Promotiejacht WNC alweer voorbij na nederlaag met tien man

GRONINGEN – De jacht op een plek in de hoofdklasse duurde voor WNC slechts één wedstrijd. Helemaal in Groningen werd met 3-1 van het plaatselijke vv Groningen verloren en dus wachtte de Waardenburgers een lange terugreis.

“Maar dat was het bij een overwinning ook wel geweest hoor, het is gewoon ver”, relativeerde Prein na afloop de nederlaag al een beetje. “Het is heel zuur, want dit was een tegenstander waartegen wij niet hoeven te verliezen. Maar we hebben het zelf ook niet laten zien, dus dan is het gewoon voorbij.”

Rood
Al vroeg in de wedstrijd kwam WNC met tien man te staan. Na een te korte terugspeelbal van Maxim Kivaka haalde doelman Arjen Kaasjager een tegenstander neer. Kaasjager moest met rood van het veld en de bal ging op de stip. Met Jesse Kok (die inviel voor Willem-Paul van der Heijden) in het doel miste de thuisploeg die strafschop. De bal ging onderkant lat het veld weer in.

“En daarna deden we het tot de rust eigenlijk heel goed. Met tien man waren we de betere ploeg en hebben we een paar kansen gehad om te scoren. Daar hadden we er minimaal één van moeten benutten”, zei Prein.

Tweede strafschop
Na rust namen de krachten bij WNC af en werd Groningen sterker. Na de 1-0 schoot Aimen Seqqal nog op de lat en breidde Groningen de marge uit. Een tweede strafschop van de thuisploeg werd door de prima invallende Kok gestopt. Via Michael Soepnel deed WNC nog wel iets terug.

“En toen probeerden we het nog wel, maar we kwamen voorin stootkracht tekort”, zei Prein, die doelde op het al moeten wisselen van Van der Heijden en later ook de niet helemaal fitte Vincent Verheul. “Toen hadden we alleen nog Aimen Seqqal die tijdens de Ramadan na tachtig minuten natuurlijk ook niet meer helemaal fris is”, aldus Prein.

Topseizoen
“Toch kunnen we tevreden zijn. Het was een topseizoen en dat eindigt hier. Nu is het even zuur. We hadden best de hoofdklasse in gewild, maar je moet ook realistisch zijn, dat was een zwaar jaar geworden. Het is niet anders”, aldus Prein.

BRON: Regio-voetbal

 

WNC uitgeschakeld voor promotie

 

WAARDENBURG- WNC is zaterdag in het verre Groningen in de eerste ronde van de nacompetitie al uitgeschakeld voor promotie naar de hoofdklasse. Na een vroege rode kaart voor keeper Arjen Kaasjager leed WNC met tien man tegen vv Groningen een 3-1 nederlaag.

Al na twintig minuten veroorzaakte WNC-keeper Arjen Kaasjager tegen een tegenstander na een te zachte terugspeelbal van voorstopper Maxim Kivaka een penalty. Kaasjager moest tevens met een rode kaart uit het veld. Vleugelspits Jaimie Walstra schoot de strafschop echter tegen de lat. Bij WNC was topscorer Willem-Paul van der Heijden inmiddels vervangen door Jesse Kok, die het doel van WNC vanaf die strafschop ging verdedigen. Ook met tien man deed WNC zeker niet voor de thuisclub onder, maar de Waardenburgse kansen werden niet benut. Het bleef lang 0-0 en Aimen Seqqal trof voor WNC wel zelfs de lat.

Ruim een kwartier na rust gaf de goede aanvallende middenvelder Giovanni Salvo de sterker wordende thuisclub via een kopbal met 1-0 de leiding. Nadien kreeg Groningen een tweede penalty, maar ook die strafschop werd gemist want WNC-keeper Jesse Kok keerde de penalty van Tim van der Molen knap. Elf minuten voor tijd maakte diezelfde speler Tim van der Molen er toch 2-0 van. WNC gaf nog niet op en kreeg met 2-1 na een doelpunt van Michael Soepnel weer hoop er nog een verlenging uit te kunnen slepen. WNC kwam daar ondanks het uitvallen van de niet fitte spits Vincent Verheul ook nog dichtbij maar vlak voor afloop besliste Giovanni Salvo dankzij zijn tweede treffer met 3-1 de partij. DETO in Vriezenveen wordt voor vv Groningen de volgende tegenstander in de nacompetitie. Voor WNC zit het seizoen er nu op.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen