Cor Prein (WNC) genomineerd voor VVON Award

Cor Prein (WNC) genomineerd voor VVON Award

 

 Cor Prein (WNC) genomineerd voor VVON Award

WAARDENBURG • Trainer Cor Prein (WNC) is genomineerd voor de VVON Award in district Zuid I.

In de periode van 10 mei tot 14 mei (12.00 uur) kunnen leden uit elk district een keuze maken uit de drie genomineerde kandidaten in hun district. De leden ontvangen op 10 mei een e-mail waarmee zij hun stem digitaal kunnen uitbrengen. Op 14 mei 12.00 uur eindigt de mogelijkheid om te kunnen stemmen. Op maandag 16 mei zal bekend worden gemaakt welke zes trainers (één per district) zijn verkozen tot ‘beste trainer amateurvoetbal’ in het desbetreffende district.

Dit jaar heeft de VVON ervoor gekozen om de Awards uit te reiken voorafgaand aan een thuiswedstrijd van het elftal van de Award-winnaar. Dat betekent dat het de bedoeling is dat in de periode van zaterdag 21 mei t/m 6 juni de zes Awards worden uitgereikt.

Cor Prein – v.v. WNC – 1e klasse (Za)
Cor Prein is nu al acht jaar trainer-coach van WNC en is met het team doorgegroeid van een tweedeklasser naar een stabiele eersteklasser. Met WNC probeert Cor altijd zo aanvallend en aantrekkelijk mogelijk voetbal te spelen, en dit begint bij de opbouw vanuit de keeper. Zijn verdedigers weten precies wat ze graag in de opbouw willen en ook wat ze zeker niet willen. Cor gaat eigenlijk altijd uit van zijn eigen kracht en past zich alleen aan wanneer een tegenstander met één, twee of drie spitsenformatie speelt. Omdat de doorstroming vanuit de jeugd best moeilijk is heeft Cor een talentengroepje binnen WNC opgericht om zo toch jongens de aansluiting kunnen laten maken. Met de spelers heeft Cor veel contact en hij probeert een sfeer te creëren waarbij de spelers zonderdrempelvrees bij trainer en staf kunnen aankloppen. Ook wil hij altijd graag jonge jongens van een lager niveau een kans geven in de selectie zodat deze jongens zich kunnen ontwikkelen. Dat vindt hij heel belangrijk. Niet alleen voor de club zelf, maar ook voor spelers uit de regio. Deze spelers zien dan dat er wellicht ook voor hen mogelijkheden zijn om een stap te maken bij WNC. Het is heel bijzonder dat Cor volgend seizoen voor het negende jaar de hoofdtrainer van WNC is. Dit is niet gebruikelijk in het voetbal, maar wanneer je een juiste klik met de club/ bestuur/sponsoren hebt en je tijdig je selectie kan door selecteren dan is dat dus best mogelijk.