Voorbeschouwing SVL – WNC

Voorbeschouwing SVL – WNC

SVL-WNC
WAARDENBURG- Zaterdag 29 september staat er in de tweede competitieronde al direct een topper op het programma voor de equipe van WNC trainer Cor Prein. SVL en WNC zijn in de eerste klasse C de enige twee teams die de competitie met een overwinning zijn begonnen.

SVL wist zich eind vorig seizoen, toen nog onder leiding van interim trainer John van Loen, in een knock-out race met drie nacompetitieduels tegen Brederodes, Roda Boys en Woudenberg na een moeilijk jaar toch nog knap in de eerste klasse te handhaven. De nieuwe competitiestart van SVL uit bij debutant Geinoord in Nieuwegein was met een 0-1 zege meteen hoopgevend.

WNC kwam vorige week thuis tegen Heerjansdam slecht uit de startblokken, al na twee minuten keek het tegen een achterstand aan. Na 10 minuten herstelde WNC de vroeg opgelopen schade al en liep het zelfs uit tot een 3-1 ruststand. In de tweede helft kwam Heerjansdam nog wel dichterbij uit een penalty 3-2, maar de overwinning voor WNC kwam niet echt meer in gevaar. Ondanks die verdienstelijke winst op Heerjansdam zal WNC de uitwedstrijd tegen SVL dus zeker niet te licht mogen opnemen. Vorig seizoen won WNC wel tweemaal van SVL en die positieve lijn zal WNC zaterdag graag willen doortrekken. De winnaar in Langbroek wordt immers alleen koploper.