WNC verslaat koploper DUNO door sterke tweede helft

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

WAARDENBURG – WNC won zaterdag thuis knap met 2-1 van koploper DUNO uit Doorwerth dankzij een sterke tweede helft. DUNO kreeg voor rust de beste kansen en trof in die fase ook de lat, maar na de pauze sloeg WNC toe. Topscorer Willem-Paul van der Heijden en aanvoerder Vincent Verheul zorgden toen voor een verdiende 2-0 voorsprong. De ere-treffer van DUNO-invaller Shapoul Ali kwam te laat om de 2-1 winst van WNC nog te verijdelen.

Met de derde zege op rij leverde WNC in een ijskoud Waardenburg tegen de lijstaanvoerder dus een prima prestatie. Jammer dat slechts amper honderd toeschouwers daar actief getuige van waren, want de rest van het publiek zocht al snel beschutting in de warme kantine.

Stunt
Aanvankelijk zag het overigens helemaal niet naar een WNC-stunt uit, want DUNO was in de eerste helft duidelijk beter. WNC-trainer Cor Prein was daar na afloop ook heel realistisch over: “Voor rust hadden we weinig te zeggen want we kwamen een paar keer goed weg met ook nog een bal op de lat. DUNO kreeg zeker vier mooie kansen, maar keeper Arjen Kaasjager redde ons steeds prima. Na de pauze hebben we hoger in het veld druk gezet en ging het met WNC veel beter. Met twee mooie goals en een schot op de paal als resultaat. Op grond van die tweede helft is WNC vandaag de terechte winnaar.”

Ondanks het ontbreken van de geschorste routiniers Purrel Fränkel en Civard Sprockel en het in de warming-up geblesseerd afhaken van Hans Cooke was DUNO voor de rust duidelijk de betere ploeg. Kevin Sissing kreeg voor de bezoekers al in de vierde minuut een riante kans maar eerst WNC-keeper Arjen Kaasjager en daarna bij het tweede schot verdediger Maxim Kivaka in de doelmond behoedden de thuisclub voor een vroege achterstand. Een ver schot van Bart van Brakel ging net naast het WNC-doel. De thuisclub had het lastig. Alleen Aimen Seqqal was met een schot net voorlangs het DUNO-doel gevaarlijk.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Lat en keeper redden
In de dertiende minuut mocht DUNO-spits Kevin Sissing weer alleen op doel af. Weer redde keeper Kaasjager schitterend. Een ver schot van Giovanni Scharrenberg belandde nog eens op de Waardenburgse doellat. WNC mocht dus blij zijn dat het na twintig minuten nog 0-0 was. Ondertussen hadden DUNO-back Ted Heijckmann en WNC-verdediger Kevin van de Velde allebei al terecht een gele kaart van de goed leidende scheidsrechter Willem Kuijntjes uit Brakel ontvangen.

Na een half uur werd WNC pas voor de tweede keer offensief gevaarlijk. Na een eerst afgestuite poging van Aimen Seqqal schoot middenvelder Kevin Groffen goed in, maar keeper Patrick ter Mate was paraat. Ook bij een kopbal van Willem-Paul van der Heijden uit een voorzet van Seqqal greep de DUNO-doelman goed in. DUNO bleek ondanks diverse corners steeds meer moeite te krijgen om het betere spel in kansen, laat staan in goals om te zetten. Een vrije trap van Roy Talsma en een schot van de in de winterpauze aangetrokken ex-prof Jochem Jansen brachten de gasten ook geen succes. Dus werd 0-0 de voor DUNO teleurstellende ruststand.

Overtuigend
WNC startte na rust overtuigend met meteen een ver schot van Willem-Paul van der Heijden. De gasten bleven overigens ook dreigend, doch Kevin Sissing mikte te hoog en bij een schot van Roy Talsma was WNC-keeper Kaasjager weer present. In de 54e minuut nam WNC nog wel enigszins verrassend de leiding. Na goed voorbereidend werk van Willem-Paul van der Heijden ging Vincent Verheul de uitgelopen keeper voorbij. Vervolgens bediende Vincent Verheul op zijn beurt weer Willem-Paul van der Heijden die koel de 1-0 in het gapende doel schoot. Al diens twaalfde competitietreffer.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

DUNO, dat in deze competitie nog alleen van periodekampioen Montfoort had verloren, raakte prompt van slag en bleek voor een koploper weer eens mentaal erg kwetsbaar. Dat kostte DUNO al eens de eerste periodetitel. Met een verraderlijk afstandsschot stichtte Willem-Paul van der Heijden al snel nieuw gevaar. Een prima knal van Vincent Verheul belandde onhoudbaar tegen de paal. Dat was ronduit pech.

WNC leek met de broers Joël en Nehemia Sanaky en Kevin Groffen op een ijverig middenveld sterk op weg naar een ruimere voorsprong, doch een plotse liesblessure van de uitblinkende voorstopper Maxim Kivaka leek voor de thuisclub roet in het eten te gaan gooien. Kivaka moest zo uitvallen en Nick Vijlbrief was pas vier minuten later klaar om hem te vervangen.

