WNC-keeper Kaasjager gaat niet gebukt onder zijn lengte: ‘Ik heb andere dingen ontwikkeld’

AMATEURVOETBAL-Zijn postuur is niet ideaal voor een doelman. Arjen Kaasjager worstelt er niet mee. De keeper van WNC is ook in zijn zevende seizoen een vaste waarde.

Zijn lengte is nog net geen 1.80, vertelt hijzelf. Voor een keeper mag het natuurlijk best wat meer zijn. Arjen Kaasjager weet het. Dat de tegenstanders weleens denken van ‘hé, die keeper is niet groot, laten we het vandaag hoog spelen’, laat de 27-jarige sluitpost ook koud. ,,Ik had graag ook vijf centimeter langer geweest. Maar ik ga er niet onder gebukt. Ik heb andere dingen ontwikkeld waardoor ik mijn lengte kan compenseren”, glimlacht de medewerker van de hoofdsponsor van WNC.

Die compensatie bestaat bijvoorbeeld uit zijn goede sprongkracht en het op het juiste moment afzetten bij hoge voorzetten. Hij is en wordt bij zijn ontwikkeling geweldig onderricht door zijn keeperstrainer Theo van den Dungen. ,,Theo is voor mij echt een toptrainer. Die heeft me al veel bijgebracht. Ik heb niets dan lof over hem.”

Bij WNC hoort hij inmiddels tot het meubilair. Hij groeide op in het naburige Tuil. Als voetballertje begon hij bij Haaften, om vervolgens onderdak te krijgen bij RKC Waalwijk en OJC Rosmalen. Sinds 2013 is hij de man in Waardenburg, het dorp waar hij tegenwoordig ook woont.

Buitenaf

Kaasjager en Kevin van de Velde zijn de enige spelers in de hoofdselectie die zich Waardenburger mogen noemen. WNC is al jaren geen bolwerk meer van Waardenburgers. De meeste spelers komen uit de omgeving van Utrecht en Culemborg. Zonder de inbreng van buitenaf zou WNC ook niet meer dan een derdeklasser zijn. In Waardenburg zijn ze aan ‘buitenaf’ inmiddels wel gewend, hoewel niet iedereen bij WNC dat toejuicht. ,,Deze situatie is natuurlijk al een aantal jaren zo. Er zijn daarover wisselende reacties, maar ik vind wel dat het tegenwoordig wat positiever ondergaan wordt. De acceptatie wordt steeds beter.” De andere kant van de medaille is dat er op niveau kan worden gespeeld.

Kaasjager en WNC zijn aan het zesde seizoen in de eerste klasse begonnen. In twee seizoenen (2016-17 en 2017-18) werd meegedaan voor promotie naar de hoofdklasse. Maar het vorige seizoen begon de ploeg van trainer Cor Prein belabberd en moest lang naar beneden worden gekeken. Dat moet dit seizoen anders. ,,Slechter dan vorig jaar kan niet. Het streven is dit seizoen weer een periode te pakken”, klinkt het vastberaden uit de mond van de doelman. Het liefst zou hij met WNC nog eens de hoofdklasse in willen stappen. ,,Je streeft toch het hoogste na, hè.”

Stootkracht

Vier punten heeft WNC inmiddels vergaard. ,,Afgelopen zaterdag tegen GRC 14 (0-0) hadden we verdiend te winnen. Maar GRC is altijd lastig voor ons.” Komende zaterdag wacht het uitduel met Almkerk. ,,Wordt ook lastig. De vorige keer gingen we er daar met 5-2 op. Laten we hopen dat het nu anders uitpakt. Met de nieuwelingen Gideon Emanuels en Emilio Priëto hebben we voorin nu wat meer stootkracht”, besluit Kaasjager.

BRON: Brabants Dagblad