WNC op schema na 1-3 winst bij LRC

Foto's: DBRN Fotografie

LEERDAM – WNC blijft in de eerste klasse keurig op schema voor een plaats in de promotienacompetitie. In Leerdam werd zaterdag na een 1-1 ruststand met 1-3 van LRC gewonnen. Daardoor staat WNC nu ongeslagen bovenaan in de derde periode.

Het ambitieuze Utrechtse DHSC en DTS uit Ede zijn voor WNC in deze periode echter nog flinke rivalen. Als DHSC die periodeprijs wil pakken, zal er komende zaterdag in Utrecht echter vermoedelijk wel van DTS moeten worden gewonnen. In dat geval stijgen de kansen voor WNC evenwel weer om boven DTS in de totaalstand te eindigen want die teams staan nu samen tweede. Een tweede plaats in de eindrangschikking is immers voor WNC een alternatieve route naar de nacompetitie. En als DTS Ede de slotperiode verovert, is zelfs een derde plaats in de eindstand voor WNC genoeg voor een prijs. De veiligste manier voor WNC is natuurlijk om zelf na al tien ongeslagen duels op rij in de tweede competitiehelft tegen Montfoort en Sliedrecht te blijven winnen.

Blij

WNC-trainer Cor Prein was natuurlijk blij met de kostbare overwinning: ”Winnen is nu het belangrijkste. Hoe dat gebeurt, doet er iets minder toe. Voor rust verzuimden we om na onze 0-1 voorsprong door te drukken. Ons slotkwartier in de eerste helft was niet zo best. Het spel op het middenveld moest compacter. Vanuit een goede organisatie hebben we een volwassen tweede helft gespeeld. De 1-2 van Aimen Seqqal was natuurlijk een geweldig doelpunt. Dat gaf vandaag de doorslag voor een verdiende overwinning.”

LRC-trainer Koen Janssen keek er iets anders tegenaan: “Ik vond een gelijkspel vanmiddag de verhouding. LRC schiep zich wel kansen maar Ali Yilmaz, Bart Barendregt en Rogier Gerritsen misten die. Aan de andere kant gaven we de goals zelf weg. De 1-1 was letterlijk een ongelukkig eigen doelpunt en aan de laatste twee treffers van WNC ging slordig balverlies van ons vooraf. LRC heeft vandaag zijn best gedaan, maar het zat er net niet in. WNC kon als nacompetitiekandidaat ons echter zeker niet wegspelen.”

Buitenspel
Met amper 250 toeschouwers was de publieke belangstelling in een zonovergoten Leerdam zaterdag een tegenvaller. Al na zes minuten scoorde WNC maar het doelpunt van topschutter Willem-Paul van der Heijden werd door de goede scheidsrechter Jeroen Quinten uit Oirschot mede op advies van zijn neutrale ervaren grensrechter Jos Klerks uit Waalwijk terecht wegens buitenspel geannuleerd.

Nehemia Sanaky had voor WNC na een korte corner van Vincent Verheul en Aimen Seqqal eerst tegen de lat gekopt, doch de succesvolle rebound van de attente spits Willem-Paul van der Heijden werd dus vanwege buitenspel afgekeurd. Even later kopte Demian Ririmasse voor de gasten net over.

Eigen doelpunt
Na een kwartier nam WNC met 0-1 toch de leiding. Dat gebeurde wel met het nodige fortuin. Uit een voorzet van Aimen Seqqal vanaf rechts kopte LRC-back Danny van Steijn de bal ongelukkig in eigen doel nadat hij door een halve mistrap van ploeggenoot Rogier Gerritsen werd verrast: 0-1. Nog geen minuut later ging LRC-keeper Thijs Janssen in de fout maar WNC-captain Vincent Verheul profiteerde er tegen zijn oude club niet van.

Halfweg de eerste helft werd Akram Chentouf in een rush door WNC-libero Michael Soepnel net op de rand van het strafschopgebied gevloerd. Het kostte Soepnel de enige gele kaart van de middag. Arbiter Quinten legde de bal net buiten het 16 meter gebied maar Ali Yilmaz mikte uit de vrije trap laag voorlangs het doel. Enkele minuten later moest Chentouf met de opgelopen fikse schouderblessure toch uitvallen en zich door Ricardo Papilaja laten vervangen. WNC kwam steeds meer onder druk te staan en moest al snel nadien de gelijkmaker incasseren.

Gelijkmaker
Ricardo Papilaja stond nog pas vijf minuten in het veld toen hij in de 32e minuut al die gelijkmaker produceerde. Vanaf de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal via de paal met een niet hard maar wel zuiver schot laag binnen: 1-1.

