WAARDENBURG – A.s. zaterdag 17 maart staat na een tussenpozen van zes weken voor WNC weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Hierbij treft WNC de huidige koploper uit de stand DUNO Doorwerth. WNC staat zelf momenteel na de laatste twee overwinningen weer op een verdienstelijke 4e plaats in de ranglijst. Beide teams hebben elkaar in dit seizoen al eens eerder ontmoet, op 28 oktober 2017 in Doorwerth werd het  toen 3 – 0 voor de thuisclub. Op papier was die wedstrijd toen vooraf nog een topper maar in die wedstrijd werd WNC overklast door DUNO D, wat de scheids toen ook nog een beetje aan hun zijde had.

 

WNC heeft in 2018 inmiddels het  goede ritme weer te pakken en heeft de laatste twee uitwedstrijden met een overwinning afgesloten. Deze overwinningen waren wel tegen twee teams uit de staart van de ranglijst maar zijn zeker niet gemakkelijk, kijk maar naar de uitslagen van vorige week waarbij toch de meeste teams uit de top zes punten verspeelde tegen laag geklasseerde teams.

 

Tegenstander van zaterdag DUNO D zal blij zijn als er weer eens gevoetbald kan worden. Op zaterdag 3 februari werd hun laatste competitiewedstrijd gespeeld, thuis tegen GRC’14 werd er toen ruim gewonnen met 7 – 1. Na enkele weken afgelast te zijn geweest vanwege het weer en hun slechte staat van het veld zal DUNO D nu weer de weg naar het kampioenschap willen vervolgen. Natuurlijk door middel van een overwinning zaterdag op WNC, maar het team van trainer Cor Prein zal er alles aan doen om minimaal een punt in Waardenburg te houden.

 

WNC heeft tegen de koploper nog wat goed te maken en wil die kansloze nederlaag in Doorwerth van het netvlies halen. Ook naar het thuispubliek toe mag er wel weer eens een goede wedstrijd gespeeld worden. De laatste thuisoverwinning in de competitie dateert al weer van 4 november 2017,toen werd er nipt gewonnen van de tegenstander van vorige week SVL uit Langbroek 2 – 1. Na die laatste thuisoverwinning kwam er de klad wat in bij WNC door drie nipte verliespartijen tegen de concurrenten uit de subtop en nog een ruime overwinning uit bij staartploeg Woudenberg sloot WNC het jaar 2017 niet goed af met een ruime thuisnederlaag tegen Montfoort. De hoop was dat er na een gezellige trainingskamp, na de winterstop weer punten behaald gingen worden. Helaas was de start van 2018 niet optimaal met twee ruime verliespartijen, maar de laatste twee wedstrijden werden weer gewonnen. Laten we hopen dat WNC dit ritme weet vast te houden op deze koude zaterdag in maart.

 

De wedstrijd van zaterdag 17 maart WNC 1 – DUNO D 1 ,aanvang: 14:30 uur, op Sportpark De Korte Woerden te Waardenburg, staat onder leiding van scheidsrechter Willem Kuijntjes, geassisteerd door beide club assistent scheidsrechters.

Wij wensen u een leuke en sportieve wedstrijd toe.