Nivo Sparta heeft langste adem en wint streekderby tegen WNC

(foto: Marco Oomen)

ZALTBOMMEL – 82 minuten lang maakten Nivo Sparta en WNC zaterdag een tactisch steekspel van het onderlinge bekertreffen. In de laatste tien minuten doorbrak de thuisploeg de status-quo en trok zo met 2-0 aan het langste eind.

Op sportpark De Watertoren stond met de streekderby een interessant affiche op het programma. De clash tussen een eersteklasser (WNC) en een tweedeklasser met kampioensaspiraties (Nivo Sparta) leverde echter weinig spektakel op.

In de eerste helft was het de thuisploeg die via Daan Schreuders de grootste kans kreeg. Zijn inzet werd gepareerd door WNC-doelman Arjen Kaasjager, waarna de bal vlak voor de doellijn nog ternauwernood kon worden weggewerkt.

(foto: Marco Oomen)

Deksel op de neus
Ook de tweede helft was weinig onderhoudend. Op een enkele mogelijkheid voor Willem Looijen en Enzo Geene na, werden Kaasjager en Rob Goesten amper getest. Het leek er dan ook lang op dat het laatste duel in de bekerpoule zou worden beëindigd met de brilstand, maar daar stak Frenk Schaap acht minuten voor tijd een stokje voor. Hij knikte vallend de openingstreffer binnen.

WNC zette daarna nog alles op alles om een gelijkmaker te forceren, maar kreeg het deksel op de neus; invaller Dennis van Meurs brak door de Waardenburgse defensie heen en rondde koeltjes af.

Door de 2-0 overwinning heeft Nivo Sparta zich met negen punten uit drie wedstrijden overtuigend geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi om de districtsbeker. WNC moet afwachten wat EVVC en HVCH zondag doen.

BRON: Regio-Voetbal

WNC uitgeschakeld na late 2-0 nederlaag

WAARDENBURG Door twee tegengoals in de slotfase leed WNC zaterdag in Zaltbommel tegen Nivo Sparta een 2-0 nederlaag. Dit tweede cupverlies betekent dat WNC uitgeschakeld is voor de beker.

Scoren gaat WNC in de beker erg moeizaam af. Na twintig minuten was WNC er dichtbij maar verdediger Marvin Westerduin redde de Bommelse thuisclub. Verder stichtte Nivo Sparta vaker doelgevaar. Heel lang bleef het nog 0-0 maar tien minuten voor tijd kopte Frenk Schaap thuisclub Nivo Sparta naar een 1-0 voorsprong. Na alle verbruikte wissels moest WNC door een blessure van voorstopper Maxim Kivaka met tien man verder. Kort voor tijd besliste invaller Dennis van Meurs met 2-0 de partij. Nivo Sparta bekert door drie zeges verder en WNC dus niet. Komende zaterdag begint WNC thuis tegen Heerjansdam aan de competitie in de eerste klasse.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen