Zaterdag staat onder voorbehoud van het weer de 2e ontmoeting van dit seizoen tegen concurrent VVGZ op het programma. Deze wedstrijd stond nog niet zo lang geleden ook al op het programma,17 november 2018 werd het in Zwijndrecht 1 -1 gelijk, met een verwarrende scheidsrechter in de hoofdrol aan het einde van het overigens sportieve duel. Na dertien gespeelde wedstrijden staan VVGZ en WNC precies op gelijke hoogte qua punten, maar heeft WNC een iets beter doelsaldo wat ze net een plaatsje boven VVGZ op de ranglijst oplevert.

VVGZ is een stugge tegenstander met wisselende resultaten, het is net als WNC wisselvallig, vandaar dat beide teams waarschijnlijk ook gelijk staan in de stand. De eerste wedstrijd in 2019 verloren “De Vogels” nipt, uit bij Montfoort werd het in de slotfase 1 – 0 voor de thuisploeg.

WNC verloor eveneens zijn eerste wedstrijd van 2019, thuis tegen kampioenskandidaat Sportlust’46 werd het met 0 – 5 geklopt. Door deze nederlaag zakte het team van trainer Cor Prein weer een plaatsje in de ranglijst. WNC mag zaterdag zeker niet verliezen van VVGZ, anders komt men weer onder de degradatiestreep te staan. We hopen dat WNC de vorm van de laatste wedstrijden van 2018 weer terug kan vinden, en zo de drie punten in Waardenburg kan houden. Hierdoor krijgt men dan weer aansluiting bij de middenmoot, vanwege de kleine onderlinge verschillen zijn er elke week verschuivingen te zien. Hier zal VVGZ waarschijnlijk niet mee instemmen, omdat zij in dezelfde positie verkeren als WNC en deze overwinning ook goed kunnen gebruiken, dus gaat het zaterdagmiddag als het weer niet te slecht is geweest wel ergens om op sportpark “De Korte Woerden”.

Deze wedstrijd staat zaterdag onder leiding van de jonge scheidsrechter Niels Boel, geassisteerd door beide club assistent-scheidsrechters. Wij hopen dat u komt kijken als het doorgang vindt en wensen u een leuke en sportieve wedstrijd toe.