WNC weer ruim onderuit tegen Nieuw Lekkerland

WAARDENBURG – WNC ging vorig jaar twee keer met 4-1 onderuit tegen Nieuw Lekkerland en ook nu verloren de Waardenburgers met drie doelpunten verschil: 0-3.

Na de zege van vorige week bij Terneuzense Boys (met dezelfde cijfers), was dit een bittere pil voor trainer Cor Prein. “Zonde, want wij zijn voetballend beter dan Nieuw Lekkerland. Maar we weten ook hoe ze spelen. Ze rammen alles naar voren en zijn voorin erg efficiënt. Zeker als we achter komen krijgen we het heel lastig tegen zo’n ploeg.”

Collega Maarten van Gastelen was uiteraard een stuk opgewekter. “Ik heb vandaag een goede wedstrijd van ons gezien”, zei de trainer die met zijn ploeg met zes punten uit twee wedstrijden prima gestart is. “In het begin ging het op en neer, maar we kregen steeds meer controle. De 0-1 viel vlak voor rust op een gunstig moment en ook de 0-2 vlak na rust was prettig. Dan weet je wel dat je het nog moeilijk kan krijgen, want zij hebben echt wel kwaliteit. Ze kregen ook wat kansen, maar onze keeper redde een paar keer goed.”

Duwfout?
Over de belangrijke 0-1 was na afloop nog wel wat te doen. Niels Brekelmans kopte binnen, maar volgens WNC duwde hij daarbij tegenstander Kevin Groffen. De scheidsrechter keurde het doelpunt ‘gewoon’ goed.

“Maar ik werd echt met twee handen in mijn rug geduwd”, zei Groffen. “Maar ik heb verder over onze wedstrijd weinig goeds te zeggen. We waren onder de maat en dat geldt voor mij zelf ook. We wilden na rust ons eigen spel spelen, maar kwamen daar niet aan toe. Na de 0-2 kregen we nog wel drie kansen, maar dat was het wel.”

Met die analyse zat hij niet direct op één lijn met zijn eigen trainer, die vond dat WNC het na rust niet slecht deed. “We domineerden de wedstrijd en kregen genoeg kansen om te scoren. Het geloof werd natuurlijk wel steeds minder. Als je een keer scoort krijg je wel een boost.”

Tevreden
Tien minuten na rust zagen Michael Soepnel en doelman Arjen Kaasjager er samen niet helemaal goed uit toen een bal tussen hen inviel. Damien Müller profiteerde en scoorde de 0-2. WNC probeerde het wel, maar zag vooral Gert Jan Stout een hoop gevaar voorkomen. De kansen die WNC wel kreeg (via Willem-Paul van der Heijden en twee keer Enzo Geene) waren een prooi voor doelman Jesper Harmans of eindigen in het zijnet. In de allerlaatste minuut maakte invaller Lennert de Vries nog de 0-3.

“We missen nog wat spelers en als we dan toch dit op de mat kunnen leggen, kan ik alleen maar tevreden zijn”, besloot Van Gastelen.

BRON: Regio-Voetbal

WNC thuis met 0-3 onderuit

WAARDENBURG Net als vorig seizoen leed WNC thuis in de eerste klasse tegen Nieuw Lekkerland zaterdag met 0-3 een ruime nederlaag. Komende zaterdag speelt WNC weer in Waardenburg en dan is tegen GRC’14 uit Giessen herstel dringend nodig.

Het eerste doelpunt gaf zaterdag in Waardenburg veel stof tot discussie. Nieuw Lekkerland nam vijf minuten voor rust na een duwfout jegens Kevin Groffen met 0-1 de leiding maar de treffer werd door de arbiter toch goedgekeurd. Tien minuten na de thee kwam WNC na onzekerheid in de defensie met 0-2 achter en werd het nog lastiger voor de thuisclub. Kansen voor WNC voor Willem-Paul van der Heijden en Enzo Geene bleven onbenut. Vlak voor tijd ging WNC zelfs met 0-3 onderuit en behaalde Nieuw Lekkerland de tweede competitiezege. Voor WNC was het een flinke teleurstelling na de goede start in Zeeland toen nog met dezelfde 0-3 cijfers overtuigend werd gewonnen.

BRON: Nieuwsblad Geldermalsen

Nieuw Lekkerland doeltreffender dan WNC

WAARDENBURG – WNC kreeg de meeste en de beste kansen in het duel met Nieuw Lekkerland, maar na afloop keek de eersteklasser tegen een 0-3 nederlaag aan. ,,Alleen al in het eerste kwartier kregen wij drie goede kansen, maar we deden er veel te weinig mee”, vond WNC-trainer Cor Prijn. Zijn ploeg speelde rommelig maar had wel de overhand. Vijf minuten voor de rust duwde een springende aanvaller van de bezoekers Kevin Groffen in de rug en kon vervolgens vrijuit inkoppen: 0-1.

In de tweede helft speelde WNC veel rustiger aan de bal en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Die viel niet, de 0-2 uit een snel uitgevoerde counter wél. ,,Zij waren letterlijk veel doeltreffender”, baalde Prijn.

Enzo Geene en Joel Sanaky lieten de kansen op de aansluitingstreffer onbenut. WNC moest meer risico nemen en kreeg daarvoor in de slotfase nog een rekening gepresenteerd: 0-3.

BRON: De Gelderlander