Beste WNC jeugdspelers, ouders, trainers, leiders en belangstellenden,

De eerste helft van het huidige voetbalseizoen 2018-2019 is al weer ten einde en de tweede helft staat alweer voor de deur. De eerste trainingen in het nieuwe jaar 2019 zijn inmiddels vanaf 7 januari van start gegaan, vanwege de vorst en de sneeuw heeft dit deze week helaas geen vervolg kunnen krijgen.

 

Dit is voor ons het geschikte moment om toch even terug- maar ook vooruit te kijken.

We gaan het hierbij niet hebben over het gebrek aan vrijwilligers (ook bij de jeugd), want daar is al genoeg over gezegd en geschreven de laatste tijd, neemt niet weg dat dit toch een aandachtspunt blijft.

We zijn het seizoen gestart met 9 jeugdteams met trainers en leiders waarbij het in het begin niet gemakkelijk was om de jeugdteams compleet aan de start te krijgen van de competitie. Maar gelukkig zijn er nog enkele nieuwe jeugdspelers bijgekomen, waardoor elk team nu over meer dan genoeg spelers beschikt. En hiep hiep hoera: ook de JO19-1 heeft sinds een aantal weken een nieuwe leider: welkom Richard van Spijker ! Helaas hebben we de MO15-1 moeten opdelen tussen enerzijds de overige jeugdteams en de Vrouwen 1.

Jonge vrijwilligers

Erg trots zijn we op onze jonge vrijwilligers die zich beschikbaar hebben gesteld om wedstrijden van onze jeugd (dit seizoen t/m JO12-1) te fluiten. We hebben ze voorzien van een eigen scheidsrechterstenue en begin 2019 volgen zij een scheidsrechterscursus. Mannen, we zijn trots en ontzettend blij met jullie ! Want zonder scheids geen wedstrijd !!!

Ook willen we de spelers van de JO16 en JO15 nogmaals bedanken voor hun positieve inzet, die meegeholpen hebben bij de klussen van WNC. Zo hebben ze o.a. geholpen bij het snoeien van het groen rondom de velden en hebben ze ook reclameborden mee verwijderd/opgehangen. Bedankt mannen, we hopen dit jaar weer een beroep op jullie te mogen doen.

Sponsoring

Verder zijn alle jeugdleiders en jeugdtrainers in nieuwe kleding gestoken door sponsor Pelle Markeringen B.V. en dus herkenbaar voor eenieder. Hiervoor dank aan het adres van de heer Arno Pelle !

Resultaten

Sportief gezien mogen we trots zijn op onze WNC jeugd. Negen teams: 3 Kampioenen (JO8, JO13 en JO16), één team op een tweede plaats (JO10) en de andere teams hebben lekker meegedraaid in de middenmoot, waaronder de MO13, die een 4e plaats hebben kunnen bemachtigen, chapeau !!

Maar voor ons zijn jullie allemaal Kampioenen !!

Activiteiten

Eind november hebben we nog traditiegetrouw onze Sinterklaasviering gehad en we mogen stellen dat dit weer een groot succes is geweest. Dit mede door de inspanningen van de Activiteitencommissie, waarvoor dank !!

Ook hebben we het jaar 2018 op een leuke manier afgesloten, met het oliebollentoernooi. Hierbij willen wij Uw Echte Bakker Van Walderveen bedanken voor de sponsoring van de oliebollen.

En dan nu even kort vooruitkijken

Op 2 januari is bij de COOP te Waardenburg de “lege flessen actie” gestart. Dit betekent dat elk statiegeld- bonnetje wat bij de automaat gedoneerd wordt aan de Jeugd v.v. WNC, het bedrag op dit bonnetje door de COOP verdubbelt wordt. Deze actie duurt 3 maanden en loopt tot 1 april 2019, de opbrengst wordt gebruikt voor een activiteit bij de jeugd van WNC. De eindopbrengst en waarvoor dit gebruikt gaat worden, wordt later bekend gemaakt.

Toernooien

Op sportief vlak zijn de jeugdteams JO8, JO9, JO10 en JO13 in het nieuwe jaar al ingeschreven voor een uit-toernooi. Voor de JO12 en MO13 wordt nog gezocht naar een uit-toernooi.

Begin dit jaar (met behulp van de leiders en trainers) gaan we de thuis-toernooien verder vormgeven voor de jeugdteams t/m JO13. Deze toernooien zullen dan plaatsvinden op 1 juni of 8 juni 2019.

Voor de JO15, JO16 en JO19 zijn we aan het kijken of we het thuis-toernooi verder in de vorm van een halve competitie kunnen draaien en wel op de dinsdag-, woensdag-, of donderdag avonden gelegen tussen 15 mei en 18 juni…

Genoeg geschreven over hetgeen we nog van plan zijn.

Mocht u dit alles lezen en denken: Ïk heb ook nog een idee”.

Laat het ons dan weten !!

 

Wij willen iedereen een gezond en sportief 2019 wensen en bedankt voor 2018 !!

Jeugdcoördinatoren

William Zwamborn & Jan Faassen