Willem-Paul van der Heijden loodst WNC langs SVL

LANGBROEK – WNC won zijn tweede wedstrijd op rij. Bij SVL was de ploeg van Cor Prein met 1-3 te sterk. Willem-Paul van der Heijden nam alle Waardenburgse treffers voor zijn rekening.

“Voor een spits altijd lekker”, zei Prein. “Tegen Delta Sports had hij niet gescoord, dus fijn dat hij er nu drie maakt.”

Volgens Prein was de zege verdiend. “Zij werden met inworpen en uit corners wel gevaarlijk, maar we hebben verder weinig weg gegeven. Aan de bal waren we dominant en we hebben genoeg kansen gekregen.”

Van der Heijden scoorde voor rust twee keer. Tussendoor maakte SVL de 1-1. In de tweede helft maakte Van der Heijden zijn derde treffer na goed werk van Bas Smulders.

BRON: RegioVoetbal

Willem Paul van der Heijden wijst WNC de weg in Langbroek

LANGBROEK – Spits Willem Paul van der Heijden was met een hattrick de grote man bij WNC in het duel met SVL in Langbroek: 1-3.

De Waardenburgse zaterdageersteklasser kwam al na zeven minuten aan de leiding: 0-1. Halverwege de eerste helft scoorde SVL uit het niets de gelijkmaker: 1-1. Even was WNC van slag, maar nog net voor rust haalde Van der Heijden weer uit: 1-2. In het tweede bedrijf gaf de ploeg van trainer Cor Prein weinig weg. SVL was alleen dreigend bij dode spelmomenten. In de laatste minuut voltooide Van der Heijden zijn hattrick: 1-3.

BRON: De Gelderlander

WNC wint in Langbroek

 

WAARDENBURG – WNC klom zaterdag in de eerste klasse naar de vierde plaats door in Langbroek met 1-3 van SVL te winnen. Topscorer Willem-Paul van der Heijden maakte alle drie WNC-goals. Komende zaterdag komt koploper DUNO naar Waardenburg toe.
(1-1) maar vlak voor rust scoorde Van der Heijden opnieuw: 1-2. Heel lang bleef het 1-2 totdat Van der Heijden kort voor tijd met zijn derde treffer de partij met 1-3 besliste.
BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

SVL – WNC 1-3

Het was weer het oude bekende liedje: wedstrijdverlies door ‘domme’ fouten achter in de verdediging.

SVL begon heel fel en enthousiast en had na de eerste vijf minuten van de wedstrijd zomaar op twee nul kunnen, nee, moeten staan. In de eerste minuut knalde Walter Cremers op het doel van WNC en een minuut later deed Alex van Eem dat nog eens dunnetjes over, maar beide keren kon de keeper van WNC ingrijpen. Ook in de minuten direct daarna was SVL gevaarlijk dicht bij de mogelijkheid om de score te openen.

In de 8e minuut beoordeelde de SVL-keeper een afstandsschot niet goed, grabbelde mis en SVL keek tegen een 0-1 aan. Er werd verder hard gewerkt, maar tot behoorlijk opbouwend voetbak kwam SVL niet. WNC speelde slimmer en beter, maar bleek toch ook niet gemakkelijk door de SVL-verdediging te komen.

In de 26e minuut lukte het Selçuk Albayrak vanuit een aardige aanval en goed doorzetten van Walter Cremers de WNC-keeper te verschalken en het lukte tot vlak voor de rust om op 1-1 te blijven. SVL’s tweede fout werd nog in de allerlaatste minuut van die eerste helft gemaakt, een slecht weggewerkte bal links in de verdediging, werd handig opgepikt door de Waardenburgers en de rust ging alsnog in met een 1-2 achterstand.

De tweede helft verliep tammer dan de eerste helft, WNC hoefde niet en SVL scheen niet te kunnen. Hoogtepunten waren de wissels Martijn Verkerk voor Alex van Eem in de 74e minuut, een vrije trap voor WNC in 79e minuut op een linke plek zo’n 25 meter voor het doel dat overgeschoten werd en in de 87e minuut de wissel Mitchel de Vaal voor Roben Schenk, ofwel een aanvaller erbij en een verdediger eruit. Het mocht niet baten; er volgden nog wel een paar dieptepunten: Een gele kaart voor Selçuk Albayrak en twee gele kaarten (dus rood) voor Rob van Eem. In de laatste minuut werd SVL bovendien nog even op zijn nummer gezet door nog een vijandelijk doelpunt, eindstand: 1-3.

Resultaat is doordat de naaste degradatiekandidaten allemaal wel punten haalden, SVL nu hekkensluiter is.

BRON: Nieuwsblad De Kaap