Tweede doelpunt
In de 79e minuut kreeg WNC met 2-0 toch de verdiende beloning voor wilskrachtig en goed spel in de tweede helft. Willem-Paul van der Heijden bediende Joël Sanaky en uit diens pass schot captain Vincent Verheul vanaf rechts mooi raak: 2-0. Na een wervelende solo van Aimen Seqqal op links had Willem-Paul van der Heijden de partij al helemaal kunnen beslissen, maar zijn schuiver was voor de DUNO-keeper niet lastig genoeg. Zelf schot Aimen Seqqal nog eens voorlangs na een nieuwe rappe solo.

WNC verdedigde zelf onder leiding van libero Michael Soepnel secuur en daarom kwam de 2-1 tegentreffer van invaller Shapoul Ali in de 88e minuut nog onverwachts. Voor WNC-keeper Arjen Kaasjager was dat houdbare schot van Ali in de benedenhoek een kleine smet op een verder voortreffelijke wedstrijd.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Gelukkig werd dit WNC niet fataal want dat zou de thuisclub na een echte teamprestatie bepaald tekort hebben gedaan. Spannend was de slotfase nog wel maar DUNO-aanvoerder Renzo van Duren mikte voor de bezoekers veel te hoog en toen volgde na bijna vijf minuten blessuretijd het verlossende slotsignaal van arbiter Kuijntjes, die zaterdag door zijn neutrale assistenten Klerks en Langedijk werd ondersteund.

Met de knappe 2-1 winst leverde WNC zaterdag een geweldige prestatie. Trainer Cor Prein was terecht trots op zijn equipe: “Dit is een prima begin van de derde periode. Het is nu zaak om deze reeks overwinningen voort te zetten.“ Op de vierde plaats telt WNC bovenin de eerste klasse prima mee. Ook in de beker doet WNC nog altijd mee. Op Tweede Paasdag komt tweedeklasser Marvilde uit Veldhoven voor de beker naar Waardenburg toe.

BRON: Regio-Voetbal

WNC verrast koploper Duno

WAARDENBURG  – Eersteklasser Duno verloor zaterdagmiddag op bezoek bij WNC in Waardenburg verrassend met 2-1. 

Het betekende de tweede nederlaag in competitieverband voor de ploeg uit Doorwerth, nadat vóór de winterstop Montfoort de formatie van trainer Lodewijk de Kruif de eerste seizoensnederlaag bezorgde.

Het verlies kwam hard aan bij het ambitieuze Duno, dat ruim een week geleden ook al tegen een kater aanliep met de uitschakeling in de achtste finales van de districtsbeker. ,,Van deze tegenstander hadden we kunnen en moeten winnen’’, was De Kruif na het verlies tegen WNC duidelijk. ,,Deze nederlaag is een zeperd.’’

Naast met missen van opgelegde kansen in de eerste helft had de bevlogen trainer nog een tweetal verklaringen voor de nederlaag van zijn ploeg. ,,Vijf minuten voor aanvang bleek dat Hans Cooke niet fit genoeg was. En dat terwijl ook Purrel Frankel en Civard Sprockel al ontbraken. Zo mis je dan ineens drie verdedigers. Bovendien zie je dat door al die afgelastingen van de laatste weken het bij ons ontbreekt aan vastigheden en ritme.’’

De thuisploeg kwam na de rust door Willem Paul van der Heijden op voorsprong. ,,Een verdwaalde bal’’, aldus De Kruif. ,,De 1-0 was tegen de verhouding in.’’ Het werd daarna nog erger voor Duno toen Vincent Verheul WNC zelfs op en 2-0 voorsprong bracht. ,,We gingen daarna 3-2-5 spelen want ik wilde per se scoren. Dat lukte met de aansluitingstreffer van Shapoul Ali, maar helaas lukte het niet meer om de gelijkmaker te bewerkstelligen. We moeten ons nu richten op Sliedrecht komende zaterdag, dat is ook een geduchte tegenstander.’’

Ondanks de nederlaag voert Duno nog steeds de ranglijst aan in de eerste klasse C Zuid 1 met 30 punten uit 14 wedstrijden. De achtervolgers DTS Ede en Montfoort staan eveneens op 30 punten maar kwamen beiden al 16 keer in actie.

BRON: De Gelderlander

WNC wint van koploper DUNO

 

WAARDENBURG WNC leverde zaterdag in de eerste klasse een prestatie van formaat door thuis met 2-1 van de sterke koploper DUNO uit Doorwerth te winnen. Willem-Paul van der Heijden en Vincent Verheul maakten na rust de Waardenburgse goals. WNC versterkte zo haar vierde plaats en gaat komende zaterdag op bezoek bij het ook sterk oprukkende GJS in Dalem.
BRON: Nieuwsblad Geldermalsen