WNC kan zich focussen op derde periode

MONTFOORT – WNC boekte een kostbare 0-1 overwinning bij Montfoort en deed daarmee goede zaken. “Officieel zijn we nog niet helemaal veilig, maar het gat is met acht punten en drie wedstrijden te gaan geruststellend”, zei trainer Cor Prein. “En nu kunnen we ook omhoog kijken. We staan drie punten achter de derde plek en staan bovenaan in de derde periode.”

Na een rommelig eerste bedrijf kwam WNC na rust beter in de wedstrijd. “Toen hadden we wind mee en had ik de opdracht gegeven hoger te gaan spelen. Dat pakte prima uit”, zag Prein.

Halverwege die tweede helft was Kevin Groffen het eindstation van een aanval via Joel Sanaky en Aimen Seqqal. Groffen maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. “We hadden hem toen wel op slot moeten gooien, maar achteraf zijn we vooral blij met de punten”, besloot Prein.

BRON: Regio Voetbal

 

WNC doet goede zaken in Montfoort

MONTFOORT – WNC won in de eerste klasse Zuid 1 van het zaterdagvoetbal met 0-1 van Montfoort. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg van trainer Cor Prein acht punten voorsprong op GRC-14, dat op plaats twaalf staat en degradatie of promotie wedstrijden moet gaan spelen.

“Een goeie overwinning en het moet raar gaan willen we volgend seizoen niet weer in de eerste klasse spelen”, vertelde WNC-trainer Cor Prein. “De overwinning had nog wel hoger uit kunnen vallen ook.” De eerste helft ging redelijk gelijk op en kreeg WNC door Aimen Seqqal en Nehemia Sanaky de beste kansen.

Na rust gaf WNC niets meer weg. Montfoort werd alleen wat dreigend bij verdwaalde voorzetten en vrije trappen. Na 64 minuten zette Kevein Groffen WNC op winst: 0-1. Hierna kwam Montfoort opzetten met lange ballen, maar kreeg WNC in de omschakeling de beste kansen. Enzo Geene, Aimen Seqqal en Willem-Paul van der Heijden vergaten de score op te voeren.

BRON: De Gelderlander

 

Kostbare winst voor WNC

WAARDENBURG WNC behaalde zaterdag in Montfoort een kostbare 0-1 zege. Kevin Groffen werd na rust matchwinner. WNC heeft nu met een marge van acht punten een ruime voorsprong boven de streep in de eerste klasse genomen. Bovendien staat WNC er in de derde periode nu het beste voor om deze periodetitel te veroveren. Dat zal dan moeten gebeuren in de resterende duels tegen Geinoord (thuis), GRC-14 (uit) en Nieuw Lekkerland (thuis).

Voor de rust vielen er in Montfoort geen goals en bleef het na matig spel van beide partijen dus 0-0. Na de thee dwong WNC offensief meer af en achttien minuten na de hervatting leidde dit tot het enige en dus winnende doelpunt van de wedstrijd. Middenvelder Kevin Groffen nam deze belangrijke treffer voor zijn rekening: 0-1. Het was zijn tweede competitietreffer in dit seizoen. Komende zaterdag zal WNC in Waardenburg tegen Geinoord weer moeten proberen te zegevieren.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

 

Winst noodzakelijk voor Montfoort

MONTFOORT – Na in een moeizame wedstrijd opnieuw aan de verkeerde kant van de score te zijn gevallenmoet Montfoort nog minimaal 1x winnen om de nacompetitie voor degradatie te ontlopen.

Montfoort ontving op het eigen sportpark WNC dat net als Montfoort op 31 punten stond. De winnaar van deze wedstrijd zou definitief afstand nemen van de onderste plekken en wellicht zelfs nog mee kunnen gaan doen om een nacompetitie plek voor promotie naar de hoofdklasse. Ook in het veld bleken de ploegen zeer aan elkaar gewaagd, leek Montfoort in de eerste helft het veldoverwicht te hebben waren de echte grote kansen voor WNC.
Hoewel van Loen nog wel in de eerste minuut alleen voor de keeper opdook maar deze keeper een goal net wist te voorkomen. Met veel strijd van beide kanten werd de rust behaald met een 0-0 tussenstand. Na rust opnieuw veel strijd in een gelijkopgaande wedstrijd waarin WNC in de 63 ste minuut de 0-1 wist te scoren. Montfoort bleef het proberen maar kon maar weinig kansen creëren waardoor de 0-1 op het scorebord bleef staan.Het seizoen lijkt gespeeld voor Montfoort waar er wel met een schuin oog naar beneden gekeken zal moeten worden. GRC-14 kan met 26 punten en een eindsprint nog voorbij komen op de ranglijst. Zaak dus voor Montfoort om zsm de benodigde punten binnen te sprokkelen. Komende zaterdag LRC-Montfoort.
BRON: Website vv Montfoort