WNC voorlaatste na verlies tegen Sliedrecht

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

WAARDENBURG – WNC is na de zesde nederlaag op rij in de eerste klasse nu voorlaatste. Sliedrecht maakte zaterdag in Waardenburg overigens zijn koppositie zeker voor rust niet waar. Een herstel in de tweede helft leverde Sliedrecht toch nog een late 0-1 zege op. In de slotfase kopte Marciano Simonis de lijstaanvoerder naar de krappe 0-1 winst.

Het zit WNC dit seizoen nog niet mee. Thuis tegen Sliedrecht lag een verdienstelijk gelijkspel lang binnen bereik maar in de 87e minuut werd toch met 0-1 verloren. Voor Sliedrecht lonkt nu de eerste periodetitel. Sliedrecht had het geluk van de koploper. Net als twee weken eerder in Leerdam tegen LRC werd opnieuw vlak voor tijd met 0-1 de overwinning binnengehaald.

Narrow escape
Sliedrecht-trainer Dennis van der Steen besefte ook wel dat het zaterdag een ‘narrow escape’ was: “Onze eerste helft vandaag was gewoon slecht met ook te weinig inspiratie en beleving. Ik heb in de rust bewust twee spelers gewisseld om de partij te doen kantelen. Na rust ging het ook beter met meer druk en controle in het spel. Toen kwamen er ook scoringsmogelijkheden en tenslotte bracht ons dat nog de toch wel terechte winst. Ik vind WNC overigens zeker geen staartploeg.”

WNC-trainer Cor Prein zit met zijn equipe echter wel in de hoek waar straks de klappen gaan vallen: “Eén punt was vanmiddag voor ons terecht geweest. WNC was lang gelijkwaardig aan de koploper. Voor rust hebben we twee mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen. Na rust werd het wel lastiger maar gelukkig redde Nehemia Sanaky voor ons op de doellijn en pakte keeper Arjen Kaasjager enkele ballen goed. Het is zuur om zo laat dan toch te verliezen. De punten tellen echter wel. Voor alleen behoorlijk veldspel kopen we weinig.”

 

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Balbezit
Voor rust had WNC in perioden meer balbezit dan de wat tegenvallende koploper. De betrouwbare Sliedrecht keeper Mathijs Donatz verwerkte een vroeg schot van Aimen Seqqal goed tot corner. Een verre poging van Willem-Paul van der Heijden was echter te onschuldig. WNC-doelman Kaasjager was zowel bij een ver schot van Marciano Simonis als bij een gevaarlijke voorzet van Dennis Verhoef attent. Halfweg de eerste helft kreeg WNC-captain Nehemia Sanaky de eerste gele kaart van de middag vanwege een te snel genomen vrije trap waarvoor de scheidsrechter nog geen sein had gegeven.

Arbiter Roel Metsemakers uit Geleen paste zich trouwens helemaal bij het matige wedstrijdpeil aan en gaf na deze overbodige gele prent later ook nog vier gele kaarten aan Sliedrecht-spelers: Roy van ’t Hoog, Coen van der Waal, en de invallers Akram Chentouf en Sjoerd van der Waal. Voor laatstgenoemde zelfs nog na afloop van deze overigens sportieve wedstrijd. Bij rust was het nog 0-0 want na een schot van Nehemia Sanaky uit een pass van Aimen Seqqal voor WNC gebeurde er in de laatste twintig minuten van de eerste helft erg weinig meer.

Beter
Na de pauze speelde Sliedrecht met Danny van Laarhoven en Akram Chentouf als verse krachten beter dan voor rust. Een dreigende voorzet van Dennis Verhoef was voor Danny van Laarhoven net te hoog. Bij een kopbal van de opgerukte Chris Boom moest WNC-aanvoerder Nehemia Sanaky in de 56e minuut op de eigen doellijn redden. Pal nadien redde WNC-keeper Arjen Kaasjager bij een schot van Hakan Tokul, die op links steeds vaker dreigend werd maar in WNC-back Kevin van de Velde een taaie opponent had. De thuisclub kreeg het moeilijk en bofte dat fouten van de centrale verdedigers Maxim Kivaka en Michael Soepnel geen tegengoal opleverden. Offensief presteerde WNC weinig meer. Te weinig werd nog direct de aanval gezocht.

(foto: Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie)

Een vrije trap van Willem-Paul van der Heijden ging hoog over het doel. De thuisclub gokte vooral op een punt. Bij een laag schot van Marciano Simonis was WNC-keeper Kaasjager weer paraat. Sliedrechtse pogingen van Danny van Laarhoven en Hakan Tokul waren onzuiver. De net ingevallen Sjoerd van der Waal schoot voor de bezoekers wel goed in, doch ditmaal redde keeper Kaasjager weer. Na een corner van Simonis en een kopbal van verdediger Bas van Stokkom moest doelman Kaasjager opnieuw redden en dit in de rebound nogmaals herhalen.

Beslissing
In de 87ste minuut bezweek WNC alsnog onder de druk van de koploper. Akram Chentouf lanceerde op links Roy van ’t Hoog en uit diens gave voorzet kom Marciano Simonis vrij voor doel simpel raak koppen: 0-1. Nadien forceerde WNC ook in vier minuten extra tijd nog wel enkele hoekschoppen maar Sliedrecht gaf de dure 0-1 winst niet meer prijs. Over twee weken kan Sliedrecht nu thuis tegen GRC’14 de eerste periodetitel veroveren. WNC krijgt dan in Zwijndrecht tegen VVGZ een nieuwe kans op herstel van de nu steeds langer wordende reeks nederlagen.

