Voetbalvereniging WNC uit Waardenburg werd vorige week benoemd tot “Club van de Week” en ontvangt daarom een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij. WNC gaat het geld gebruiken om het complex extra te beveiligen en nieuwe materialen aan te schaffen.

WNC is namelijk in ander half jaar tijd getroffen door twee brute inbraken, waarbij een groot deel van het werkmateriaal is gestolen. Door middel van deze eenmalige bijdrage is WNC in staat om een camerasysteem aan te schaffen en het gestolen materiaal weer aan te vullen.

Wim Zwamborn, algemeen bestuurslid van WNC: “Enige maanden geleden zag ik op de site van de VriendenLoterij dat de VriendenLoterij een nieuwe campagne had met als omschrijving “Club van de Week”. Naar aanleiding van twee inbraken kon WNC best een financiële ondersteuning gebruiken. Daarom een goede reden om te reageren met het verzoek om in aanmerking te komen voor de “Club van de Week”. Een paar weken geleden werden we als WNC verrast met het bericht dat WNC de titel “Club van de Week” had binnengesleept. WNC bedankt alle deelnemers van de VriendenLoterij. Dankzij hun deelname is de VriendenLoterij in staat om soortgelijke campagnes te organiseren”.

 

Foto: Voetbalvereniging WNC is “Club van de Week” en ontvangt een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij.

 

Foto: Initiatiefnemer Wim Zwamborn snijdt de VriendenLoterijtaart aan.

 

‘Club van de Week’ Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Zij kunnen een aanvraag indienen voor een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Denk hierbij aan: verduurzamen van het clubhuis, de aanleg van een nieuw sportveld, muziekinstrumenten of het faciliteren van maatschappelijke activiteiten voor de buurt.

Ook in 2020 wordt wekelijks een aangesloten club, vereniging of stichting verrast met de titel ‘Club van de Week’ en met een eenmalige bijdrage van 10.000 euro van de VriendenLoterij om dit project te realiseren. Clubs kunnen zich het hele jaar aanmelden met een mooi project via www.vriendenloterij.nl/clubs.

Structurele financiële steun Deelnemers van de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen. Je kunt ook voor WNC deelnemen aan de VriendenLoterij. Als je al deelneemt, kun je je deelname omzetten naar WNC. U kunt dit doen www.vriendenloterij.nl/clubs.

Over de VriendenLoterij De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden. Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de VriendenLoterij is je mobiele telefoonnummer je lotnummer. Deelnemers maken met hun mobiele telefoonnummer maandelijks kans op meer dan honderdduizend prijzen en hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel mee te spelen. Inmiddels spelen ruim 540.000 deelnemers mee voor 47 goede doelen en ruim 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 907 miljoen euro aan goede doelen geschonken. Organisaties zoals, KWF Kankerbestrijding, Fonds Gehandicaptensport, Hartstichting, Nationaal Fonds Kinderhulp en Nationaal Ouderenfonds ontvangen een bijdrage.