WNC hoeft alleen de Bommelse brug over

WAARDENBURG – WNC hoeft zaterdag alleen de Bommelse brug over voor de kortste reis naar een uitmatch in de eerste klasse. Dan is in Zaltbommel immers de derby tegen de gepromoveerde overbuur Nivo Sparta.

Het moet al meer dan zestig jaar geleden, in 1957, zijn geweest dat WNC en Nivo Sparta in de tweede klasse van de toenmalige onderafdeling Gorinchem en omstreken elkaar voor het laatst in competitieverband hebben ontmoet. Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar nog wel voor de beker en poulewinnaar Nivo Sparta zegevierde thuis toen met 2-0.

Momenteel beleeft Nivo Sparta ook door veel blessures een moeilijk debuut in de eerste klasse. Samen met het dit seizoen danig verzwakte Oranje Wit staat de Bommelse equipe onderaan. WNC is een echte middenmoter met vier zeges, drie nederlagen en twee remises. In uitwedstrijden is WNC tot nu toe evenwel nog ongeslagen. Die status hoopt WNC zaterdag ongetwijfeld zo te houden, maar Nivo Sparta heeft in de felle strijd om handhaving in de eerste klasse een tweede thuiszege inmiddels dringend nodig. Regio-Voetbal zal er in Zaltbommel zelf bij zijn om te zien hoe het afloopt.

Bron: Regio-Voetbal