SLIEDRECHT – WNC pakte in de slotfase een punt bij titelkandidaat Sliedrecht. Tot tevredenheid van trainer Cor Prein. “Het was ook gewoon verdiend. En we hadden daarna zelfs nog kunnen winnen.”

Voor rust was Sliedrecht de betere ploeg, maar WNC gaf weinig grote kansen weg. De gasten werden gevaarlijk via vleugelspelers Aimen Seqqal en Enzo Geene. “We wisten dat hun backs veel doorkomen en dat we aan de zijkant dus ruimte zouden krijgen”, zei Prein. Na rust moest doelman Arjan Kaasjager al snel in actie komen bij een afstandsschot. Na een uur viel dan toch de 1-0. “Uit een strafschop. Een beetje een dubbel gevoel, maar je kunt hem geven”, aldus Prein. WNC ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en vond die in blessuretijd. Willem Paul van der Heijden stond na een inzet van Maxim Kivaka op de juiste plek. Een halve minuut later had Van der Heijden ook nog de 1-2 op zijn schoen, maar hij mikte van dichtbij op een speler van de thuisploeg.

BRON: Regio-Voetbal

WNC pakt in blessuretijd verdiend punt in Sliedrecht

 

SLIEDRECHT – Zaterdageersteklasser WNC uit Waardenburg speelde zaterdag met 1-1 gelijk tegen de nummer twee van de ranglijst, Sliedrecht.

In de eerste helft had Sliedrecht het meeste balbezit, maar WNC de beste mogelijkheden via Enzo Geene en Aimen Seqqal. “We gaven niets weg en de organisatie stond goed”, meende WNC-trainer Cor Prein. De rust brak zodoende aan op 0-0.

Na rust profiteerde WNC van de ruimten die de opkomende vleugelverdedigers lieten. Toch kwam Sliedrecht op voorsprong. Maxime Kivaka ging in de zestien in de fout en de strafschop werd door Sliedrecht benut: 1-0.

Pas in blessuretijd pakte WNC het dikverdiende punt door een treffer van Willem-Paul van der Heijden: 1-1. Hierna liet Van der Heijden de kans op de overwinning nog liggen. Vrij schoot hij tegen een verdediger aan.

BRON: Rob Jansen  Bron: De Gelderlander

Sliedrecht zet inhaalrace op koploper niet voort

Van de Redactie – Joop Hartog

De kleine achterstand van twee punten op de koploper is zaterdag 23 februari in de thuiswedstrijd tegen W.N.C. opgelopen naar vier punten. Tegen de nummer 10 van de ranglijst werd ver in blessuretijd een voorsprong weggegeven en eindigde de wedstrijd in 1-1.

“Een teleurstellend resultaat in een wedstrijd waar we vooral de tweede helft achteruit bleven lopen” concludeerde trainer/coach Dennis v.d. Steen achteraf. De gehele eerste helft domineerde Sliedrecht zonder veel kansen te krijgen. Al met al was het een gezapig potje voetbal, waarin alleen na een half uur een kleine opleving kwam toen Van Harlingen uit een corner koppend keeper Arjen Kaasjager verschalkte, maar die op de doellijn werd geholpen door één van zijn verdedigers.

Voldoende zelfkritiek

In de pauze had de ploeg volgens trainer v.d. Steen voldoende zelfkritiek en de vinger op de zere plekken gelegd. Met twee verse krachten (Sjoerd v.d.Waal en Hakan Tokul kwamen voor Akram Chentouf en Danny v. Laarhoven – red), gaf het begin van de tweede helft sneller voetbal te zien en kwamen er ook kansen via Sjoerd v.d. Waal, Marciano Simonis en Roy van ’t Hoog. Bij een mooie passeerbeweging werd Van Harlingen na een uur spelen in het strafschopgebied gevloerd en de strafschop werd feilloos binnengeschoten door Marciano Simonis (1-0). Dat leek het begin van een grotere uitslag, maar de realiteit was anders.

Achteruit lopen

W.N.C. wisselde offensief en de druk op het Sliedrechtse centrale duo werd groter. In plaats van zelf vooruit druk te zetten ging de Sliedrechtse ploeg achteruit lopen en ontstonden er soms hachelijke momenten voor het doel van Mathijs Donatz. Bij een ultieme poging om toch nog een klein resultaat in de wacht te slepen, wist Willem-Paul v.d. Heijden diep in blessuretijd (98e minuut!!) uit een scrimmage de gelijkmaker te scoren (1-1). Een dolgelukkige tegenstander W.N.C. had geprofiteerd van de naïviteit van Sliedrecht dat na de voorsprong de mogelijkheden had om door te drukken, maar niet in goede doen was en achteruit ging lopen.

BRON: Website Sliedrecht