Ambitieuze Chatouani verlaat WNC

”Baltovenaar heeft nog geen club”


Wie Chatouani als achternaam heeft, is een geboren voetballer. Zo simpel is het soms. Hicham Chatouani is de zoveelste telg uit de Chatouani familie die met een bal aan zijn voet geboren werd en pleintje na pleintje zocht om zichzelf te meten met anderen. Dit seizoen speelde Chatouani bij WNC maar na een seizoen verlaat hij de club. Een interview met een ‘geweldig ventje’

 

Je verlaat WNC aan het einde van het seizoen. Weet je al waar je volgend seizoen gaat spelen? 

 

Nog niet. Het is ook pas net bekend dat ik weg ga bij WNC. Ik neem de tijd om een goede keuze te maken.

 

Je was niet de enige Culemborger bij WNC. Een mooie club op een mooi niveau. Spelen de Culemborgse spelers buiten de stad omdat de Culemborgse clubs te laag spelen of andersom?

 

WNC is een warme club en de eerste klasse is een mooi niveau om mezelf te ontwikkelen, ook op fysiek gebied. Ik denk dat wel dat Culemborgse spelers ervoor kiezen om buiten Culemborg te voetballen, omdat de clubs in de stad op een te laag niveau spelen. 

 

Je bent een telg uit de familie Chatouani en met een bal aan je voet geboren. Hoe omschrijf jij jezelf als voetballer en wat voor club past bij jou?

 

Dat hoor ik inderdaad wel vaker. Ik ben een technische speler met veel inzicht en kan met een individuele actie spelers voor de goal zetten of zelf tot scoren komen en daarnaast ben ik een hardwerkende teamspeler. Ik kan op meerdere posities goed uit de voeten.

 

Jouw broertje Naoufel staat te boek als groot talent en staat op het punt van doorbreken bij Vriendenschaar. Hoe groot is de kans dat jullie volgend seizoen samen in 1 kleedkamer zitten?

 

Naoufel is inderdaad een talent die nog grote stappen kan maken als hij hard blijft werken en naar zijn grote broer luistert ;). De kans is op dit moment klein dat wij allebei in dezelfde kleedkamer zullen zitten  omdat ik nog naar het hoogste haalbare niveau streef.

 

Je was eerder actief voor een Marokkaans getinte vereniging (Magreb’90) waar je hele behoorlijke wedstrijden hebt gespeeld. Er is een grote kans dat komend seizoen SMVC Fairplay gaat starten. Iets voor jou?

 

Ja dat klopt, FairPlay is altijd een mooie club  geweest waar goed voetbal werd gespeeld. Helaas heeft FairPlay een tijd eruit gelegen. Ik hoop dat FairPlay een nieuwe start kan maken. Ik heb altijd in mijn achterhoofd gehad om eens voor FairPlay te gaan spelen maar daar is het nu nog te vroeg voor.

 

Je hebt ook bij RKC, WillemII en Elinkwijk gespeeld. Welke mensen in jouw jeugd hebben een belangrijke rol gespeeld in jouw ontwikkeling?

 

Ik heb een lange tijd bij RKC en Willem2 in de jeugd gespeeld en top amateurclub Elinkwijk. Mijn ooms die allemaal hebben gevoetbald hebben mij altijd geholpen om beter te worden en me behoed voor verkeerde keuze’s. Mijn ouders waren in mijn ontwikkeling zeer belangrijk omdat zij veel aan de kant hebben gezet om mij zo goed mogelijk te helpen in mijn ontwikkeling. Ook mijn vader die mij altijd overal  naar toe heeft gebracht en de talloze wijze lessen die hij dan altijd meegaf. Ik ben ze allemaal onwijs dankbaar want zonder hen had ik mij als voetballer misschien niet zo goed ontwikkelt.

 

Tot slot. FC Culemborg heeft binnen en buiten Culemborg een flink bereik. Welke clubs mogen jou bellen?

 

Ik volg het Culemborgse voetbal via FC Culemborg en ben blij dat ik het kan volgen.

Ik sta open voor een warme club die wil voetballen. Ik pas me makkelijk aan, kan op meerdere posities uit de voeten. Hoop dat het snel weer begint!

BRON: FC Culemborg