Lars Corten: via Waardenburg naar OJC 1

ROSMALEN – Al zijn hele leven voetbalt Lars Corten (22) bij OJC Rosmalen. Na dit seizoen gaat de verdediger de club waar hij op een steenworp afstand vandaan woont voor het eerst verlaten. Enigszins met tegenzin gaat hij bij zaterdag eersteklasser WNC uit Waardenburg aan de slag. “Mijn intentie is om terug te komen en dan in OJC 1 te spelen.”

Nog jaren in het tweede elftal van de Rosmalenaren blijven voetballen, dat zag Corten niet zo zitten. Hij wil naar het vlaggenschip, hoe dan ook. “Desnoods met een omweg, via een andere club. Via OJC 2 lukt het niet.” Door een kennis kwam hij in gesprek met de trainer van WNC. “Ik had er een goed gevoel bij. Wat ik weet van WNC? De club is een stuk kleiner dan OJC, met ruim 350 leden. Ze spelen op zaterdag in de 1e klasse, met onder meer oud-OJC’ers Arjen Kaasjager en Bas Smulders in de gelederen.”

Vorig seizoen maakte Corten zijn debuut in het eerste elftal, maar op dit moment is er voor hem geen kans om in OJC 1 te spelen, zo vertelt hij: “Omdat Guus (Habraken, red.) en Melvin (van Gestel, red.) blijven, kan ik niet doorstromen. Ik wil het daarom graag via deze weg proberen te halen. Ondertussen kan ik daar op een hoger niveau spelen dan bij OJC 2 en wil ik me zo verbeteren. En als dan een van hen weggaat, hoop ik daarvoor in de plaats terug te mogen komen. Ik vind het jammer om OJC te verlaten, maar wil zo hoog mogelijk komen te spelen en dus uiteindelijk OJC 1 halen.”

Twee dagen voetbal
Het zaterdagvoetbal zal wennen worden, denkt Corten: “Allemaal andere tegenstanders, ik ben benieuwd.” Het voordeel is wel dat hij op zondag bij OJC kan gaan kijken. “Precies, dat is ook zeker mijn bedoeling. ’s Morgens bij mijn broertje, die in het tweede blijft voetballen, en ’s middags naar het eerste, waar ik ook in hoop te komen spelen. Voor mijn pa en ma komt het ook mooi uit. Die kunnen weer lekker twee dagen voetbal kijken.”

Uit de oude doos

Corten hoopt op meer minuten in OJC 1

larscorten_ojc_1516ROSMALEN – Bij OJC Rosmalen debuteerde afgelopen weekeinde weer een jongen van eigen grond. Lars Corten, die in zijn leven nog nooit voor een andere club speelde, is maar wát trots dat hij het eerste elftal heeft bereikt. “Nu hopen op nog heel veel wedstrijden”, aldus de eerste enthousiaste reactie van de 20-jarige verdediger.

Voor de vierde keer op rij verloor OJC Rosmalen afgelopen weekeinde niet. Na drie zeges op rij moest de 3e divisionist bij HBS genoegen nemen met een punt, maar de gehavende Rosmalenaren hebben zich duidelijk herpakt na een periode van mindere resultaten. En nadelen hebben ook voordelen, want het debuut van Corten had waarschijnlijk (nog) niet plaatsgevonden zonder de waslijst aan blessures.

“Ik heb de laatste 35 minuten gespeeld”, vertelt de Rosmalenaar vrolijk. “Ik speelde rechts achterin. Fijn dat ik nog zo lang mocht meedoen. De trainer (David Vecht, red.) en iedereen vond dat ik het goed had gedaan, dus ik ben zeer tevreden.” Donderdag hoorde het talent dat hij niet, zoals gebruikelijk, zou spelen met het tweede elftal, maar mee mocht met het eerste. “Onze trainer Corné Verhoeven belde me op dat ik mee moest en dat ik de vierde verdediger op de lijst was. Het was een beloning voor mijn constante en goede wedstrijden en trainingen, zo zei hij. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om te laten wat ik kan. Ik hoop dat ik nog veel wedstrijden mag spelen bij het eerste.”

Steenworp
Corten is een jongen van de club. Hij woont op een steenworp afstand van sportpark De Groote Wielen en is al jarenlang supporter van OJC 1. “Vanaf de F tot nu alleen bij OJC gevoetbald, nergens anders geweest”, zegt hij met gepaste trots. De verdediger doorliep alle hoogste jeugdelftallen en doet het sinds vorig seizoen ook goed bij de beloften. “David heeft op basis van de prestaties in het veld besloten dat ik mee mocht naar HBS. Ik weet niet of hij mij bij het tweede heeft zien spelen, maar toen we laatst oefenden tegen Brabant United O19 was hij de coach. En ik heb al een aantal keer mee mogen trainen met 1.”

Het blijft niet bij een eenmalig optreden in de hoofdmacht, als het aan Corten ligt: “Wat mij betreft zeker niet. Ik ga er alles aan doen om meer speelminuten te krijgen. Komende zaterdag zit ik weer bij de selectie.”