WNC stevig in middenmoot na zege op Heerjansdam

WAARDENBURG • WNC verstevigde zijn plek in de middenmoot door concurrent Heerjansdam met 2-1 te verslaan. “We hebben nu een gaatje naar onderen. Hopelijk kunnen we voor de winterstop nog een mooie stap zetten”, zei trainer Cor Prein.
Voor rust kregen beide ploegen kansen, maar was Heerjansdam het vaakst dreigend. “Wij hadden wel het meeste balbezit, maar hun counters waren gevaarlijk. Er lag heel veel ruimte op het middenveld, waardoor we geen goede druk naar voren konden zetten. Dat hebben we na rust gerepareerd”, aldus Prein.

WNC moest in die tweede helft een 0-1 achterstand ongedaan maken en daar slaagde het al heel snel in. Na een goede tien minuten stond het 2-1. Gideon Emanuels maakte de 1-1. Twee minuten later scoorde Willem-Paul van der Heijden uit een vrije trap.

“Daarna hadden we de wedstrijd eerder op slot moeten gooien, nu bleef het spannend. Maar uiteindelijk was het wel verdiend”, vond Prein.

Bron: Regio-Voetbal

Eerste thuisoverwinning WNC een feit

WAARDENBURG – Voor de eerste keer dit seizoen smaakte zaterdageersteklasser WNC het zoet van de overwinning op het eigen sportpark de Korte Woerden. Heerjansdam werd met 2-1 verslagen. De eerste helft was voor Heerjansdam, dat na 28 minuten door Youri van Noort op voorsprong kwam: 0-1.

Heerjansdam speelde vooral uit de omschakeling, maar maakte vaak verkeerde keuzen om hun voorsprong op te voeren. De tweede helft was voor WNC, dat feller en in een hoger tempo speelde. In een tijdsbestek van vijf minuten trok WNC door treffers van Gideon Emanuels en Willem-Paul van der Heijden de wedstrijd naar zich toe 2-1. Hierna vergat de ploeg uit Waardenburg Heerjansdam de nekslag te geven. Het was de tweede overwinning van WNC op rij.

Rob Jansen  Bron: De Gelderlander

Weer kleine zege voor WNC

WAARDENBURG WNC boekte zaterdag weer een kleine zege. Heerjansdam werd in Waardenburg na een achterstand bij rust in de tweede helft toch met 2-1 verslagen. Komende zaterdag wacht WNC in Zaltbommel de derby tegen debutant Nivo Sparta.

Alle zeven clubs in de bovenste helft van de ranglijst behaalden zaterdag thuis een zege. WNC wil daar niet voor onder doen en won ook. Dat ging wel lastig. Na bijna een half uur nam Heerjansdam uit een mooie aanval met 0-1 de leiding. Met 0-1 brak ook de rust aan. Na de thee zette WNC de zaken echter knap recht. Gideon Emanuels maakte tien minuten na de hervatting gelijk:1-1. Kort hierna kwam WNC dankzij een mooie vrije trap van Willem-Paul van der Heijden op een 2-1 voorsprong. Die gunstige 2-1 stand hield WNC tot het einde toe vast. Uit negen wedstrijden heeft WNC nu veertien punten vergaard.

Bron: Nieuwsblad Geldermalsen

Heerjansdam toont twee gezichten bij WNC

WAARDENBURG – Gehoord in de bestuurskamer tijdens de rust van de wedstrijd WNC – Heerjansdam: ‘we hebben mazzel dat het geen 0-2 of 0-3 is, i.p.v. 0-1’. Dat vonden bestuursleden van de ploeg uit Waardenburg. En daar waren wat anderen aanwezigen het ook wel over eens. En toen de eindstand 2-1 was geworden, was men daar (uiteraard) heel blij mee. Kortom, Heerjansdam toonde twee gezichten.

De start was goed van de Dammers en hadden pech toen Youri van Noort (7e minuut) van afstand hard tegen de onderkant van de lat schoot. En tot verbazing van iedereen ging de bal via de rug van keeper Arjen Kaasjager het doel weer uit, over de achterlijn. Een minuut later moest keeper Sander Schreuder voor Heerjansdam ingrijpen en tien minuten later nog een keer na een goede vrije trap van Willem-Paul van der Heijden. Daar tussendoor dwong Ronald Ouwens keeper Kaasjager tot een redding en die had even later geluk dat Jelmer Nugteren de bal niet vol raakte (kopbal) na een hoekschop van Mathijn Valster. Even later was de doelman toch geklopt door Mathijn Valster: 0-1, na een pass van Nugteren. Het is dat Heerjansdam daarna in een paar gevallen heel slordig was met de eindpass (terwijl het in kansrijke positie kon komen) want anders had die 0-2 / 0-3 best op het scorebord kunnen (moeten) staan.

Toen na de rust WNC er een schepje bovenop deed, was Heerjansdam direct ‘gezien’. Gideon Emanuels strafte een fout in de opbouw af, 1-1 in de 55e minuut en twee minuten later schoot van der Heijden een vrije trap (via de handen van Schreuder) in de bovenhoek:2-1. WNC was niet van plan dat nog uit handen te geven. En deed dat ook niet, ondanks dat Heerjansdam, met wat meer beleving en  opportunisme, er meer uit had kunnen halen.

Bron: Voetbal-Rotterdam