WAARDENBURG -Zaterdag 1 december staat de wedstrijd tegen het altijd sterke Montfoort op het programma, na negen wedstrijden de huidige nummer vier in de stand van de eerste klasse C. Deze tegenstander wordt door velen ook gezien als een kampioenskandidaat dit seizoen, samen met Sportlust’46 en Sliedrecht. Dit is mede te danken aan de goede prestaties in de voorgaande seizoenen waarbij Montfoort altijd deelnam aan de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Dus staat er weer een zware middag te wachten voor WNC dat graag weer eens wat punten thuis in eigen huis zouden willen behalen. Vorig seizoen 2017-2018 eindigde WNC in de eindstand nog net boven Montfoort, en speelden beide teams aan het einde van het seizoen nog voor promotie in de nacompetitie. Vorig seizoen werd het onderlinge duel in Waardenburg 2-4 voor de bezoekers en won WNC de uitwedstrijd in Montfoort met 1-2.

Montfoort staat na zes gewonnen duels en één gelijk spel en twee verliespartijen met 19 punten nu gelijk met de nummer drie in de ranglijst Sportlust’46 maar heeft een slechter doelsaldo waardoor het 4e staat. Vorige week verloren ze nog verrassend thuis van LRC met 0-1 in de slotfase van de wedstrijd, dus zullen ze dat puntenverlies zaterdag wel weer weg willen poetsen tegen WNC. Bij winst in Waardenburg zal Montfoort de aansluiting behouden bij de koplopers in de ranglijst.

WNC komt de laatste weken wat beter op stoom, het team van trainer Cor Prein staat nog wel op een 12e plaats met 7 punten uit 9 wedstrijden maar zit in een positievere fase. Vorige week speelde WNC een goede wedstrijd in Nieuwegein tegen promovendus Geinoord en won het verdiend met 0-4. Na zelf na de rust twee keer te scoren in korte tijd legde het Geinoord op de slachtbank. Nu maar hopen dat WNC deze lijn vast kan houden en zaterdagmiddag minimaal een punt behaald. WNC zal het zaterdag ook verdedigend goed voor elkaar moeten hebben om hun topscorer Denny van Loen (10 goals) van het scoren af te houden, dus werk aan de winkel voor de achterhoede en onze keeper om de nul te houden. Het belooft zaterdag in Waardenburg dus weer een bijzondere wedstrijd te gaan worden.

De wedstrijd start zaterdag om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jerry Molenaar, geassisteerd door beide club assistent-scheidsrechters. Wij wensen WNC veel succes zaterdag in het duel tegen Montfoort.