Achilles Veen – WNC  1 – 3

VEEN – Eersteklasser WNC zorgde dinsdagavond voor een verrassing door hoofdklasser Achilles Veen uit te schakelen in het bekertoernooi. De Waardenburgers versloegen de Veeners met 1-3 en gaan door naar de achtste finales van de districtsbeker Zuid 1.

Achilles Veen nam vlak na het begin snel de leiding via Brian Peters (1-0). Nog voor rust maakte Senaid Jukic met een gelukje gelijk (1-1). In de tweede helft nam WNC na twee minuten een voorsprong door een prachtig doelpunt van Vincent Verheul (1-2).

Vervolgens ontpopte WNC zich tot de betere ploeg en in de 84e minuut was het Willem Paul van der Heijden die na prachtig voorbereidend werk van Verheul de Waardenburgers verdiend op rozen zette (1–3). Achilles Veen zette er helemaal niets meer tegenover en zocht na negentig minuten zwaar teleurgesteld de kleedkamer op.

,,We hebben vandaag niet ons niveau gehaald. We vergaten voor rust de 2-0 te maken”, klonk het bitter uit de mond van Achilles Veen-trainer Clemens Bastiaansen. ,,De 1-1 was een cadeautje en bij de 1-2 waren we niet scherp genoeg.” Bij WNC vrolijke gezichten. ,,Winnen van een tophoofdklasser is natuurlijk geweldig. Ik vond het ook helemaal verdiend. Na rust waren we echt de betere ploeg”, aldus WNC-trainer Cor Prein.

De uitschakeling van Achilles Veen door WNC was een herhaling van zetten. Precies vier jaar geleden gooide WNC de hoofdklasser ook al uit de beker. Toen werd het na 90 minuten 2-2 en nam WNC de strafschoppen beter.

WNC verrast in Veen en bekert verder

VEEN – WNC heeft in de beker voor een verrassing gezorgd door Achilles Veen uit te schakelen. De eersteklasser was met 1-3 te sterk voor de subtopper uit de hoofdklasse. 

De thuisploeg kwam in Veen via Brian Peters nog wel op voorsprong. Uit een vrije trap verzorgde Senaid Jukic de ruststand: 1-1.

Na rust pakte WNC de winst en werd Achilles Veen overlopen. Vincent Verheul bracht de Waardenburgers met een prachtgoal aan de leiding. Willem-Paul van der Heijden besliste vlak voor tijd de wedstrijd.