WAARDENBURG – WNC en LRC gaven elkaar in de streekderby erg weinig toe. In een niet bijster hoogstaande wedstrijd wist geen van beide ploegen een gat te slaan in de hechte defensie van de tegenstander. En dus kon iedereen leven met het 0-0 gelijkspel.

In het paars-witte kamp was de stemming na afloop toch net iets beter dan bij de thuisploeg. “Zeker in thuiswedstrijden willen we natuurlijk de drie punten pakken”, zei WNC-trainer Cor Prein. “Maar vandaag kunnen we hier wel mee leven. We hebben niet verloren en dat is belangrijk.”

LRC houdt door het gelijkspel WNC onder zich. “Er komen wel wat andere concurrenten overheen”, wist trainer Rob Hilbers. “Maar het gat met WNC blijft. In een uitwedstrijd gelijkspelen bij WNC is prima.”

DBRN Fotografie - Jeroen de Bruin

Sterke serie
Beide ploegen waren bezig aan een sterke serie. In de laatste drie wedstrijden pakte WNC zeven punten. LRC won in die periode zelfs drie keer. Erg denderend was de wedstrijd echter niet. De harde wind en de goed georganiseerde defensies maakten dat er weinig goed voetbal en weinig actie voor beide doelen te bespeuren was.

Vlak voor rust was Nehemia Sanaky dicht bij een doelpunt, maar hij schoot van dichtbij tegen Thijs Janssen op. Halverwege de tweede helft zette LRC aan en de gasten dwongen WNC-doelman Arjen Kaasjager tot handelend optreden. Vooral Kaasjagers reflex bij een van richting veranderd schot van Ricardo Papilaja (ex-WNC) was prima.

Tien minuten voor tijd was WNC nog dichtbij de volle winst. Willem-Paul van der Heijden stuurde de bal richting de verre bovenhoek, maar Janssen kon nog net zijn hand erachter krijgen, waardoor de bal op de kruising eindigde.

DBRN Fotografie - Jeroen de Bruin

Nul
“Met de wind was het moeilijk voetballen. Het was slordig, maar ik ben wel tevreden over hoe de organisatie stond”, concludeerde Prein. “De serie van vier ongeslagen wedstrijden zegt me niet zo heel veel, behalve dat we nu de nodige punten pakken om onderin weg te komen.”

Hilbers zag dat zijn ploeg voor de derde week op rij ‘de nul’ hield. “We zijn nu stabiel, zeker achterin. Als we van daaruit kunnen zorgen dat we ook aanvallend wat meer kunnen voetballen, zit het bij ons wel goed.”

BRON: Regio-Voetbal

 

WNC en LRC in evenwicht

 

WAARDENBURG – Na twee overwinningen op rij in de eerste klasse C (Zuid 1) kwam WNC zaterdag tegen LRC uit Leerdam niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

“We hebben aanvallend vrijwel niets gecreëerd”, vertelde WNC-trainer Cor Prein. “Daarom kan ik leven met de puntendeling.”

Op het zware veld met de wind er dwars overheen, was het lastig voetballen. Alleen op slag van rust was WNC een keer gevaarlijk door Nehemia Sanaky.

Na rust was LRC dreigender dan WNC. Het produceerde echter alleen enkele schoten van afstand. Voor WNC trof Willem-Paul van der Heijden nog de onderkant van de lat.

De Waardenburgers blijven met 11 punten uit 11 wedstrijden elfde op de ranglijst.

BRON: De Gelderlander

 

Doelpuntloos gelijkspel voor WNC

 

WAARDENBURG – WNC en LRC waren allebei in hun laatste drie duels in de eerste klasse ongeslagen gebleven. Door een 0-0 gelijkspel in Waardenburg voegden beide teams daar zaterdag een vierde ongeslagen wedstrijd aan toe. Samen met VVGZ staat WNC nu op de elfde plaats net rondom de fatale streep in de onderste regionen. Komende zaterdag zal WNC in Dalem wel van hekkensluiter GJS moeten zien te winnen.

In Waardenburg waren de kansen tussen WNC en LRC zaterdag spaarzaam. Voor rust was aanvoerder Nehemia Sanaky voor WNC het dichtst bij de openingsgoal maar  LRC-keeper Thijs Janssen redde. Na de thee voorkwam WNC-goalie Arjen Kaasjager dat hij door zijn ex-ploeggenoot Ricardo Papilaja werd gepasseerd. In de slotfase had WNC bijna nog gewonnen doch het schot van topscorer Willem-Paul van der Heijden belandde tegen het houtwerk. Dus bleef het 0-0.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen