Ongeïnspireerd WNC strandt in kwartfinale

WAARDENBURG – WNC strandde maandag in de kwartfinale van het toernooi om de districtsbeker. Zondagtweedeklasser Marvilde was met 0-3 te sterk. Daarmee liep WNC een ticket mis voor de voorronde van de Toto KNVB beker van komend seizoen.

Zo gretig als WNC zaterdag in de competitie tegen DTS Ede voor de dag kwam, zo slap en inspiratieloos was het Tweede Paasdag. WNC kwam met vier andere basisspelers aan de aftrap. Jesse Kok begon in plaats van Arjen Kaasjager onder de lat. Jesse Wammes nam op rechtsback de plek in van de afwezige Nick Vijlbrief. Op het middenveld mochten Bas Smulders en Senaid Jukic weer eens starten en begonnen de broers Nehemia en Joel Sanaky op de bank.

Geen moment in de wedstrijd
Of het aan de wisselingen lag, weet niemand zeker. Feit is dat WNC geen moment zo goed in de wedstrijd zat als twee dagen eerder. Het had allemaal anders kunnen lopen als Willem-Paul van der Heijden binnen tien minuten van een meter of vijf raak geschoten had, maar hij gaf de doelman de kans om te redden.

Bij de eerste kans van Marvilde na een halfuur was het direct raak. Na een verre vrije trap kopte Tommy van der Wiel op de lat. De rebound was een prooi voor Ties Bazelmans.

Op slot
Kort na rust leek WNC nog wel van plan om voor een goed resultaat te gaan, maar opnieuw Van der Heijden liet een prima kans liggen. Ook pogingen van Bas Smulders en Jesse Wammes gingen er niet in. Toen niet veel later Tayfun Yilmaz uit een corner raak knikte, bleek de wedstrijd gespeeld.

Een kwartier voor tijd was het opnieuw Bazelmans die uit een rebound de 0-3 maakte en de wedstrijd definitief op slot gooide.

Boos
Cor Prein was na afloop boos. “Ik heb hier weinig woorden voor”, begon Prein. “Verliezen kan gebeuren, maar niet op deze manier. Dit is een kwestie van instelling en dat mag niet gebeuren. De ervaren jongens gaven vandaag niet thuis.”

BRON: Regio-Voetbal

 

Marvilde schrijft historie met plaatsing voor KNVB Beker!

Waardenburg – In de Betuwe presteerde Marvilde vanmiddag iets fantastisch in de kwartfinale van de districtsbeker. Het versloeg WNC, wat een topper is in de zaterdag 1e klasse. WNC won zelfs de laatste 5 wedstrijden, ook tegen de aanstaande kampioen. Maar deze wedstrijd heeft weer eens laten zien dat je met een goede wedstrijdinstelling en veel strijd ook kunt winnen van een hoger geplaatst team. Met de winst vanmiddag speelt Marvilde volgend seizoen in de grote TOTO KNVB BEKER!

Marvilde had het 15 minuten lastig, kreeg een dikke kans tegen, maar had verder (vanaf de zijkant gezien) weinig moeite met WNC. Tot aan de radio kreeg een aantal mensen kippenvel voor deze prestatie van Marvilde. En dat is niet zo gek, want je zult dit niet zo vaak meemaken. Marvilde schrijft geschiedenis door zich te plaatsen voor de halve finale van de districtsbeker, wat automatisch inhoudt dat de Meerveldhovense 2e klasser volgend jaar mag meedoen aan de TOTO KNVB BEKER. Bij terugkomst op Sportpark Jongelingsveld was dan ook luid en duidelijk het bekend clublied “Marvilde Hopsasa” te horen om de spelers te onthalen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. WNC was zeker dreigend, maar Marvilde deed daar niet voor onder. In de 7e minuut kreeg WNC een grote kans om op voorsprong te komen. Een vrije trap links op de punt van het strafschopgebied werd genomen door Bas Smulders die ineens op doel schoot, maar Jeroen Keeris wist de inzet te keren. Hij kon de bal helaas niet vasthouden, waardoor spits Willem-Paul van der Heijden op 5 meter midden voor het doel de rebound kon pakken. Ook deze inzet werd gepakt door Jeroen.

Hierna was het vooral middenveldspel en de eerste grote kans was meteen een doelpunt. In minuut 28 nam Muti Nawabi net over de eigen helft een vrije trap. Hij trapte deze tot in het strafschopgebied waar Tommy van de Wiel de bal tegen de linker paal werkte. Hier stond Ties Bazelmans klaar om de rebound in te tikken, 0-1. Een mooie voorsprong, maar nog niets om opgewonden over te raken. Er was nog een uur te spelen. In de eerste helft waren er verder geen grote kansen.

In de eerste minuten van de tweede helft drong WNC aan en kreeg ook enkele kansen, maar buiten de onverzettelijkheid van het team stond er natuurlijk ook een betrouwbare keeper in het doel. In de 47e minuut tikte spits Van der Heijden de bal met buitenkant rechts op 5 meter van het doel in, maar de bal was een prooi voor Jeroen Keeris. In de 53e minuut lag Steven Cools op de grond met een blessure, na een overtreding; Jesse Wammes ging toch door en schoot hard op doel. Jeroen Keeris bokste de bal weg.

In de 56e minuut kreeg Marvilde een vrije trap op de punt van het strafschopgebied, na een overtreding op Tayfun Yilmaz. Danny Das nam de vrije schop, maar de bal werd door doelman Jesse Kok net onder de lat weggetikt tot hoekschop. Muti Nawabi nam deze hoekschop, waarbij de bal uiteindelijk weer terug bij Muti kwam. Met zijn rechtervoet draaide hij de bal weer voor het doel en op de punt van de 5 meter verlengde Tayfun Yilmaz de bal, waardoor deze bij de tweede paal in het doel ging, 0-2.

De wedstrijd leek beslist en WNC ging met een paar wissels steeds aanvallender spelen. Maar de thuisploeg wist hiermee echter geen kans uit te spelen en Marvilde vond het counteren prima. Een kwartier voor het einde ging Muti Nawabi diep op links. Iets van de as van het veld kapte hij naar binnen en schoot van 23 meter op doel. Doelman Kok kon nog redden, maar Ties Bazelmans was goed aangesloten en tikte de bal in het lege doel, 0-3.

Nu was de wedstrijd echt gespeeld en alleen Danny Das wist zes minuten voor tijd nog gevaarlijk te worden. Na een voorzet van Muti Nawabi schoot hij vanaf 25 meter op doel. Doelman Kok had de nodige moeite om de bal te keren. De wedstrijd was voorbij en dus behaalde Marvilde een fantastische, en historische, overwinning! Volgende jaar staat Marvilde in augustus op Teletekst in de voorronde van de TOTO KNVB BEKER. Nog nooit gepresteerd door dit clubje uit Veldhoven! In de halve finale van de districtsbeker speelt Marvilde nu tegen de winnaar van Uno Animo – Madese Boys.

BRON: Omoep Velthoven