Aanhaken of afhaken ?

WAARDENBURG: Vandaag 27 januari start de 2e helft van de competitie voor WNC 1 in het seizoen 2017-2018. Hierbij treffen de nummer negen De Merino’s en nummer 5 uit de huidige stand WNC elkaar voor de 1e keer in deze competitie van de 1e klasse C.

Beide teams hebben elkaar in het seizoen 2015-2016  al eens eerder ontmoet in competitieverband, dat was in de 1e klasse A / district West 1. In dat seizoen was de uitslag bij De Merino’s in Veenendaal 6-1 voor de thuisclub, WNC werd toen in het begin van de competitie totaal weggespeeld. Veel later in dat seizoen won WNC thuis in Waardenburg wel, met 4-2 van De Merino’s. In dat seizoen eindigde De Merino’s op een verdienstelijke 5e  plaats en WNC op een 12e plaats in de eindstand.

WNC heeft nu na 12 wedstrijden 19 punten en heeft 4 punten voorsprong op De Merino’s , maar met de aantekening dat zij 2 wedstrijden minder hebben gespeeld. Beide teams hebben in de laatste wedstrijden van 2017 veel punten laten liggen. De Merino’s hebben uit de laatste vijf wedstrijden maar 4 punten weten te behalen. WNC heeft het nog slechter gedaan, met maar twee winstpartijen en vijf keer verlies tegen naaste concurrenten uit de laatste zeven wedstrijden zijn de Waardenburgers hun positie in de kop van de rangschikking kwijt geraakt. WNC en De Merino’s ontlopen elkaar dus niet veel qua resultaten, waarin beide teams toch te veel punten hebben laten liggen.

Of dit vanmiddag ook op het veld te zien is zullen we moeten afwachten. Beide teams willen een goede start maken in de 2e helft van deze competitie, dus zal er gestreden worden om de punten. De Merino’s heeft vorige week een goede voorbereiding gehad door thuis JSV Nieuwegein met 4-1 te verslaan. WNC daarentegen ook, met een nipte 2-1 verlies bij de sterke tegenstander Sportlust’46 uit Woerden, waar WNC toch een goede 2e helft speelde en natuurlijk de midweekse bekeroverwinning bij hoofdklasser Achilles Veen 1-3.

Trainer Cor Prein kan vanmiddag weer beschikken over een nagenoeg fitte selectie, en kan zijn team in de sterkste opstelling laten beginnen. Dus maar hopen dat WNC het goede spel van afgelopen dinsdag vandaag ook kan tonen aan het publiek en dat we de drie punten mee naar Waardenburg kunnen nemen.