WAARDENBURG – Zaterdag 15 december staat de streekderby tussen twee laag geplaatste ploegen uit de 1e klasse C op het programma. WNC gaat dan op bezoek bij de huidige nummer 14 uit de ranglijst, het altijd lastige GJS uit (Dalem) Gorinchem.

Na elf gespeelde wedstrijden staat GJS met 2 punten op de laatste plaats in de stand van de éérste klasse C. Hierdoor bevindt het zich nu bijna halverwege het seizoen op de enige directe degradatieplaats met vijf punten achterstand op de nummer 13 uit de stand Geinoord Nieuwegein. Er staan dus veel belangen op het spel zaterdag voor GJS, er zal gewonnen moeten worden van WNC om het gat met de concurrentie niet nog groter te laten worden en eventueel met een beter gevoel de winterstop in te gaan. GJS heeft zaterdag in ieder geval het thuis-voordeel mee, waar ze thuis de tot nu toe enige punten behaald hebben door gelijk te spelen tegen VVGZ en GRC-14.

WNC daarentegen bleef de laatste vier wedstrijden ongeslagen met twee overwinningen en twee gelijke spelen en klom hierdoor naar de elfde plaats. Hierdoor is het VVGZ voorbij gegaan in de stand en staat WNC nu net boven de streep met 11 punten uit evenzoveel wedstrijden en zijn de net erboven liggende teams in de ranglijst binnen handbereik. Door het kleine onderlinge verschil tussen deze verschillende teams rond WNC in de ranglijst kan het zo zijn dat je zaterdag zomaar enkele plaatsen kunt stijgen of zakken. WNC zal zaterdag dus zeker voor een overwinning gaan spelen om de aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen en zo de 1e competitiehelft nog positief af te sluiten. Vorig seizoen werden beide onderlinge duels gewonnen door WNC met een 2-0 uitslag. Maar zoals bekend, resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

Het belooft zaterdagmiddag in Dalem dus weer een spannende wedstrijd te gaan worden. De wedstrijd start om 15:00 uur en staat onder leiding van de altijd goed leidende scheidsrechter Bernard Elissen uit Udenhout, die vanmiddag geassisteerd wordt door twee KNVB assistent-scheidsrechters, de heren T. Coolen en M. Waajen. Wij wensen WNC veel succes zaterdag.