WNC laat eerste periodekans liggen

GIESSEN – WNC beging met een 3-1 nederlaag bij GRC’ 14 een misstap en liet daarmee zijn eerste kans op de winst in de derde periode liggen.

De Waardenburgers hebben het echter nog altijd in eigen hand. Trainer Cor Prein vond de nederlaag bij GRC’14 onnodig. “We hebben echt genoeg kansen gekregen om hier een resultaat te pakken en speelden lang tegen tien man”, zei Prein. “Maar je moet het zelf doen. Als je dat niet doet, heb je er ook geen recht op.”

De thuisploeg kwam voor rust op 1-0. Na een snelle rode kaart na rust zocht WNC de gelijkmaker, maar maakte GRC’14 de 2-0. De 2-1 van René van Soelen bracht hernieuwde hoop, maar GRC’14 counterde naar 3-1.

Bron: Regio Voetbal

 

WNC kan zelfs na verlies periodetitel nog overnemen

GIESSEN – WNC verloor in de eerste klasse zaterdag Zuid 1 met 3-1 van GRC’14, maar zag de concurrenten voor de vervangende derde periodetitel ook struikelen.

“Ondanks het verlies hebben we alles nog in eigen hand”, vertelde WNC-trainer Cor Prein. “We moeten volgende week thuis winnen van Nieuw Lekkerland. Het moet echter wel anders dan tegen GRC’14”. De Waardenburgers leverden te weinig strijd en creëerden nauwelijks kansen in de eerste helft.

GRC’14 had aan een rake counter na een halfuur genoeg om op voorsprong te komen: 1-0. Snel na rust kwam GRC’14 met tien man te staan. Spits Michael van den Oever kreeg zijn tweede gele kaart. Toch kwam GRC’14 op 2-0.

WNC kreeg kansen genoeg, alleen scoorde niet. Pas vlak voor tijd kwam de 2-1 van René van Soelen. In blessuretijd liep GRC’14 nog uit naar 3-1.

BRON: De Gelderlander

 

Nederlaag voor WNC niet fataal

WAARDENBURG – Ondanks een 3-1 nederlaag in Giessen tegen GRC’14 heeft WNC de kans op kwalificatie voor de promotie-nacompetitie in de eerste klasse nog steeds in eigen hand. Dan zal er komende zaterdag in Waardenburg wel van het al uitgeschakelde Nieuw Lekkerland moeten worden gewonnen.

GRC’14 streed fel voor directe handhaving in de eerste klasse en nam na een half uur door Michael van den Oever met 1-0 de leiding. Kort na rust moest die Brabantse doelpuntmaker met zijn tweede gele kaart van het veld. Halfweg de tweede helft werd de WNC-gelijkmaker van topscorer Willem-Paul van der Heijden afgekeurd. Een kwartier voor tijd liep het GRC-tiental door een treffer van Samed Köksal toch tot 2-0 uit. WNC drong echter aan en had pech dat Berry van Maren de paal trof. René van Soelen zorgde laat alsnog voor 2-1 maar in de extra tijd besliste gastheer GRC’14 via Sem van der Stelt tegen het alle risico’s nemende WNC met 3-1 de partij definitief. Daarmee klom GRC’14 net boven de rode streep.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

GRC 14 verslaat WNC  3-1

Door de overwinning van GRC 14 op WNC heeft GRC de twaalfde plaats verlaten en hebben zij het volgende week in eigen hand om zich veilig te spelen.  Het zal het dan moeten doen zonder vier vaste basis spelers die een schorsing moeten uitzitten. Bij winst kan het zelfs nog de vervangende derde periodetitel behalen, dan moet WNC verliezen van Nieuw Lekkerland.

WNC begon wat feller aan de wedstrijd en probeerde zodoende een snelle voorsprong te nemen. In minuut twee kregen zij daarvoor al de kans, maar Kevin van de Velde kopte gelukkig over. Twee minuten later moest Dennis Mijdam alles uit de kast halen om het schot van Aimen Seqqal onschadelijk te maken.

De eerste mogelijkheid voor GRC was voor Wesley v d Oever die in de loop hard uithaalde, maar zijn schot ging naast. Na een klein kwartier kopte Wilco van Oord uit een corner van Wesley v d Oever naast. Aan de andere kant verdween een vrije trap van Michael Soepnel over het doel. Op het half uur een prachtige aanval via Ricky Vroon en Wesley v d Oever waarop Michael v d Oever keurig kon binnen schieten  1-0.

Een schot van de zwaar gehinderde Ricky Vroon kon door keeper Arjen Kaasjager worden gepakt. WNC probeerde met een schot van Willem Paul van der Heijden iets terg te doen, maar zijn schot ging naast. De beste kans op 2-0 was er voor GRC. Tot twee keer toe werd de bal door Wesley v d Oever in de doelmond geschoten en werd evenzovele keren weer weg gewerkt.

Gelijk na rust kwam GRC goed weg toen een schot vanaf een meter of veertig van Willem Paul van der Heijden rakelings langs de paal verdween. In minuut 49 liep Michael v d Oever tegen zijn tweede gele kaart aan, welk overigens een zeer vreemde beslissing was van de matig leidende scheidsrechter Maurick van Dijk uit Etten Leur, omdat beide spelers naar de bal gingen en waarschijnlijk de speler van WNC het hardst schreeuwde toen zij beide naar de grond gingen. Dus moest GRC nog ruim 40 minuten met tien man verder. Af en toe was de scheids helemaal de weg kwijt. Zo kreeg Samed Köksal een gele kaart toen er twee ballen in het veld waren en hij een bal naar de zijlijn wilde trappen.

WNC ging steeds meer druk zetten en het wachten was op de gelijkmaker. Maar GRC wilde niet wijken. Zo naam Ricky Vroon uit een vrije trap van Dennis van Es de bal ineens op de slof, maar zag de bal voorlangs gaan. Een levensgrote kans van Rene van Soelen voor een open doel ging over.

Mijdam kreeg het steeds drukker. Met de voet bracht hij redding op een schot van Joyry Beers. Ook een schot van Maxim Kivaka stopte hij subliem. WNC scoorde wel, maar werd geannuleerd wegens buitenspel. Met nog een kwartier te gaan  stuurde invaller Sem van der Stelt Samed Köksal de diepte in en hij keurig de 2-0 binnen schieten.

WNC wilde zich nog steeds niet bij een nederlaag neerleggen. Schoten van Aimen Seqqal en Rene van Soelen werden door Mijdam geweldig gestopt. Tien minuten voor tijd kwam GRC goed weg toen WNC eerst op de paal schoot en in de rebound het schot van Willem Paul van der Heijden op de lat belandde. Twee minuten voor tijd opnieuw een geweldige redding van Mijdam met de voet toen van der Heijden voor open doel verscheen. Nauwelijks een minuut later kon WNC toch de aansluitings treffer scoren met een afstandsschot van Rene van Soelen.

Het beloofde nog een paar spannende blessuretijd minuten  te worden. Ook doelman Kaasjager kwam mee naar voren. Maar in de 94ste minuut maakte Sem van der Stelt aan alle onzekerheid een einde door goed door te gaan en beheerst de 3-1 scoorde, welk tevens de eindstand werd.

Zoals gezegd heeft GRC het nu in eigen hand, al zal dit niet gemakkelijk worden zonder vier vaste krachten tegen een ploeg die ook nog periode kampioen kan worden.

Bron website GRC’14