WNC wast LRC de oren en doet goede zaken

LEERDAM – WNC deed in de strijd tegen degradatie prima zaken door drie punten mee te nemen uit Leerdam. LRC had een wel erg slechte middag en liet zich na rust naar de slachtbank leiden: 0-5.

Na een 0-1 ruststand maakte WNC na rust het verschil. Vanaf de zestigste minuut scoorden de gasten binnen vijf minuten drie keer. “Voor rust had het verschil al groter moeten zijn. Dan moet je oppassen dat je er na rust niet te makkelijk over gaat denken”, zei WNC-trainer Cor Prein. “Na de 0-2 was het echter klaar.”

LRC-trainer Rob Hilbers zag zijn ploeg ploeteren. “We gingen uit onze taak lopen, de concentratie raakte weg en toen ging bijna alles mis. We werden afgeslacht.”

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Reflex
WNC was voor rust niet denderend, maar had de kansen om ruimer voor te staan dan de 0-1 die halverwege op het gloednieuwe scorebord stond. Met name de twee kansen die René van Soelen kreeg hadden raak moeten zijn. Eén keer schoot de middenvelder over. De tweede poging werd gekeerd door doelman Thijs Janssen, die met die redding niet kon verhullen dat ook hij een wel erg matige wedstrijd afwerkte. De 0-1 van WNC kon namelijk vrijwel volledig op zijn conto geschreven worden. Hij schoot een uittrap tegen Van Soelen op. In een reflex tikte Willem Paul van der Heijden de bal daarna in het lege doel.

In de fout
Na rust zocht LRC aanvankelijke de aanval. Daarbij kreeg het via Bart Barendregt zijn enige serieuze kans van de wedstrijd. WNC-doelman Arjen Kaasjager redde echter knap met zijn voet. In plaats van 1-1 stond het binnen de kortste keren 0-4. Joel Sanaky scoorde uit een rebound, nadat Van der Heijden tegen linksback Tom Maddison schoot. Drie minuten later ging Janssen bij een schot van Aimen Seqqal opnieuw in de fout. Hij liet de bal knullig door zijn vingers glippen: 0-3. Een minuut later was het al 0-4, toen Kevin Groffen de bal voor het intikken kreeg.

Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie

Veilig
In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er weinig meer. Alleen invaller Luuk Uitman deed nog een duit in het zakje met de 0-5. “En die uitslag vond ik niet geflatteerd”, zei Prein. “We doen goede zaken, want ik denk dat we nu wel veilig zijn. We kunnen zelfs een beetje omhoog kijken. Met de kwaliteiten die wij hebben, moeten we ook gewoon op de zesde of zevende plek eindigen.”

LRC moet eerst de teleurstelling maar eens verwerken. “We moeten zorgen dat we ons aan onze taken gaan houden. Als we zorgen dat we dat doen, komt het wel goed”, aldus Hilbers.

BRON: Regio Voetbal

WNC doet goede zaken in Leerdam

LEERDAM – WNC uit Waardenburg won in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal Zuid 1 met 0-5 van LRC in Leerdam. 

WNC is een stap dichter bij klasse behoud gekomen. Het staat nu negende op de ranglijst met 8 punten voorsprong op GRC’14, dat op een plaats staat voor nacompetitie om degradatie af te wenden. In Leerdam duurde het 39 minuten eer Willem Paul van der Heijden de score opende: 0-1. Na rust maakte WNC het karwei af door doelpunten van Joël Sanaky, Aimen Seqqal, Kevin Groffen en Luuk Uitman: 0-5.

BRON: De Gelderlander

WNC flink op schot

WAARDENBURG – WNC leverde in Leerdam prima werk door LRC met liefst 0-5 te verslaan. Daarmee nam WNC in de eerste klasse ruim afstand van de gevarenzone en ontstaan er zelfs nog mogelijkheden in de derde periode. Dan zal WNC komende zaterdag wel ook in Montfoort moeten zien te winnen.

Topscorer Willem-Paul van der Heijden gaf WNC tien minuten voor rust met 0-1 de leiding na een fout van de Leerdamse keeper. Al zijn vijftiende competitietreffer. Een kwartier na de thee maakte Joël Sanaky er 0-2 van. Al snel voerden Aimen Seqqal (0-3) en Kevin Groffen (0-4) de score verder op. Invaller Luuk Uitman zorgde voor de eclatante 0-5 eindstand.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

Als het collectief faalt, faalt LRC Leerdam

Bron: website LRC

Voor de thuiswedstrijd tegen gast WNC op Glaspark was de stemming optimistisch aan de kant van LRC Leerdam, hoe anders was het na 90 minuten voetbal en een 0-5 stand op het nieuwe scorebord verder. Een verdiende nederlaag voor LRC Leerdam in een wedstrijd waarin men behoorlijk door de ondergrens zakte en men het eigen publiek en misschien zichzelf nog het meest hevig teleurstelde.

