WAARDENBURG – WNC wacht zaterdag 19 mei weer een zware uitwedstrijd in de 1e klasse C, dan is Montfoort de huidige nummer vier de tegenstander. Om nog kans te maken op een periodetitel zal er zaterdag zeker niet verloren mogen worden door WNC.

Het team van trainer Cor Prein is momenteel aan een geweldige serie bezig door al tien wedstrijden op rij ongeslagen te zijn gebleven, acht overwinningen en twee gelijke spelen. Maar het heeft geen of weinig waarde als het aan het einde van de competitie geen periodetitel opgeleverd heeft.

Montfoort hinkelt misschien wel op twee gedachten omdat zij reeds al een prijs hebben dankzij de eerste periodetitel, vol voor de winst gaan of blessurevrij willen blijven om zo compleet de nakompetitie te kunnen aanvangen. Op hun website geven ze aan nog grote belangen te hebben in een overwinning op WNC, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee. Buiten de aankondiging of ze de Utrechtse vrienden van DHSC kunnen helpen in de strijd om de derde periode, willen ze in hun laatste thuiswedstrijd ook nog voor de derde plaats strijden, wat mogelijk recht geeft op drie mooie nacompetitie wedstrijden in het vooruitzicht op het eigen sportpark.

Voor WNC zou een zege in Montfoort zaterdag daarbij erg behulpzaam zijn en een voor WNC gunstig resultaat in het duel in Utrecht tussen de prijsrivalen DHSC en DTS’35 Ede eveneens. In elk geval zal WNC het in Montfoort beter willen doen dan in Waardenburg toen medio december met 2-4 werd verloren.

Scheidsrechter in Montfoort is arbiter Peter Raven uit Bovenkarspel, aanvang wedstrijd 14:30 uur.