WAARDENBURG – Zaterdag 7 april staat in Utrecht (aanvang 14:00 uur) de wedstrijd DHSC – WNC op het programma. Beide teams staan momenteel in de (sub)top in de eerste klasse C. DHSC bezet momenteel de vijfde plaats, WNC is in de laatste weken opgeklommen naar een verdienstelijke tweede plaats, achter koploper DUNO D.

D.H.S.C. (Dos Holland Stichtse Boys Combinatie) is een fusieclub uit de wijk Ondiep in Utrecht. De club ontstond per 1 juli 2007 uit de fusie tussen DOS, USV Holland en Stichtse Boys. Holland en DOS fuseerden al eerder per juli 2004, de club ging toen verder onder de naam DHC’04, waarna in 2007 de fusie met Stichtse Boys tot stand kwam en de club DHSC als naam kreeg.

DHSC is de oude club van 121-voudig Oranje-international Wesley Sneijder.  De in Utrecht geboren Sneijder speelde als pupil voor DHSC, en houdt er nog steeds warme banden met de club in Ondiep op na. Nu steunt hij samen met diverse middenstanders het eerste elftal van de club. Daardoor is DHSC vorig seizoen kampioen geworden in de tweede klasse van West-1 en heeft het als doelstelling op den duur mee te gaan draaien in de top van de eerste klasse en misschien nog wel meer. DHSC heeft voor dit seizoen liefst vijftien nieuwe spelers gehaald, waarvan enkelen afkomstig uit de Top-/en Hoofdklasse, ook spelen oud profs Rodney Sneijder en Evander Sno bij de club.

WNC heeft dus zaterdag zeker een goede promovendus tegenover zich staan, die ook heeft laat zien dat ze de laatste periode heel wisselvallig kan zijn, betreft hun uitslagen. In Waardenburg werd de eerste onderlinge confrontatie gewonnen in blessuretijd door WNC met 1 – 0. Misschien dat WNC zaterdag ook weer voor een stunt kan zorgen en er een overwinning in Utrecht uit kan slepen.

Scheidsrechter bij deze topper is zaterdag arbiter Bernard Elissen uit Udenhout, hij wordt hierbij geassisteerd door beide club assistent-scheidsrechters.