De aanloop was goed te noemen, voorzichtig werd de derde periode aangehaald. Alles na het succes bij Nieuw Lekkerland een week eerder. Maar na dat succes en een week waarin goed getraind werd volgens Rob Hilbers was de uitkomst een heel  stuk minder. Derde periode is voorlopig een woord waar men het in Leerdam niet meer over heeft, uitgeschakeld nog niet maar pas naar kijken als we aan de laatste wedstrijd beginnen is wel het enige wat rest.

Wat LRC liet zien tegen de gasten uit Waardenburg was ronduit slecht te noemen. Natuurlijk zijn er wat oorzaken voor aan te wijzen maar de conclusie is toch dat het een ploeg in deze fase van het seizoen gewoon niet mag overkomen. Veel geroemd, vorige week nog, is de werklust en het collectief dat men uitstraalt  maar dat was tegen WNC net iets te veel gevraagd. Over de oorzaak zullen de meningen verschillen.

Trainer Rob Hilbers van LRC had het over uit de discipline spelen, de taak verwaarlozen. Het kan zijn maar feit is gewoon dat men het, hoe dan ook niet had en dat was voor een belangrijk deel toch ook de verdienste van de bezoekers. WNC had de punten hard nodig om afstand te kunnen nemen van de nacompetitieplaats, men had goed begrepen wat daarvoor nodig is. Veel meer balbezit, makkelijker de vrije man zoeken en aanvallend veel gevaarlijker.

Men werd daarbij wel geholpen door LRC dat een totale offday had inclusief de uitblinker van vorige week, doelman Thijs Jansen. Twee keer ging hij opzichtig in de fout hetgeen twee keer een doelpunt opleverde, het was van doorslaggevende betekenis al vormde hij daarin geen uitzondering. Het gehele team bakte er weinig van en daar hielpen de wissels ook niet aan.

LRC moest een oplossing vinden voor de linksachter positie, Furcan Cetin was een duel geschorst na zijn dubbele gele kaart van vorige week. Aan de andere kant mist men ook nog steeds Bauke Bakker die toewerkt naar een rentree thuis tegen Montfoort, zijn plaats werd volgens traditie overgenomen door Qwyn van Vuren die tegen Nieuw Lekkerland beter acteerde dan tegen WNC. Op de plaats van Cetin was men uitgekomen bij Tom Maddison. Weliswaar geblesseerd aan zijn knie maar toch in staat om 90 minuten vol te maken. Hij deed het zoals altijd met veel inzet en duelkracht maar het is duidelijk dat Maddison alles is behalve verdediger.

Verder was gekozen voor Brennan Bieri en mocht Rick van Loo weer op de bank beginnen. Beide speelden een helft waarbij er van beide weinig gevaar kwam maar Bieri in ieder geval meer een handen bindertje was dan Van Loo in de tweede helft. Maxim Kivaka, één van de betere bij WNC, maakte er uitstekend gebruik van.

En zo stonden nog meer spelers op een positie waar ze niet helemaal waren verwacht waarmee het team als geheel problemen had. Centraal achterin was men in ieder geval weer compleet maar ook daar vielen de nodige foutjes te ontdekken. Het kan natuurlijk gebeuren, het kan niet iedere wedstrijd feest zijn maar zo matig hoeft ook weer niet.

De nederlaag maakte een eind aan mooie serie van drie wedstrijden waarin men van zich deed spreken. Mooie overwinningen werden door WNC ruw verstoort waardoor de mannen uit Waardenburg een stap in de goede richting deden, slechts een punt achter LRC staan. Het middenveld van de ranglijst staat toch heel dicht bij elkaar, het verschil tussen plaats 6 en 10 is maar één punt. In die contreien vinden per speeldag ook de meeste verschuivingen plaats. LRC heeft nu een voorsprong op plaats 12 van negen punten met nog vier wedstrijden te spelen. Praktisch veilig is geen al te gewaagde conclusie waarmee de doelstelling dus gehaald gaat worden. GJS en Geinoord gaan samen uitmaken wie rechtstreeks afdaalt naar de tweede klas terwijl Geinoord in theorie nacompetitie nog kan ontlopen al lijkt dat een hopeloos gevecht. Dat het nog spannende slotweken gaan worden is zeker.

