecht, want al snel in de tweede helft wankelde LRC. Furkan Cetin en Jeffrey Winkelman konden nog ternauwernood een tegentreffer voorkomen, maar al snel vond WNC de aansluiting. Een voorzet van Verheul werd bij de tweede helft door Aimen Seqqal simpel tot doelpunt gepromoveerd.

WNC probeerde daarna nog van alles om de gelijkmaker te forceren, maar LRC hield stand, ook in een tumultueuze slotfase waarin de overigens sterk spelende Camara aan rood ontsnapte toen een kopstoot-beweging met slechts geel werd afgedaan. “Hoewel het niet zo zwaar was als sommige mensen wilden doen geloven, kun je daar zomaar rood voor krijgen. Een oerdomme actie”, oordeelde Janssen.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Gemakzucht
Prein vond dat zijn ploeg na rust nog een puntje verdiend had. “We hebben een paar goede kansen gehad. Zij zijn alleen nog met uitbraken gevaarlijk geweest, maar dat is logisch als je zo ver vooruit speelt.”

LRC had de wedstrijd inderdaad op slot kunnen gooien, maar ging wat slordig om met de geboden ruimte. Janssen vond de zege van zijn ploeg echter wel terecht. “We begonnen inderdaad wel wat minder aan de tweede helft, maar dat gemakzuchtige sluipt er bij ons nog wel eens in. Echt in de problemen zijn we niet gekomen.”

BRON: Regio-Voetbal

WNC afgetroefd in eerste helft door LRC

WAARDENBURG – Zaterdageersteklasser WNC werd in de eerste helft op sportpark de Korte Woerden vooral fysiek afgetroefd door LRC uit Leerdam: 1-2. De eerste tien minuten ging het gelijk op in Waardenburg.

BRON: De Gelderlander

Weer 2-1-verlies voor WNC

WAARDENBURG Voor de tweede week op rij leed WNC zaterdag in de eerste klasse na een 2-0-achterstand een 2-1-nederlaag. Na het verlies bij DTS in Ede volgde nu thuis tegen LRC uit Leerdam eenzelfde uitslag. In Woudenberg zal WNC komende zaterdag dringend tot herstel moeten komen om niet uit de kopgroep te gaan verdwijnen.

Bij rust stond WNC in Waardenburg al met 0-2 achter. Wesley Swets gaf LRC na een kwartier met 0-1 de leiding en Ansu Camara mikte na ruim een half uur de 0-2 in de kruising. Tien minuten na rust kreeg WNC weer hoop toen Aimen Seqqal een voorzet van Vincent Verheul afrondde: 1-2. Verder kwam de thuisclub echter niet.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen