De Arsène Wenger van WNC plakt er nog maar eens een jaar aan vast

De meeste trainers houden het zo’n drie jaar vol bij een club. Cor Prein en WNC zijn al een stuk langer een combinatie. Prein gaat op voor zijn zevende seizoen.

Cor Prein grinnikt als het gaat over zijn lange dienstverband bij WNC. ,,Ja ze noemen me al de Arsène Wenger en ook wel de Foppe de Haan van WNC.” Maar waarom zou je ook verkassen als het van beide kanten blijft klikken? ,,Ik heb het prima naar mijn zin. En er is hier nog steeds ruimte om me te blijven ontwikkelen. Realistisch gezien presteren we ook goed.”

De Culemborger streek al in het seizoen 2013-2014 neer in Waardenburg. Eerst een jaar als assistent en vervolgens werd hij er hoofdtrainer. Afgelopen weekeinde werd bekend dat beide partijen nog minstens een jaar doorgaan. Het WNC-bestuur spreekt van een goed en gelukkig huwelijk. ,,Cor Prein is met zijn vakmanschap en zijn beleving voor voetbal een belangrijke schakel in het succes van WNC en kan de spelers van de nodige impulsen voorzien. Daarnaast is hij een sociaal voelend mens die door zijn wijze van werken, trainen en coachen van iedereen het vertrouwen geniet”, laat het bestuur op de website weten.

Bij WNC hechten ze veel waarde aan de sociale kant van een trainer. Prein voldoet daar meer dan normaal aan. ,,Ik probeer iemand te zijn die iedereen in zijn waarde laat. Ik maak ook met iedereen een praatje. Of het nu een supporter is, een speler, een sponsor of de kantinejuffrouw. Het maakt mij niet uit”, weet Prein waarom die waardering er is.

Groot netwerk

Hij staat als trainer graag midden tussen zijn spelers. ,,Ik probeer geen drempels op te werpen. Niet autoritair te zijn. Maar als het nodig is, ga ik er ook boven staan. De spelers mogen ook met mij discussiëren over speelstijl of andere dingen, als ze maar met goede argumenten komen.”

Dat Prein, die blij is dat het hele begeleidend team ook blijft, het bij WNC zo lang uithoudt heeft ook nog een andere oorzaak, zegt hij eerlijk. ,,We hebben bij WNC elk jaar veel wisselingen in de spelersgroep. Er wordt nogal doorgeselecteerd. Dat scheelt. Je staat niet telkens voor dezelfde groep. Het zou anders zijn als dat wel zo zou zijn.”

Goede mix

Dat Prein een mooi netwerk heeft, is voor de Waardenburgers veel waard. ,,Ik ken veel mensen en veel spelers. Dat is ook een reden dat we bij WNC telkens een goede mix van ervaring en spelers die zich nog moeten ontwikkelen kunnen samenstellen.”

Het huwelijk tussen WNC en de trainer wil niet zeggen dat hij geen ambities meer heeft. ,,Ik voel me prettig hier, maar dat wil niet zeggen dat ik niet hogerop zou willen. Het moet dan wel een club zijn die mijn ambities deelt. Dat kan overigens ook een tweedeklasser met ambities zijn.” Eigenlijk heeft Prein gezien zijn leeftijd (39) nog een heel trainersleven voor zich.

De focus ligt ook op de ambitie met WNC hogerop te komen. Via de nacompetitie mocht de club het al een paar keer proberen. Momenteel staat de ploeg in 1C achtste. ,,Onze doelstelling blijft een plekje tussen nummer drie en nummer zeven en proberen te pieken in een periode.”

Bron: Brabants Dagblad – Marry Bouman