Tevreden gezichten na afloop waren er op Glaspark nauwelijks te vinden, de teleurstelling overheerste gesymboliseerd door de hagel- en sneeuwbui waarin de wedstrijd eindigde, symbolisch voor het spel van LRC. Komende week kan men revanche nemen als men op bezoek gaat bij Geinoord Nieuwegein, revanche op eigen prestatie.

De wedstrijd
Het begin van de wedstrijd was nog voor de thuisclub die nadrukkelijk aan de deur klopte via een opgelegde kans voor Brennan Bieri, alleen voor het doel maakte hij de verkeerde en te gehaaste keus. Een echte kans maar daar bleef het wat de thuisclub betreft in die eerste 45 minuten wel bij.

WNC werd al snel de bovenliggende partij met het meeste balbezit al was er over het algemeen evenwicht. Met het verschil dat de bezoekers meer kansen kregen als de thuisclub en uiteindelijk gaat het daar om. Kansen die inleiding zijn voor een juichmoment, LRC had er veel te weinig al waren die voor de bezoekers in de eerste helft toch ook op één hand te tellen.

En er was een ongelukkig moment van Thijs Janssen voor nodig om beweging in het nieuwe scorebord te krijgen. Door een softwareprobleempje viel de tijd uit, wordt maandag herstelt, maar we schrijven de 35ste minuut. Janssen schoot een uittrap tegen René van Soelen aan waardoor Willem Paul van der Heijden de bal zomaar in het lege doel kon schuiven. Het is dat het hoofdveld tegenwoordig kunstgras is anders had doelman Janssen zomaar door de grond kunnen zakken. Wel maakte hij kort voor rust zijn fout weer een beetje goed toen hij een bal van Van Soelen van zijn schoen plukte, een doelpunt voorkomende actie. Van LRC was aanvallend niets te zien.

In de tweede helft, vaak het sterkste deel van de volgelingen van Hilbers, maakte men zich op voor een belegering van het doel van Arjen Kaasjager. En de thuisclub was ook zichtbaar meer aan de bal, in voorwaartse richting voornamelijk alleen duurde het veel te kort. Weliswaar kreeg men een prima mogelijkheid maar Bart Barendregt had pech met de uitgestoken voet en grote teen van de doelman van WNC die de bal alsnog corner werkte. Daar bleef het voor deze wedstrijd ook wel bij.

WNC kreeg nogal wat ruimte om op te bouwen, LRC liet zo her en der wat steken vallen, vond elkaar niet meer en binnen 5 minuten was de wedstrijd gespeeld. Het begon in de 15 minuut toen Tom Maddison nog kon keren op een poging van Van der Heiden maar tegen de rebound van Joel Sanaky was iedereen kansloos, 0-2.

Nog geen drie minuten later was het weer raak toen een ongevaarlijk schot van Aimen Seqqal door doelman Thijs Janssen opgepakt kon worden. Tot schrik van vooral zichzelf liet hij de bal door zijn vingers glippen. De ultieme poging om te redden wat er te redden was eindigde met de bal net achter de lijn, opgemerkt door scheidsrechter Eddy van Yren, 0-3. En nog was het niet voldoende want in minuut 19 was het helemaal gedaan met welke aspiraties van LRC ook toen een strakke voorzet door Kevin Groffen werd binnen getikt, 0-4. LRC stond erbij en keer ernaar.

Chris van Bruggen kwam na 29 minuten spelen Owyn van Vuren aflossen terwijl ook Mo Hammouti nog in het veld kwam, 5 minuten voor afblazen op de plaats van de aangeslagen Maikel van de Water. Verschil maakte het niet. WNC bleef de bepalende factor op het veld en LRC, ach men probeerde het vaak met lange en vooral hoge ballen voor het doel waar Arwin van Soest een kansloos duel speelde tegen de stevige en langere verdedigers van WNC. Nee zelfs een mogelijkheid op de eretreffer kwam er voor LRC niet.

Hoewel de wedstrijd al lang gespeeld was bleef WNC zoeken naar meer waarbij vooral de vele ballen die men vanaf de vleugels voor kon geven voor de nodige onzekerheid bleef zorgen. Eén keer moest men nog buigen toen een voorzet aan praktisch iedereen voorbij ging maar Luuk Uitman helemaal vrij gelaten de 0-5 kon intikken, extra zout in de wonden van de thuisclub.

Een stand waar het ook bij bleef, besloten dus met de eerder genoemde hagel- en sneeuwbui waardoor iedereen blij was hij naar binnen kon. Voor LRC een duidelijk leermoment waarna men moet beseffen dat zonder een optreden als collectief men het gewoon tegen iedere tegenstander moeilijk zal hebben.