WNC raakte van slag, doch Bart Barendregt en Ansu Camara konden een Leerdamse aanval niet bekronen en Rogier Gerritsen kopte uit de aansluitende hoekschop over. Tijdens de eerste twintig minuten van de tweede helft was er aan beide kanten weinig doelgevaar. Ricardo Papilaja voor LRC en Vincent Verheul voor WNC probeerden het van ver maar vergeefs. Een lange rush van WNC-voorstopper Maxim Kivaka eindigde met een schot dat net naast het Leerdamse doel ging.

Voor LRC knalde Ali Yilmaz na een corner van Papilaja mooi in, doch de gasten redden de situatie in de eigen doelmond. Allengs werd een offensief snediger WNC toch gevaarlijker. LRC-keeper Thijs Janssen had al moeite met een voorzet van Kevin van de Velde en na een knal van Aimen Seqqal trapte Sedan Ozan de bal in een dreigende situatie weg.

Schitterend doelpunt
Balverlies van LRC-linksback Furkan Cetin leidde een half uur na rust toch een goal van de gasten in. WNC brak snel uit en Aimen Seqqal knalde de bal van bijna dertig meter afstand werkelijk schitterend en onhoudbaar in de hoek: 1-2. LRC-doelman Thijs Janssen was volstrekt kansloos. Hij voorkwam kort daarna knap dat Kevin Groffen een combinatie met Willem-Paul van der Heijden door het centrum zou afronden en de partij al meteen zou beslissen.

In de 83e minuut kwam LRC toch nog dichtbij een tweede gelijkmaker. Na een mooi hakje van spits Ansu Camara knalde Rogier Gerritsen vanuit vrije positie evenwel net naast het doel. Eén minuut later ging Ricardo Papilaja echter tegen zijn vorige club in de fout en sloeg WNC definitief zijn slag. Vincent Verheul omspeelde de uitgelopen keeper Janssen en plaatste de bal koel in het lege doel: 1-3.

Daarmee was het pleit in het vermakelijke duel beslecht. Al werd LRC via invaller Brennan Bieri en Ansu Camara nog één keer dreigend. WNC had via Vincent Verheul toch het slotwoord, maar ook na drie minuten extra tijd bleef het 1-3. WNC heeft kwalificatie voor de promotienacompetitie dus nog helemaal in eigen hand. LRC speelt eigenlijk al wekenlang nergens meer om en kan zich al op de nieuwe competitie gaan richten.

BRON: Regio-Voetbal

 

WNC slaat na rust toe in Leerdam

LEERDAM – WNC blijft in de eerste klasse zaterdag zuid 1 in de race voor nacompetitie voor een plaats in de hoofdklasse. In Leerdam werd LRC met 1-3 verslagen. 

Na zestien minuten maakte Aimen Seqqal het een verdediger zo moeilijk, dat hij de bal in eigen doel kopte: 0-1. Hierna hadden Nehemia Sanaky (paal) en Vincent Verheul de 0-2 op de schoen. Die viel niet en zodoende kon LRC na een halfuur gelijkmaken: 1-1.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd was de organisatie van de Waardenburgers beter verzorgd en schoten Seqqal en Verheul WNC naar de dik verdiende winst: 1-3.

BRON: De Gelderlander

 

WNC wint in Leerdam

WAARDENBURG – WNC blijft het in de eerste klasse prima doen. In Leerdam werd zaterdag met 1-3 van LRC gewonnen. Daardoor blijft WNC volop in de race voor deelname aan de promotienacompetitie. Komende zaterdag voetbalt WNC in Montfoort tegen een ploeg die al zo’n prijs bezit.

Al vroeg werd in Leerdam een goal van WNC-topscorer Willem-Paul van der Heijden na een kopbal tegen de lat van Nehemia Sanaky nog wegens buitenspel afgekeurd. Na een kwartier nam WNC toch met 0-1 de leiding doordat LRC-back Danny van Steijn een voorzet van Aimen Seqqal in eigen doel kopte. Na ruim een half uur maakte Ricardo Papilaja via de paal voor LRC tegen zijn vorige club gelijk: 1-1. Tot een kwartier voor tijd bleef het zo. Toen scoorde Aimen Seqqal voor WNC met een schitterend afstandsschot 1-2. Na een Leerdamse defensiefout besliste aanvoerder Vincent Verheul de partij met 1-3 door de keeper te omspelen. WNC staat nu ongeslagen bovenaan in de derde periode.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen