De westerstorm heeft z’n sporen in de regio flink nagelaten.

WAARDENBURG: Het bestuur van WNC is opgelucht dat de schade op sportpark “De Korte Woerden” in Waardenburg beperkt is gebleven, na de sterke westerstorm van afgelopen donderdag 18 januari. Zoals het er nu naar uitziet is er alleen schade aangebracht aan de 4 dug-outs die langs de velden stonden. Zo zijn o.a. de plexiglas platen van de dug-outs kapot gedrukt door de sterke wind. Het was zelfs zo erg dat één dug-out de benen had genomen en zelfs 100 mtr. verderop bij de entree van het sportpark terecht was gekomen. De spelers van WNC 2 hebben inmiddels de dug-out weer op zijn plaats gezet.

Reclameborden 

Gevreesd werd ook voor eventuele schade aan de stellages waarop de reclameborden/doeken bevestigd zijn. Maar door de ervaring van eerdere stormen waarbij er wel schade was ontstaan aan de stellages, is men dit goed aan gaan pakken. WNC heeft destijds hoofdsponsor Van de Sandt Construction benaderd en zijn samen gaan kijken om een sterke constructie te realiseren. Het kost een paar centen, maar dan heb je wel wat staan wat tegen een stootje kan.

Stormschade bij regio verenigingen

Op het sportcomplex van LRC Leerdam is als gevolg van de storm wel veel schade ontstaan. Bomen knapten als luciferhoutjes, ballenvangers en reclamenborden hielden het niet en ook een pupillendoel bezweek onder de last van een vallende boom. Stadgenoot Leerdam Sport’55 had eveneens veel te lijden onder de storm, zo werd donderdagavond duidelijk. Naast stormschade had men bij Leerdam Sport’55 ook last van forse waterschade. Ook andere clubs in de regio hebben te maken met stormschade, onder meer Alem en Woudrichem. Zo sneuvelde bij VVAC eveneens een dug-out en een ballenvanger.