Verslag: Anton van der Giessen / BRON: Regio-Voetbal

 

WNC buigt alsnog in slotfase voor koploper

WAARDENBURG – Zaterdageersteklasser Zuid 1 WNC uit Waardenburg verloor met 0-1 van koploper Sliedrecht: 0-1. Het winnende doelpunt van Sliedrecht viel pas drie minuten voor tijd.

In de eerste helft had WNC een licht veldoverwicht en gaf weinig weg. Aimen Seqqal en Nehemy Sanaky kregen kansen van afstand, waar de doelman van Sliedrecht goed het oog in had.

Na rust nam Sliedrecht gaandeweg de wedstrijd in handen. Nehemia Sanaky redde op de doellijn en doelman Arjan Kaasjager moest zich een keer strekken. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan tot aan de 87ste minuut: 0-1. Zuur, erg zuur”, vond WNC-trainer Cor Prein. “We hadden zeker een punt verdiend.” WNC is voorlaatste op de ranglijst.

BRON: De Gelderlander

 

Zuur nipt verlies voor WNC

WAARDENBURG WNC ging zaterdag in de eerste klasse weer ten onder. De late 0-1 nederlaag thuis tegen koploper Sliedrecht was echter wel erg zuur. Pas diep in de slotfase kopte Marciano Simonis de lijstaanvoerder naar de 0-1 winst.

Voor rust was WNC zeker gelijkwaardig aan de koploper. Goals bleven echter uit. Na de thee werd Sliedrecht beter maar door een redding van aanvoerder Nehemia Sanaky op de eigen doellijn en enkele goede ingrepen van keeper Arjen Kaasjager hield WNC de eervolle 0-0 stand lang vast. Vlak voor tijd moest WNC dus toch nog een nipte 0-1 nederlaag slikken. Daardoor staat WNC nu voorlaatste. Over twee weken is in Zwijndrecht tegen VVGZ de volgende competitiematch.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

 

Sliedrecht omzeilt lastige klip WNC

 

De lastige uitwedstrijd tegen WNC is in de slotminuten door een late goal toch nog voordelig voor Sliedrecht uitgepakt. Met nog vier minuten op de klok kopte Marciano Simonis de 0-1 binnen en kon Sliedrecht zich aan de kop van de ranglijst handhaven. Wel verdiend, maar van een leien dakje ging het zeker niet.

Meer beleving

“Achteraf gezien ben ik tevreden, maar de eerste helft was van beide kanten ronduit slecht” mijmerde trainer Dennis v.d Steen. “In de rust heb ik (met enig risico) een dubbele wissel toegepast en hoopte met Danny van Laarhoven meer beleving in het spel te krijgen. En ik heb ze meegegeven dat ze wat meer lef moeten tonen. Uiteindelijk is dat goed uitgepakt”, aldus v.d. Steen. In de eerste helft zorgden alleen wat afstandsschoten voor wat spektakel, maar van goed voetbal was zeker geen sprake. Wat pietluttig fluiten en enkele onbegrijpelijke gele kaarten van scheidsrechter Metsenmakers zorgde bovendien nog voor wat opschudding. Een ruststand van 0-0 was dan ook zeker op z’n plaats.

Kruit verschoten

Na de dubbele wissel in de pauze (Van Muilwijk en van Harlingen vervangen door Chentouf en van Laarhoven) tapte Sliedrecht uit een ander vaatje. Bij WNC leek het als of het kruit in de eerste helft was verschoten, want de druk op het WNC-doel was soms groot. Keeper Arjen Kaasjager hield met enkele fraaie reddingen zijn ploeg in die fase op de been. Het gemak waarmee de verdediging van WNC onder aanvoering van Maxim Kivaka, voor rust overeind bleef was volledig zoek. Sliedrecht voerde het baltempo op en bleef de tegenstander bestoken. Een fraaie kopbal van Marciano Simonis werd achter de al gepasseerde keeper Kaasjager nog van de lijn gekopt door aanvoerder Nehemia Sanaky en een hard schot van Hakan Tokul, die weer een prima partij afleverde, werd gepareerd door Kaasjager.

Dik verdiend

Ruim 10 minuten voor tijd kwam de lang geblesseerde maar weer herstelde Sjoerd v.d. Waal als laatste breekijzer in de ploeg voor Dennis Verhoef. In die slotfase gooide Sliedrecht alles op de aanval en daardoor kon WNC nog enkele keren gevaarlijk uitbreken. Maar de verdediging van Sliedrecht stond ook deze wedstrijd weer als een huis. Vier minuten voor tijd kwam toch de bevrijdende goal, toen een voorzet van Roy van ’t Hoog goed door Marciano Simonis werd ingekopt (0-1). “Een zwaar bevochten overwinning, maar zeker op basis van de tweede helft was-tie dik verdiend”, gniffelde trainer v.d. Steen. Zaterdag 10 november wordt er een bekerronde afgewerkt. Sliedrecht treedt dan aan in Kinderdijk tegen De Zwerver, aanvang 14.30 uur. Zaterdag 17 november ontvangt Sliedrecht op de Lockhorst G.R.C.’14 en kan bij winst het eerste prijsje (periodetitel) binnenhalen.

Bron: vv Sliedrecht – Van Joop Hartog