ZWIJNDRECHT – Na zes nederlagen pakte WNC weer eens een punt. Bij VVGZ werd het 1-1.

WNC-trainer Cor Prein was de laatste weken vaker te spreken over het spel van zijn ploeg, maar tastbare resultaten bleven uit. Ook bij VVGZ leek het die kant op te gaan. WNC domineerde voor rust de wedstrijd, maar VVGZ ging met een voorsprong rusten: 1-0.

“Na rust was het begin weer goed. We hielden de druk erop, maar moesten wel alert blijven op de counter”, vond Prein. Na een uur spelen maakte Willem Paul van der Heijden er 1-1 van.

“Ik had het gevoel dat we erop en erover zouden gaan. Dat had er gezien de kansen ook in gezeten, maar in de slotfase werd het hectisch”, zei Prein. Luuk Uitman kreeg kort achter elkaar twee gele kaarten. Prein had daar commentaar op en werd weg gestuurd. Omdat hij niet wilde vertrekken, staakte scheidsrechter Richard van de Rest de wedstrijd. “Ik heb geen rode kaart gezien en ook weinig verkeerd gedaan”, zei Prein. “Ik heb hem in ieder geval niet uitgescholden of zo. De spelers bleven ook gewoon op het veld staan. Er was tussen de ploegen weinig aan de hand.”

De wedstrijd werd nog gewoon uitgespeeld, maar gescoord werd er niet meer.

BRON: Regio-Voetbal

WNC pakt punt in Zwijndrecht tegen VVGZ

ZWIJNDRECHT – Na zes nederlagen pakte WNC uit Waardenburg eindelijk een punt. “Er had voor ons meer ingezeten dan dat punt”, was WNC-trainer Cor Prein niet tevreden. “We hebben bijna de hele wedstrijd gedomineerd.”

In de eerste helft kregen Willem-Paul van der Heijden en René van Soelen mogelijkheden, maar scoorden niet. Dat deed VVGZ na 39 minuten wel: 1-0. Na rust gaf WNC gas en een kwartier later stond het door Van der Heijden weer gelijk: 1-1.

Hierna gaf WNC niets meer weg en hadden Enzo Geene en Aimen Seqqal de pot voor WNC moeten uithalen. In de slotfase kreeg Luuk Uitman nog twee gele kaarten en kon met rood op zak vertrekken.

BRON: De Gelderlander

Gelijkspel voor WNC

WAARDENBURG WNC blijft in de eerste klasse nog onder de streep maar behaalde zaterdag in Zwijndrecht tegen VVGZ na zes nederlagen wel een 1-1 gelijkspel. Komende zaterdag speelt WNC in Nieuwegein tegen de ook in degradatiegevaar verkerende debutant Geinoord een zo mogelijk nog belangrijkere uitmatch.

Na bijna een half uur trof Willem-Paul van der Heijden voor WNC de paal. Zes minuten voor rust profiteerde Koen Kuipers van een fout van WNC-keeper Arjen Kaasjager en zo kwam VVGZ met 1-0 fortuinlijk op voorsprong. Een kwartier na de thee maakte Willem-Paul van der Heijden voor WNC gelijk: 1-1. Enzo Geene mikte voor WNC net naast en in de enerverende slotfase met nog een korte wedstrijdonderbreking vielen wel enkele kaarten van arbiter Richard van de Rest maar geen goals meer. Dus bleef het 1-1.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen