WAARDENBURG: Morgen 16 december treffen de nummers drie WNC, en vijf Montfoort, uit de stand van de 1e klasse C elkaar in de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2017. Het voetbalseizoen is in een periode van het jaar verzeild geraakt dat de dagen steeds korter worden en de temperatuur danig gezakt is naar rond of net boven het vriespunt. Afgelopen week werden de velden bij WNC zelfs ook nog bedekt met een flinke sneeuwlaag van 15 cm en een plons met regen eroverheen, dus achteraf gezien een wonder dat de wedstrijd morgen nog gespeeld kan worden.

Beide teams hebben elkaar in het seizoen 2015-2016  al eens eerder ontmoet in competitieverband, dat was in de 1e klasse A / district West 1. In dat seizoen was de uitslag in Waardenburg 0-2 voor de bezoekers uit Montfoort, terwijl WNC uit in Montfoort won met 1-5. En eindigde WNC op een 12e  en Montfoort op een 11e  plaats in de eindstand. Dat hield in dat ze beide veroordeeld waren om nacompetitie te spelen voor behoud in de 1e klasse, wat ze beide toen ook gelukt is.

WNC heeft nu na 11 wedstrijden 19 punten, en maar 1 puntje meer dan de gasten uit Montfoort, met de aantekening dat zij een wedstrijd minder gespeeld hebben vanwege de afgelaste wedstrijd vorige week tegen LRC. WNC en Montfoort ontlopen elkaar de laatste weken dus niet veel qua resultaten, waarin beide teams toch wat punten hebben laten liggen. Hierdoor is Montfoort toch weggezakt vanaf de 1e plaats waarop ze op 18 november verrassend terecht kwamen, na de 1-2 winst bij DUNO Doorwerth en de 1e periodetitel wegkaapte voor de neus van DUNO D en WNC, wat die dag verloor uit bij DTS’35 Ede. WNC heeft zelf de laatste weken ook een mindere periode, uit de laatste vijf wedstrijden behaalde het team van trainer Cor Prein slechts 6 punten. Vorige week moest WNC zelfs onnodig zijn vierde nederlaag van dit seizoen incasseren, in en tegen Sliedrecht. Na een goede eerste helft, werd er in de tweede helft met te weinig inzet gevoetbald waardoor de tegenstander beter in hun spel kwam, en later de winnende binnen schoot, 2-1 verlies. Trainer Cor Prein zal zijn team morgen tegen  Montfoort toch wat scherper moeten krijgen, want anders verliest WNC de aansluiting bij de bovenste teams. Dus maar hopen dat WNC zich hersteld heeft, en dat we de drie punten in Waardenburg kunnen houden.