WNC speelt gelijk in doelpuntrijk duel: 3-3

 (foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

WAARDENBURG – Na zes competitiezeges op rij speelde WNC zaterdag thuis tegen De Merino’s uit Veenendaal met 3-3 gelijk. WNC moest keeper Arjen Kaasjager al vroeg in de boeiende ontmoeting geblesseerd vervangen en stond bij de rust met 1-3 achter. In het laatste wedstrijdkwart kwam WNC in dit duel vol scoringskansen toch nog tot 3-3 langszij.

Door dit resultaat blijft WNC in de derde periode ongeslagen, maar in de totaalstand moest de club uit Waardenburg de tweede plaats in de eerste klasse toch weer aan DTS’35 uit Ede afstaan.

Ambivalent
WNC-trainer Cor Prein had na afloop ambivalente gevoelens: “Ik heb niet vaak een wedstrijd met zoveel kansen gezien. We begonnen vandaag te slap en gaven zelf voor rust drie goals bijna kinderlijk eenvoudig weg. Aan de andere kant creëerden we evenwel ook heel veel kansen. De afwerking was echter te slordig. Bovendien redde de keeper van De Merino’s alleen al met zijn voet zeker wel zes keer. Natuurlijk moet je op zich tevreden zijn als je een 1-3 achterstand nog rechtzet en op een 3-3 gelijkspel uitkomt, maar WNC is er bij zoveel kansen zelf debet aan dat het niet alsnog een overwinning werd. Zelfs helemaal op het eind waren er nog kansen te over.”

Blessure
Al vroeg moest WNC met een flinke tegenslag afrekenen. Keeper Arjen Kaasjager redde bij een doorbraak van linksback Ryan Holman schitterend, maar hij kreeg de bal wel keihard in zijn gezicht. Kaasjager probeerde het nog vier minuten doch moest zich toen duizelig en met slecht zicht verstandig genoeg door doelman Jesse Kok laten vervangen.

Defensief werd WNC, dat ook de geblesseerde libero Michael Soepnel miste, er wel ineens erg onzeker van. Patrick Donkervoort profiteerde voor de gasten nog niet, maar na een kwartier werd het wel 0-1. De jonge keeper Jesse Kok greep bij een verre hoge bal van de gasten uit zijn doel te laat in en topscorer Marco de Gooijer profiteerde voor de bezoekers meteen goed: 0-1.

Na een vloeiende aanval had WNC al twee minuten later langszij kunnen en ook wel moeten komen. Voorbereidend werk van Willem-Paul van der Heijden en Vincent Verheul op rechts werd vlak voor doel door Aimen Seqqal echter verprutst. Seqqal, wervelend in z’n solo’s maar ditmaal zwak in zijn afwerking, miste van dichtbij een riante kans. Des te harder kwam de dreun van de 0-2 weer twee minuten later voor WNC aan. De verdediging van de thuisclub liet zich in het defensiehart weer aftroeven in een duel en Patrick Donkervoort scoorde in de 19e minuut 0-2 met een halve omhaal.

Levendig
Toch kreeg WNC in de levendige wedstrijd genoeg kansen om het tij snel te keren. Aimen Seqqqal mikte echter tweemaal onzuiver en speelde bij een solo de bal te ver voor zich uit, zodat keeper Jeroen Vrolijk kon redden. Defensief bleef WNC in deze fase evenwel erg onzeker. Na een blunder van Nick Vijlbrief moest keeper Jesse Kok voorkomen dat Patrick Donkervoort zijn tweede doelpunt maakte. Weer imponeerde Aimen Seqqal met een mooie snelle solo, doch opnieuw was zijn afsluitende schot pover. Uit een gave crosspass van Aimen Seqqal werd het in de 37e minuut toch 1-2. Aanvoerder Vincent Verheul knalde de bal vanaf rechts snoeihard en schitterend vlak onder de lat binnen: 1-2.

Toch zou De Merino’s nog voor rust nogmaals scoren. Na een misgreep van keeper Jesse Kok bij een kopbal van Marco de Gooijer na een corner redde Nehemia Sanaky voor WNC nog op de doellijn, maar in de 43e minuut hadden de bezoekers wel succes.  Jeffrey Terschegget won een luchtduel van Maxim Kivaka en trof weer eens met een halve omhaal hoog doel: 1-3.

Met een gele kaart voor de meteen na rust door Bas Smulders vervangen Nick Vijlbrief en een schot van Vincent Verheul net voorlangs het doel brak de pauze aan. WNC keek tegen een 1-3 achterstand aan.

Offensief
In de tweede helft ging WNC in het offensief. Al kort na de rust kreeg ook De Merino’s haar eerste gele kaart van scheidsrechter Eddy van Yren uit Zwijndrecht. De WNC-vrije trap van Nehemia Sanaky ging net naast. Willem-Paul van der Heijden stuitte op de keeper en Aimen Seqqal miste in de rebound.

