WNC dendert door in topper tegen DTS’35

WAARDENBURG – WNC boekte zijn vijfde zege op rij. In de topper tegen DTS’35 Ede werd met 3-0 overtuigend gewonnen. WNC klom dankzij de driepunter naar de tweede plek in de 1e klasse C.

WNC legde de basis voor de overwinning in een uitstekend eerste deel van de wedstrijd. Binnen een kwartier kregen de Waardenburgers zeker vier prima mogelijkheden, waarvan er twee benut werden. Nadat Vincent Verheul en Aimen Seqqal geen succes hadden met goede schoten, kwam WNC na tien minuten op voorsprong. Nick Vijlbrief zette van achteruit een aanval op en rondde op aangeven van Verheul uiteindelijk zelf af: 1-0. Een minuut later was Seqqal opnieuw dicht bij succes, maar de DTS-doelman tikte het schot van de buitenspeler net over het doel. Na een kwartier was het wel weer raak voor WNC. Willem-Paul van der Heijden zette met een bekeken pass Verheul vrij voor de keeper. De aanvaller bleef kalm, omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel.

Die openingsfase had WNC duidelijk veel energie gekost, want daarna werd het tot de rust wat minder bij de thuisploeg. WNC had het aan doelman Arjen Kaasjager én aan een gebrekkige afronding van DTS te danken dat het verder ongeschonden de rust haalde. In de tweede helft kwam de zege voor WNC niet meer in gevaar. Tien minuten voor tijd was de wedstrijd beslist. Verheul tikte de bal over de keeper, Van der Heijden gaf het laatste zetje: 3-0.

“Onze eerste twintig minuten waren heel goed”, vond ook Cor Prein. “Dat het daarna iets minder werd, is logisch. Je kunt geen negentig minuten lang zoveel gas geven. We hebben gewoon een goede pot gespeeld en dik verdiend gewonnen.”

BRON: REGIO-VOETBAL

Paasweekend WNC geslaagd

WAARDENBURG – Met de bekerwedstrijd van aanstaande maandag, en eventuele plaatsing voor de ‘grote’ KNVB beker, in het vooruitzicht kent eersteklasser WNC een prima aanloop. De ploeg van Cor Prein won in eigen huis van concurrent DTS Ede met ruime cijfers: 3-0.

Na een kwartier spelen zat WNC op rozen. Na de openingstreffer van Nick Vijlbrief in de negende minuut verdubbelde Vincent Verheul de voorsprong vijf minuten later. Ondanks enkele kansen van de Edenaren hield WNC het doel schoon. In een zakelijke tweede helft liep WNC verder uit naar 3-0 door topscoorder Willem Paul van der Heijden.

Door de winst gaat WNC over DTS Ede en Montfoort, dat verloor van koploper DUNO, heen. Het verschil met DUNO blijft twee punten ondanks drie meer gespeelde wedstrijden.

BRON: De Gelderlander

WNC op tweede plaats na 3-0 winst

WAARDENBURG WNC klom zaterdag in de eerste klasse keurig naar de tweede plaats door een knappe 3-0 thuiszege in de topper tegen rivaal DTS’35 uit Ede. Binnen een kwartier had WNC al een 2-0 voorsprong en in de slotfase werd nogmaals gescoord: 3-0. Komende zaterdag is in Utrecht voor WNC de lastige uitmatch tegen het sterk oprukkende DHSC.

Al na tien minuten nam WNC in Waardenburg tegen DTS’35 de leiding. Nick Vijlbrief rondde toen een combinatie met Vincent Verheul af: 1-0. Uit een pass van Willem-Paul van der Heijden maakte Vincent Verheul zelf er na een kwartier 2-0 van. Tegen DTS’35 hield WNC achterin de nul knap vast. Acht minuten voor tijd stelde Willem-Paul van der Heijden met 3-0 de winst veilig. Dat was al zijn veertiende competitiegoal. Zo passeerde WNC opponent DTS’35 op de ranglijst.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen