A.s. zaterdag 10 maart staat voor WNC weer een uitwedstrijd op het programma. Hierbij treft WNC de huidige nummer 12 uit de stand, SVL uit Langbroek. WNC staat zelf momenteel op een 6e plaats in deze ranglijst, met 10 punten voorsprong op SVL die een wedstrijd minder gespeeld heeft. Beide teams hebben elkaar in dit seizoen al eerder ontmoet, op 4 november 2017 in Waardenburg, toen werd het een nipte overwinning voor WNC met 2-1.

WNC heeft na een slechte competitiehervatting met twee ruime verliespartijen in hun laatste wedstrijd weer eens een overwinning geboekt. Twee weken geleden werden na een 0-2 overwinning de drie punten mee uit Houten bij degradatiekandidaat Delta Sports’95 mee genomen naar Waardenburg. Nadat er vorige week vanwege de vorst geen competitiewedstrijden gespeeld zijn mag WNC dus zaterdag weer aantreden tegen een ander team uit de onderste plaatsen van de ranglijst. Tegenstander SVL zal een zaterdag zijn huid duur willen verkopen, en zal ook zeker de volle strijd aangaan om de punten in Langbroek te willen houden. Bij SVL geloven ze nog wel in een schokeffect, door oud prof John van Loen halverwege de competitie voor de groep te zetten als nieuwe trainer, hopen ze bij SVL meer punten te behalen. Laten we hopen voor WNC dat dit effect pas volgende week zijn uitwerking krijgt. Bij hun laatste wedstrijd tegen LRC was er nog weinig van te merken volgens het eigen wedstrijdverslag, een schokeffect werd het wel toen bij de dug-out van SVL een opstootje plaats vond, waardoor de scheidsrechter die wedstrijd staakte. Beide clubs hebben bij dit voorval een boete van 100 euro gekregen van de KNVB, en moeten de resterende 37 min nog verder uitspelen.

Laten we hopen dat WNC door die verplichte week zonder wedstrijden te kunnen spelen geen deuk in hun groeiende vertrouwen hebben opgelopen. Trainer Cor Prein zal de spelers weer als opdracht meegeven, om achterin de nul vast te houden, en voorin nog wat scherper te zijn in de afwerking. Als WNC dit kan realiseren, dan ziet ons weekend er vast weer goed uit.

De wedstrijd van zaterdag SVL – WNC staat onder leiding van scheidsrechter Danny van Wijk, geassisteerd door beide club assistent scheidsrechters.

Wij wensen u een leuke en sportieve wedstrijd toe.