Kortom, WNC drong fel aan maar de aanvallers Willem-Paul van der Heijden en Vincent Verheul incasseerden allebei wel al vroeg na de thee een gele kaart. Bijna twintig minuten na de pauze trof ook De Merino’s-speler Joop de Bruin dit lot na twee overtredingen kort achtereen op Vincent Verheul.

Na een te hoog schot van Nehemia Sanaky ontsnapte WNC zelf aan een ruimere achterstand toen Jurriën van der Horst voor de gasten gevaarlijk werd. Halfweg de tweede helft had WNC met 2-3 de aansluiting eindelijk te pakken. Uit een goede voorzet van Aimen Seqqal schoot Vincent Verheul vanaf rechts met een lage knal raak: 2-3.

WNC bracht met Senaid Jukic snel zijn laatste verse kracht in. De Merino’s wankelde en vooral de uitblinkende keeper Jeroen Vrolijk moest de bezoekers overeind houden. Hij redde heel knap met zijn voet toen invaller Bas Smulders uit een voorzet van Vincent Verheul goed inschoot. Ook bij een schot van Aimen Seqqal na weer eens een solo van hem bracht de Veenendaalse keeper redding.

Gelijkmaker
In de 81e minuut produceerde WNC  met 3-3 toch de verdiende gelijkmaker. De eerste voorzet van Demian Ririmasse vanaf rechts mislukte nog, maar Nehemia Sanaky kopte na de tweede poging alsnog raak: 3-3. Inmiddels was de door kramp gevelde WNC-back Ririmasse half geblesseerd na al drie wissels noodgedwongen maar voorin gaan spelen.

Inclusief bijna zeven minuten blessuretijd werd er na de 3-3 gelijkmaker nog een kwartier doorgevoetbald. Ondanks ook enkele corners voor De Merino’s en een kans voor de late invaller Anass Lahnine kwam WNC vooral in de extra tijd nog dichtbij de kostbare volle winst. In een kansrijke situatie was de beslissende voorzet van Vincent Verheul echter onzuiver en ook topscorer Willem-Paul van der Heijden, dit seizoen al goed voor vijftien competitiegoals, liet nog een reële kans onbenut en vond ditmaal niet het doel.

Zo bleef het na een enerverend duel bij 3-3. Bijna tweehonderd toeschouwers zullen zich in de heerlijke lentezon in Waardenburg zaterdag zeker vermaakt hebben.

Anton van der Giessen

Verslaggever Regio-Voetbal- regio Leerdam

Gelijkspel WNC voelt als nederlaag

WAARDENBURG – WNC en de Merino’s uit Veenendaal speelden op sportpark de Korte Woerden in de eerste klasse zaterdag zuid 1 met 3-3 gelijk.

Al na vijf minuten raakte WNC-doelman Arjen Kaasjager geblesseerd en moest uit vallen. De zeventienjarige Jesse Kok verving hem. Dat kwam de stabiliteit van de Waardenburgse verdediging niet ten goede. De Merino’s liep binnen een kwartier uit naar een 0-2 voorsprong. Even sputterde WNC via Vincent Verheul tegen: 1-2. Nog voor rust kwam de Merino’s op 1-3.

In de tweede helft zette WNC-trainer Cor Prein alles op de aanval. Door een treffer van Verheul werd het binnen twintig minuten 2-3 en kon de wedstrijd alle kanten op. Tien minuten voor tijd maakte met een rake kopbal Nehemia Sanaky de 3-3. “Gezien het aantal kansen hadden we moeten winnen”, vond WNC-trainer Cor Prein. WNC blijft meedoen voor een plaats in de nacompetitie.

BRON: De Gelderlander / Verslaggever Rob Jansen 

Gelijkspel voor WNC na 1-3 achterstand

Het was voor WNC een flinke tegenvaller dat keeper Arjen Kaasjager al vroeg na een puike redding geblesseerd aan zijn hoofd moest uitvallen. Jesse Kok verving hem in doel en werd al na een kwartier door Marco de Gooijer gepasseerd: 0-1. Vier minuten later maakte Patrick Donkervoort er zelfs 0-2 van. WNC miste vooral door Aimen Seqqal diverse kansen maar uit een voorzet van Seqqal knalde Vincent Verheul toch prachtig 1-2 vlak onder de lat binnen. Kort voor rust kreeg WNC via Jeffrey Terschegget echter weer een tegengoal te slikken: 1-3. De jacht op eerherstel van WNC leidde halfweg de tweede helft tot 2-3 doordat Vincent Verheul wederom een voorzet van Seqqal afrondde. Ondanks sterk optreden van de keeper van De Merino’s maakte Nehemia Sanaky in de slotfase met een kopbal verdiend gelijk: 3-3. Bijna had WNC in de extra tijd zelfs nog gewonnen maar het bleef 3-3. Komende zaterdag speelt WNC tegen Woudenberg weer een thuismatch.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen