WNC heeft ruim genoeg aan punt voor nacompetitie

26 mei 2018, VERSLAG

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

WAARDENBRURG – WNC speelde met 1-1 gelijk tegen Sliedrecht. Het was voor de Waardenburgers ruim voldoende om deelname aan de nacompetitie veilig te stellen.

Door de nederlagen van concurrente DHSC en DTS Ede eiste WNC zowel de derde periode als de tweede plek op de eindranglijst voor zich op. En dus was trainer Cor Prein tevreden. “Het was geen heel goede wedstrijd van onze kant, maar we wisten ook de tussenstanden op de andere velden en we hoefden niet tot het gaatje te gaan. En met dit resultaat zijn we dik tevreden. We hebben gewoon een goed seizoen gedraaid.”

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

WNC brengt komende week een bezoek aan vv Groningen. “Voor dit seizoen hadden we gezegd dat voor ons een derde plek al een soort kampioenschap zou zijn. En dan is een tweede plek met een periodetitel natuurlijk gewoon goed”, zei Prein.

Jeffrey Weidema opende voor WNC na rust de score. De 1-1 van Sliedrecht was van geen belang meer.

BRON: Regio-Voetbal

WNC gaat op voor een plaats in de hoofdklasse

WAARDENBURG – WNC uit Waardenburg had een punt nodig om zeker te zijn van nacompetitie en pakte dat punt tegen Sliedrecht: 1-1.

De eerste wedstrijd in de nacompetitie met als inzet een plaats in de hoofdklasse is VV Groningen de tegenstander. WNC start met een uitwedstrijd. De wedstrijd tegen Sliedrecht was erg matig. WNC had de nodige absenten door blessures. In de eerste helft was niet te zien dat er voor WNC een periodetitel op het spel stond.

Na rust kreeg WNC-trainer Cor Prein zijn ploeg weer in het gareel. In de 67ste min. soleerde Aimen Seqqal en hij zette Jeffrey Weidema vrij voor doel. Weidema schoof de bal onder de doelman door binnen: 1-0. Drie minuten voor tijd werd het weer gelijk door Mike Langerak: 1-1. Met deze stand namen beide ploegen genoegen.

BRON: De Gelderlander

WNC naar promotienacompetitie

WAARDENBURG WNC pakte zaterdag thuis door een 1-1 gelijkspel tegen Sliedrecht zelfs ongeslagen de derde periode in de eerste klasse. Daardoor mag WNC meedoen aan de promotienacompetitie. Komende zaterdag heeft WNC in Groningen daarvoor nu een erg verre uitwedstrijd.

Door enkele invallers was WNC zaterdag vooral aanvallend nogal gehavend. Bij rust was het tegen Sliedrecht nog    0-0. Een gelijkspel zou voor WNC overigens al genoeg voor een prijs zijn maar de 1-0 voorsprong twintig minuten na rust door een doelpunt van Jeffrey Weidema uit een voorzet van Aimen Seqqal gaf een wat geruster gevoel. In de slotfase kwam Sliedrecht dankzij een treffer van Danny van Laarhoven acht minuten voor tijd nog tot 1-1 langszij maar daar bleef het bij. Als WNC naar de hoofdklasse wil promoveren, zal het trouwens drie knock-out rondes moeten overleven. De eerste horde is dus komende zaterdag in Groningen.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen