WAARDENBURG – Zaterdag 26 mei staan de laatste wedstrijden in deze reguliere competitie 2017-2018 van de eerste klasse C op het programma. Hierbij gaan er nog enkele belangrijke beslissingen vallen, onder andere onderin de ranglijst wie degradeert er rechtstreeks en wie spelen er degradatienacompetitie wedstrijden tegen de periode kampioenen uit de tweede klasse.

Bovenin de ranglijst is de kampioen inmiddels al bekend DUNO uit Doorwerth, maar wie er na Montfoort (1e Periode) de tweede periode van DUNO overneemt en wie de derde periode wint is nu nog een raadsel. WNC staat er nu bij het begin van de wedstrijden nog het beste voor, met de koppositie in de derde periode en een tweede plaats in de eindstand. In deze eindstand is de voorsprong van WNC op concurrent DTS’35 Ede drie punten en + één doelpunt meer gescoord. Bij verlies van WNC zaterdag thuis tegen Sliedrecht en winst van DTS’35 tegen Bennekom zou het betekenen dat DTS’35 de periode van de kampioen overneemt via de eindstand. Maar als DHSC dan per ongeluk ook wint bij DUNO, dan gaat de derde periode naar DHSC en valt WNC net overal naast en zal de teleurstelling groot zijn. Maar laten we van het positieve uitgaan, want onze jongens zijn echt aan een bijzondere reeks bezig door al elf wedstrijden achter elkaar ongeslagen te zijn, laten we hopen dat hier vandaag de twaalfde wedstrijd bij komt. Aan een gelijk spel tegen Sliedrecht heeft WNC zaterdag genoeg om een periode te pakken en in de promotienacompetitie uit te komen waarin de eerste wedstrijd uit tegen vv Groningen zal zijn. WNC trainer Cor Prein zal zaterdag toch van eigen kracht uitgaan en aanvallend gaan spelen tegen Sliedrecht om voor de volle winst te gaan. Gokken op een gelijk spel is te riskant tegen deze goede tegenstander, die naar onze mening toch wat te laag staat als je naar de kwaliteiten kijkt van Sliedrecht. Hoe onze gasten deze wedstrijd zien is maar de vraag, er staan voor Sliedrecht geen belangen meer op het spel maar voetballen zonder druk kan ook goed uitpakken voor een team.  Het belooft zaterdag in Waardenburg dus weer een spannende wedstrijd te gaan worden.

De wedstrijd van zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter F. Assink, geassisteerd door beide KNVB assistent scheidsrechters R. Kunst en S. Dorsthorst.

De wedstrijd WNC – Sliedrecht begint om 14:30 uur en wij wensen u een leuke en sportieve wedstrijd toe.