WNC compleet van slag met nieuwe 4-1 nederlaag

03 feb 2018

WAARDENBURG – WNC is in de eerste klasse compleet van slag. In Waardenburg werd zaterdag tegen Bennekom weer verloren. De thuisclub kwam opnieuw snel achter en kreeg wederom veel te gemakkelijk tegengoals te incasseren. Ook de tweede competitiematch na de winterpauze werd zo met 4-1 verloren. Dat was voor WNC al de zesde nederlaag in de laatste zeven competitieduels.

In november greep WNC door een nipte nederlaag in Ede tegen DTS slechts net naast de eerste periodetitel. Sindsdien werd er voor de competitie evenwel nog slechts éénmaal gewonnen en liefst zes keer verloren.

Defensief kwetsbaar
Om het tij te keren had WNC-trainer Cor Prein de defensie gewijzigd. Keeper Arjen Kaasjager en back Jesse Wammes zaten nu op de reservebank. De jonge goalie Jesse Kok stond op doel en Kevin van de Velde was rechtsback. Dat baatte echter weinig want WNC bleek zaterdag defensief opnieuw erg kwetsbaar. Na afloop was trainer Prein duidelijk in zijn oordeel: “We komen steeds te snel achter en geven de goals ook veel te simpel weg. Tegen zoveel fouten is niet te voetballen. Dat is nu al voor de tweede week achtereen zo. Dan verdwijnt het geloof in eigen kunnen, helpt aardig veldspel ook niet meer en is de wedstrijd klaar. WNC werd vandaag met zoveel nog jonge spelers achterin weer slachtoffer van z’n eigen fouten.”

Zwak begin
Zonder de zieke Kevin Groffen en de geblesseerde Senaid Jukic op het middenveld stond WNC voor 150 toeschouwers al na vijf minuten met 0-1 achter. Voorstopper Maxim Kivaka veroorzaakte onnodig tegen Marco Corba een duidelijke vrije trap, waaruit Bennekom-aanvoerder Just Berends eerst nog in de muur schoot. In de rebound mikte Berends de bal alsnog voorbij de aarzelende keeper Kok: 0-1.

Bij een reële kans voor spits Denny van Loen moesten Maxim Kivaka en de 17 jarige keeper Kok gezamenlijk een tweede tegendoelpunt voor WNC voorkomen. Pas halfweg de eerste helft herstelde WNC zich van het zwakke begin. Uit een voorzet van Aimen Seqqal kopte Willem-Paul van der Heijden naast. Redouan Hazzat kreeg voor de gasten trouwens ook nog een kans, doch hij mikte te hoog. Na bijna een half uur had WNC wel ronduit pech want uit een gave voorzet van Willem-Paul van der Heijden vanaf rechts kopte Vincent Verheul de bal onhoudbaar tegen de paal.

Tweede goal
In plaats van de binnen bereik liggende gelijkmaker werd WNC in de 34e minuut zelfs op een 0-2 achterstand gezet. Bij een gave voorzet van de over links opgerukte back Aki Takasawa gaf WNC-libero Michael Soepnel spits Denny van Loen in het centrum vlak bij het doel te veel ruimte. De zoon van de bekende Utrechtse ex-international John van Loen profiteerde dankbaar door attent 0-2 binnen te tikken.

Bijna was het even later na een voorzet van Denny van Loen zelfs voor Bennekom weer raak maar de slimme boogbal van Marco Corba ging wel over keeper Kok heen maar stuitte via de grond ook over het WNC-doel heen. Uit een mooie aanval kreeg WNC twee minuten voor rust toch weer hoop. Michael Soepnel lanceerde met een verre trap op rechts goed Joël Sanaky en uit diens lage voorzet werkte Willem-Paul van der Heijden attent af: 1-2. Al zijn achtste competitietreffer.

Kort na rust bood Vincent Verheul aan Willem-Paul van der Heijden een nieuwe mogelijkheid, maar nu leverde het schot van de WNC-topscorer slechts een corner op.

Koude douche
De koude douche voor WNC met alle goede voornemens in de jacht op de gelijkmaker kwam evenwel al in de 52e minuut. Weer was Michael Soepnel in het defensiehart bij een gevaarlijke Bennekom-aanval niet scherp genoeg in de dekking en Tim van der Ham strafte dat goed af door 1-3 te scoren. WNC leek toen even door Bennekom overklast te worden, maar Roy Versluis, Redouan Hazzat en weer Tim van der Ham misten voor de gasten serieuze kansen. Sander Dominicus scoorde wel bijna maar WNC-aanvoerder Bas Smulders redde nog op de doellijn.

Een slechte uittrap van keeper Jesse Kok en balverlies van de riskant aangespeelde back Demian Ririmasse vormden in de 71e minuut de inleiding tot het vierde doelpunt van de bezoekers. Sander Dominicus scoorde nog niet maar Marco Croba in de herkansing eenvoudig wel: 1-4. Een kopbal van Bennekom-captain Just Berends ging nog net naast. Met pinchhitter Jeffrey Weidema, back Jesse Wammes en Renaldo van Stijn als verse krachten stelde WNC er alleen nog een te simpel schot van Vincent Verheul tegenover. De ervaren Bennekom-keeper  Christian de Haan had er geen moeite mee.

Formaliteit
De rest van het sportieve duel was een formaliteit. Arbiter Matthijs Klerks uit Waalwijk kon de kaarten gerust op zak houden, al loste hij wel erg veel zaken zaterdag met mondelinge reprimandes op. Met 1-4 boekte Bennekom pas de eerste uitwinst in deze competitie. Voor WNC is het nu zaak om snel tot herstel te komen. Allereerst natuurlijk voor de competitie maar ook in de beker gloort nog succes met eerst op dinsdagavond 20 februari een thuismatch tegen tweedeklasser Heeze en daarna bij volle winst weer een thuiswedstrijd tegen een nieuwe Brabantse club: Marvilde uit Veldhoven of SV SSS uit Udenhout.

Om in de eerste klasse een solide middenmoter te blijven zal WNC zich wel snel moeten gaan herpakken. Hogere ambities zijn met deze selectie overigens ook niet realistisch. Dat beseft vrijwel iedereen zich in Waardenburg ook wel.

BRON: Regio-Voetbal

WNC verliest in Waardenburg van Bennekom

WAARDENBURG – Op sportpark de Korte Woerden verloor in de eerste klasse zaterdag west 1 WNC met 1-4 van Bennekom. Het was de eerste overwinning van Bennekom op vreemde bodem.

Na vier minuten kwam Bennekom uit een vrije trap van Just Berends op voorsprong: 0-1. De ploeg van trainer Cor Prein richtte zich na een kwartier op en zag Vincent Verheul op de paal koppen. Via Van Loen kwam Bennekom op 0-2 na ruim een halfuur.

Bijna besliste Bennekom even later al de wedstrijd. De lob van Marco Corba stuitte net over de lat. WNC produceerde op slag van rust door Willem-Paul van der Heijden de aansluittreffer: 1-2.

De tweede helft was voor Bennekom, dat na 51 minuten op 1-3 kwam en twintig minuten later op 1-4. WNC speelde wel goed mee, maar creëerde geen echte kansen.

BRON: De Gelderlander

WNC weer royaal onderuit

 

WAARDENBURG WNC is in de eerste klasse aan een slechte reeks duels bezig. In Waardenburg werd tegen Bennekom opnieuw royaal met 4-1 verloren. Daardoor zakte WNC naar de zevende plaats.
BRON: Nieuwsblad Geldermalsen