RIJSWIJK – WNC zit in zwaar weer en pakte drie belangrijke punten bij concurrent GRC 14. Een doelpunt van Emilio Prieto voor rust was voldoende voor de winst.

“Dit was echt een zespuntenwedstrijd”, wist trainer Cor Prein. “Vandaag moest het gebeuren. Na vorig seizoen hadden we hier ook wat recht te zetten”, verwees de oefenmeester naar de vervelende manier voor WNC vorig jaar het veld verliet.

Voor rust was de strijd in Rijswijk gelijkopgaand, maar wist alleen WNC via Prieto te scoren. “In de tweede helft kregen we meer ruimte en kansen om het af te maken, maar het bleef tot het eind spannend”, zag Prein.

Bron: Regio Voetbal

 

Eersteklasser WNC pakt belangrijke punten

GIESSEN – WNC won in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal Zuid 1 met 0-1 van GRC’14 en wipt over die ploeg heen op de ranglijst. Het staat nu elfde net boven de streep. „We moesten winnen”, was WNC-trainer Cor Prein reëel. „Hoe dat maakt in deze fase van de competitie niet uit.”

Het werd dan ook geen beste wedstrijd met veel slordigheden aan beide kanten. WNC kwam na 34 minuten door Emilio Prieto aan de leiding: 0-1. Na rust kwam GRC’14 opzetten, maar WNC kreeg de beste kansen. Alleen vergaten Prieto. Gideon Emanuels en Aimen Seqqal de wedstrijd in het slot te gooien. Zodoende bleef het spannend tot aan het einde van de wedstrijd.

Rob Jansen  Bron: De Gelderlander

 

GRC 14 verliest onverdiend van WNC

GRC 14 heeft zaterdag een onverdiende nederlaag geleden tegen WNC. Een hard werkend en goed spelend GRC heeft niet de beloning gekregen die zij verdiende. Voor rust ging het nog redelijk gelijk op maar na rust was GRC veel sterker en beter en moest WNC met lange trappen naar voren het gevaar bezweren.

Na drie minuten was er al de eerste mogelijkheid voor GRC toen Michael v d Oever de bal van rechts voorgaf op Ous Traoré en de WNC doelman nog net kon ingrijpen. Even later een voorzet van Ous Traoré die door Michael v d Oever werd overgeschoten. Schoten van Aimen Seqqal en Sonny van Kranenburg namens WNC gingen over en een schot van Michael v d Oever werd door de doelman gestopt. Ook twee corners leverde voor GRC niets op.

De beste kans was er voor Michael v d Oever na een klein half uur, maar zijn schot met zijn verkeerde been ging naast. En als zo dikwijls viel het doelpunt na 35 minuten aan de andere kant. Emillio Prieto vuurde van een meter of zestien op het doel en stuiterde via de onderkant van de lat in het doel 0-1.Toch kreeg GRC net voor nog twee kansen, maar beide keren werd de bal door een verdediger van de lijn gehaald.

Na rust een aanvallend GRC 14 op zoek naar de zo dik verdiende gelijkmaker. Een schot van de beste man aan WNC zijde ging naast. Een vrije trap van Michael van den Oever verdween naast het doel. GRC ging met steeds meer mensen richting WNC doel en bij opnieuw een lange trap uit de achterhoede van WNC kon Aimen Seqqal alleen op Nicky Janssen opstomen. Echter met gevaar voor eigen leven stortte deze zich op de bal en wist daarmee een treffer te voorkomen.

GRC bleef aandringen, maar de WNC doelman wilde zich niet gewonnen geven. Zo stopte hij schoten van Samed Köksal en Ous Traoré op sublieme wijze. Aan de ander kant stopte Nicky Janssen van Emillio Prieto eveneens subliem. Drie minuten voor tijd werd een voorzet van Michael v d Oever door Ous Traoré over de achterlijn gelopen.

In laatste minuut van de officiële speeltijd maakte een verdediger van WNC hands binnen de zestien en dit was even daarvoor al gebeurd, maar weigerde scheidsrechter Richard van der Rest de bal op de stip te leggen tot ontsteltenis van GRC en ontnam hij hierbij GRC de eventuele dik verdiende gelijkmaker.

Door deze nederlaag is de situatie voor GRC wel erg penibel geworden en zaullen alle zeilen bij gezet moeten worden om nacompetitie te voorkomen, Maar hoeven nu nog niet echt te wanhopen omdat de nummer zes op de ranglijst slechts drie punten meer heeft als GRC 14. Aanstaande zaterdag speelt GRC 14 uit bij het altijd lastige SVL uit Langbroek.

Bron: Website GRC 14